Apple TV:n käyttöönotto

Aloita Apple TV:n käyttö noudattamalla seuraavia ohjeita.

Tarvitset seuraavat:

• Oma internet-yhteys

• TV tai muu näyttö, jossa on HDMI-portti

• HDMI-kaapeli

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Apple TV 4K:ta varten tarvitaan HDMI 2.0 ‑kaapeli tai uudempi yhteensopiva kaapeli. Saat käyttöösi kaikki Apple TV:n tarjoamat ominaisuudet, kun käytät HDMI 2.1 ‑kaapelia.

Jos haluat ottaa Apple TV:n käyttöön iPhonella

Tee seuraavat vaiheet iPhonella ennen käyttöönottoa:

Apple TV 4K:n tai Apple TV HD:n käyttöönotto

Voit palata käyttöönoton aikana edelliseen näyttöön painamalla kaukosäätimen Takaisin-painiketta. Jos haluat aloittaa alusta, irrota Apple TV virtalähteestä ja liitä se sitten uudelleen.

Kytke televisio pistorasiaan ja käynnistä se

Kytke Apple TV virtalähteeseen ja liitä se HDMI-kaapelilla televisioon. Jos haluat katsoa 4K HDR -elokuvia Apple TV 4K:lla, varmista, että käytät HDMI 2.0 -kaapelia tai uudempaa ja että televisiosi tukee 4K:ta, HDR:ää tai molempia. Käynnistä sitten televisio ja valitse HDMI-tulo, johon Apple TV on liitetty.

Jos Apple TV:ssäsi on Ethernet-portti etkä halua muodostaa yhteyttä Wi‑Fi-verkkoon käyttöönoton aikana, voit liittää Apple TV:n reitittimeen Ethernet-kaapelilla.

Apple TV:n portit ja kaapelit

Valitse kieli ja laita Siri päälle

Valitse kieli ja alue painamalla ylöspäin- tai alaspäin-painiketta tai pyyhkäisemällä ylöspäin tai alaspäin Apple TV Remoten kosketuslevyllä. Valitse kohde korostamalla se ja painamalla sitten kosketuslevyn keskiosaa. Jos valitset väärän kielen, voit palata edelliseen näyttöön painamalla Takaisin-painiketta.

Valitse pyydettäessä, haluatko käyttää Siriä.*

Lue lisätietoja Apple TV Remoten käytöstä. Voit myös selvittää, mitä tehdä, jos Apple TV:n kaukosäädin ei toimi.

Apple TV Remoten kosketuspinta

Kirjautuminen sisään Apple ID:llä

Jos haluat lisätä Apple ID:si ja Wi-Fi-asetuksesi automaattisesti Apple TV:hen, valitse Ota käyttöön iPhonella. Avaa sitten iPhonen lukitus, pidä iPhonea Apple TV:n lähellä ja toimi iPhonen ja Apple TV:n näyttöihin tulevien ohjeiden mukaan.

Jos et halua ottaa Apple TV:tä käyttöön iPhonella, valitse Ota käyttöön käsin. Muodosta sitten yhteys kotisi Wi-Fi-verkkoon ja kirjaudu Apple ID:lläsi sisään toimimalla Apple TV:n näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit luoda sen. Jos olet unohtanut Apple ID:si salasanan, lue, miten voit nollata sen.

Sisäänkirjautuminen TV-palveluntarjoajasi tilille

Joissakin maissa ja joillakin alueilla voit ehkä kirjautua Apple TV:ssä TV- tai kaapelipalveluntarjoajan palveluun kaapeli- tai TV-tilaukseesi sisältyvien TV-ohjelmien ja elokuvien katselua varten.

Valitse asetukset

Ota Yksi Koti-valikko -toiminto käyttöön, jolloin Koti-valikko ja apit pysyvät kaikissa Apple TV:issä samana. Jos haluat lisätä Apple TV:n automaattisesti Koti-appiin, valitse Apple TV:lle huone. Voit myös lisätä käyttäjiä Apple TV:hen.

Striimauksen aloittaminen

Kun käyttöönotto on suoritettu, näet Koti-valikon. Täällä voit katsoa suosikkiohjelmiasi ja -elokuviasi sekä löytää lisää mieluista katsottavaa Apple TV -apista. Voit myös tilata Apple TV+:n ja katsella Apple Originals -TV-ohjelmia ja elokuvia.

Jos tarvitset edelleen apua

Saat ohjeita etsimällä ongelmasi alta.

Jos et pysty lunastamaan Apple TV+ -tarjousta

Lue, mitä voit tehdä, jos Apple TV+:n tarjouksen tai maksuttoman kokeilujakson lunastaminen ei onnistu.

Jos et pysty ottamaan Apple TV:tä käyttöön tai näet virheilmoituksen

Jos Apple TV lakkaa vastaamasta käyttöönoton aikana, irrota Apple TV virtalähteestä ja liitä se sitten uudelleen.

Jos et pääse jostakin näytöstä eteenpäin käyttöönoton aikana, yritä yhdistää Apple TV toiseen Wi-Fi-verkkoon, esimerkiksi puhelimen omaan hotspotiin. Kun käyttöönotto on suoritettu, siirry Apple TV:ssä Asetukset-kohtaan ja muodosta yhteys kotisi Wi-Fi-verkkoon.

Jos sinulla on muita ongelmia, ota yhteys Apple-tukeen.

*Sirin saatavuus, ominaisuudet ja komennot vaihtelevat kielen ja maan sekä alueen mukaan.