Korkealaatuisten videoiden muokkaaminen ja jakaminen iMoviella

Voit muokata ja jakaa videoita korkealaatuisissa muodoissa, kuten 4K- ja 60 fps -muodoissa, iMoviessa iPhonella, iPadilla tai Macilla.

iMovien iOS-version1 ja iMovien macOS-version2 avulla voit muokata ja jakaa korkealaatuisissa muodoissa tallennettuja videoita, kunhan jotkin projektin leikkeistä on alun perin tallennettu korkealaatuisessa muodossa. Tallenna videot ja muokkaa niitä huippuluokan terävyyden ja laadun varmistamiseksi 4K-muodossa. Jos haluat lisätä videoiden sujuvuutta ja todenmukaisuutta, kokeile tallentaa ne ja muokata niitä 60 fps -muodossa.

1 iMovien iOS-version tapauksessa muokkausta ja jakamista 4K-muodossa tuetaan iPhone 6s:ssä, iPhone 6s Plussassa, iPad Air 2:ssa, iPad Prossa ja niitä uudemmissa laitteissa.

2 iMovien macOS-version tapauksessa muokkausta ja jakamista 4K-muodossa tuetaan vuonna 2011 tai sen jälkeen valmistetuissa Mac-tietokoneissa, joissa on vähintään 4 Gt muistia.

Korkealaatuisten videoiden tallentaminen

Voit asettaa iPhonen tai iPadin tallentamaan korkealaatuisia videoita. Jos tallennat videoita muulla kuin Applen valmistamalla laitteella, katso valmistajan ohjeista, miten voit asettaa laitteesi tallentamaan korkealaatuisia videoita.

Korkealaatuisten videoiden muokkaaminen

Kun olet tallentanut korkealaatuisen videon, lisää videoleikkeet projektiisi iMoviessa. Voit yhdistää korkealaatuiset videoleikkeet saman projektin muun tyyppisiin videoleikkeisiin ja kuviin.

Korkealaatuisten videoiden muokkaaminen iMoviessa iPhonella tai iPadilla

Varmista iPhonen tai iPadin iMoviessa, että projektissa on vähintään yksi korkealaatuinen videoleike. Voit jakaa korkealaatuisen videon myös silloin, jos projektissasi on vain kuvia.

Korkealaatuisten videoiden muokkaaminen iMoviessa Macilla

Varmista Macin iMoviessa, että ensimmäinen projektiin lisäämäsi leike on korkealaatuinen videoleike. Ensimmäinen projektiin lisäämäsi leike määrittää koko projektin muodon.

Voit vahvistaa projektin videomuodon klikkaamalla aikajanan oikeassa yläkulmassa Asetukset. Nykyisen projektin muoto näkyy ikkunan Projektiasetukset-kohdassa.

Korkealaatuisten videoiden jakaminen

Voit jakaa korkealaatuisia videoita iMoviessa iPhonella, iPadilla tai Macilla.

Korkealaatuisten videoiden jakaminen iPhonella tai iPadilla

1. Avaa 60 fps:n kehysnopeuden projekteissa Asetukset-appi, napauta iMovie ja valitse sitten Salli 60 fps -vienti. Siirry 4K-projektin tapauksessa seuraavaan vaiheeseen.
  2. Kun elokuva tai traileri on valittuna Projektit-näkymässä tai avattuna aikajanalla, napauta Jaa-painiketta  .
  3. Napauta Jaa-painike.
  4. Napauta Tallenna video.
  5. Valitse vientikooksi 4K (4K-videon tapauksessa) tai jokin 60 fps:n kehysnopeuden vaihtoehdoista (60 kehystä sekunnissa sisältävän videon tapauksessa). iMovie vie videon Kuvat-apin kuvakirjastoon.

Voit myös jakaa korkealaatuisen videon iMoviesta suoraan YouTubeen. Kun jaat videon johonkin muuhun verkossa olevaan kohteeseen, video voidaan muuntaa tarkkuudeltaan pienempään muotoon.

Korkealaatuisten videoiden jakaminen Macilla

1. Kun elokuva tai traileri on valittuna Projektit-näkymässä tai avattuna aikajanalla, klikkaa Jaa-painiketta  .
  2. Valitse kohteeksi Tiedosto.
  3. Klikkaa Tarkkuus-ponnahdusvalikkoa, valitse vientikooksi 4K (4K-videon tapauksessa) tai jokin 60 fps:n kehysnopeuden vaihtoehdoista (60 kehystä sekunnissa sisältävän videon tapauksessa).
  4. Määritä muut asetukset, klikkaa Seuraava ja tallenna elokuva.

Voit myös jakaa korkealaatuisen videon iMoviesta suoraan YouTubeen. Kun jaat videon johonkin muuhun verkossa olevaan kohteeseen, video voidaan muuntaa tarkkuudeltaan pienempään muotoon.

Projektin katsominen 4K-muodossa muokkauksen aikana

Retina 5K -näytöllä varustettua iMacia käytettäessä iMovie 10.1 tai uudempi mahdollistaa pikselintarkan 4K-videon katselun elokuvan muokkauksen aikana. Siirrä ensin iMovie koko näytön tilaan klikkaamalla ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa vihreää painiketta. Laajenna sitten katseluikkuna sen enimmäiskokoon vetämällä katseluikkunan alareunaa, jolloin 4K-video näkyy 100 %:n tarkkuudella.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.