Tietoja AppleCare-huoltosertifioinneista

Tässä artikkelissa kerrotaan AppleCare-huoltosertifioinneista, mukaan lukien iOS- ja Mac-teknikoiden vuoden 2018 sertifiointiohjelmat.

Tukisisällön yleiskatsaus

Jos olet ostanut AppleCare-teknikon koulutuksen tai harkitset sen ostamista, perehdy AppleCare-teknikon koulutuksen (AppleCare Technician Training, ATT) tukisisältöön.

Jos osallistut kursseille käyttämällä Global Service Exchange (GSX) -tiliä, löydät valtuutetuille huoltoliikkeille tarkoitettujen AppleCare-huoltosertifiointiohjelmien täydelliset tiedot kirjautumalla GSX:ään ja hakemalla AppleCare-huoltosertifiointeja.

Lisätietoja ATLAS-palvelusta ja huoltokokeista saat seuraavista artikkeleista:

Yleisiä kysymyksiä

Voiko kuka tahansa suorittaa huoltosertifiointikokeita?
Kyllä. Kuka tahansa voi suorittaa kokeen, joka antaa pätevyyden vuoden 2018 Applen sertifioiduksi Mac-teknikoksi (Apple Certified Mac Technician, ACMT) tai vuoden 2018 Applen sertifioiduksi iOS-teknikoksi (Apple Certified iOS Technician, ACiT). Näiden kurssien hyväksyttyyn suorittamiseen vaaditaan käyttöoikeus ATLAS-palvelun koulutusmateriaaleihin.

Kokeen hyväksytty suorittaminen ei tarkoita sitä, että Apple valtuuttaa sinut tekemään korjauksia tai harjoittamaan liiketoimintaa suoraan Applen kanssa tai Applen puolesta. Apple sertifioi teknikot (vahvistaa teknikoiden taidot) sertifiointikokeiden avulla. Apple valtuuttaa huoltoliikkeet (eli muodostaa heidän kanssaan liikesuhteen). Nämä ovat kaksi eri asiaa.

Miten voin rekisteröityä kokeisiin?
Siirry osoitteeseen certifications.apple.com ja rekisteröidy sitten Applen valtuuttamalle koulutuspalveluiden tarjoajalle tai Pearson VUE -verkkopalveluun Tech ID:lläsi. Kun olet suorittanut Applen sertifiointikokeen, voit seurata ja hallita kaikkia Apple-sertifiointejasi sertifiointisivustossa.

Miten voin valmistautua huoltosertifiointikokeisiin?
Apple tarjoaa omatoimisia koulutuskursseja ATLAS-palvelussa Global Service Exchange (GSX) -palvelun kautta. Opettajajohtoinen koulutus on myös saatavilla LearnQuestin, Applen valtuuttaman kansainvälisen koulutuspalveluiden tarjoajan, kautta. Applen valtuuttamat huoltoliikkeet (AASP:t) ja Self-Servicing Account -tilit (SSA:t) voivat hyödyntää omatoimisia huoltokoulutuskursseja verkossa maksutta. Muut halukkaat voivat hankkia koulutuksen ostamalla AppleCare-teknikon koulutuksen.

Apple-huollon perusasioiden kokeessa (SVC-18A) on osioita, joissa käsitellään sähköstaattisten purkausten varotoimia ja teknikoiden turvallisuutta. Nämä osiot täytyy suorittaa hyväksytysti, jotta koe voidaan hyväksyä.

Jos en pääse kokeesta läpi, kuinka pian voin tehdä sen uudelleen?
Voit suorittaa kokeen uudelleen, kun edellisestä yrityksestä on kulunut vähintään 24 tuntia.

Yrityksessäni tai oppilaitoksessani on paljon Applen tuotteita. Voinko rekisteröityä Self-Servicing-ohjelmaan?
Applen Self-Servicing-ohjelman jäsenet voivat korjata ja huoltaa omia tuotteitaan itse toimipisteessään. Lue lisätietoja Applen Self-Servicing Account -ohjelmasta verkossa. Voit myös ottaa yhteyttä Apple-myyntiedustajaasi.

Miten kokeet maksetaan?
Kun rekisteröidyt sertifiointikokeisiin, voit maksaa ne Visalla, MasterCardilla tai American Expressillä.

Minulla on muita kysymyksiä. Mistä saan vastauksen niihin?
Lähetä kysymyksesi osoitteeseen svc.trng@apple.com.

Applen sertifioidun vuoden 2018 iOS-teknikon (ACiT) kysymykset

Mikä on ACiT 2018?
Se on ohjelma, jossa voit hankkia Applelta pätevyyden iOS-teknikoksi.

Miten ACiT 2018 eroaa edellisestä ACiT 2017 -sertifioinnista?
ACiT 2018 antaa teknikoille pätevyyden korjata iOS-tuotteita, jotka on valmistettu ennen huhtikuuta 2018. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

• iPhone 8 ja iPhone 8 Plus
  • iPhone X

Mitä kokeita ACiT 2018:aan vaaditaan?
ACiT 2018 -sertifioinnin saamiseen vaaditaan, että suoritat hyväksytysti Apple-huollon perusasioiden kokeen (SVC-18A tai SVC-17A) ja ACiT 2018 iOS -huoltosertifiointikokeen (iOS-18A). Molemmat näistä kokeista ovat suoritettavissa Pearson VUE -palvelussa. Voit suorittaa ne verkossa omalla tietokoneellasi.

Onko kokeiden suorittamisjärjestyksellä väliä?
Kyllä. Sinun täytyy suorittaa Apple-huollon perusasioiden koe (SVC-18A tai SVC-17A) ennen ACiT 2018 iOS -huoltosertifiointikokeeseen (iOS-18A) rekisteröitymistä.

Kuinka paljon kokeet maksavat?
Nykyiset hintatiedot ovat saatavilla Pearson VUE -palvelusta.

Missä näiden kokeiden koulutusmateriaalit ovat saatavilla?
Apple tarjoaa omatoimisia koulutuskursseja ATLAS-palvelussa, joka on oppimisen hallintajärjestelmä. Opettajajohtoinen koulutus on myös saatavilla LearnQuestin, Applen valtuuttaman kansainvälisen koulutuspalveluiden tarjoajan, kautta. Näitä koulutuspaketteja ei ole tarjolla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Minulla on jo ACiT 2017 -sertifiointi. Täytyykö minun suorittaa uudet ACiT 2018 -kokeet?
Ei. Jos sinulla on sertifiointi niille iOS-tuotteille, joita sinun täytyy korjata, sinun ei tarvitse suorittaa mitään uusia kokeita.

Vaaditaanko uusille iOS-tuotteille erilliset iOS-pätevyyskokeet?
Ei. AppleCare julkaisee ATLAS-palvelussa uusia pätevyyskursseja, kun tuotteita tuodaan markkinoille. Uusien tuotteiden huoltaminen edellyttää näiden kurssien suorittamista.

Olen suorittanut SVC-17A-kokeen. Kuinka kauan iOS-17A-koe on saatavilla? Täytyykö minun suorittaa kaksi uutta koetta ACiT-sertifiointia varten?
Jos olet suorittanut ACiT 2017:n SVC-17A-kokeen, ACiT-koe on saatavilla 24.8.2018 asti. Sitä ennen SVC-17A- ja iOS-17A-kokeiden suorittaminen oikeuttaa sinut edelleen ACiT 2017 -sertifiointiin, mutta tämä kattaa vähemmän tuotteita. Jos haluat hankkia ACiT 2018 -sertifioinnin, sinun täytyy suorittaa SVC-18A- ja iOS-18A-kokeet.

Mitä minun täytyy tehdä, jotta voin huoltaa uusia iOS-tuotteita, jotka tuodaan markkinoille sertifiointini jälkeen?
AppleCare julkaisee ATLAS-palvelussa uusia pätevyyskursseja, kun tuotteita tuodaan markkinoille. Jos haluat huoltaa näitä uusia tuotteita, sinun on suoritettava niitä koskevat kurssit.

Olen hankkinut vuoden 2018 Applen sertifioidun Mac-teknikon (ACMT) sertifioinnin. Täytyykö minun suorittaa kaksi uutta koetta ACiT-sertifiointia varten?
Ei. Jos sinulla on ACMT 2018 -sertifiointi, olet suorittanut hyväksytysti Apple-huollon perusasioiden kokeen (SVC-18A). Sinun täytyy tässä tapauksessa suorittaa vain ACiT 2018 iOS -huoltosertifiointikoe (iOS-18A) saadaksesi ACiT 2018 -sertifioinnin.

Saanko painetun sertifikaatin, kun suoritan ACiT 2018:n vaatimukset?
Kyllä. Kun suoritat vaaditut kokeet hyväksytysti, lähetä sähköpostia osoitteeseen certifications@apple.com ja pyydä todistusta. Saat sähköpostin, joka sisältää linkin pyyntölomakkeeseen.

Minulla on muita kysymyksiä. Mistä saan vastauksen niihin?
Lähetä kysymyksesi osoitteeseen svc.trng@apple.com.

Applen sertifioidun Mac-teknikon (ACMT) vuoden 2018 kysymykset

Mikä on ACMT 2018?
AppleCare Mac-teknikko (ACMT) 2018 on Applen sertifioidun Mac-teknikon sertifioinnin uusi versio.

Miten ACMT 2018 eroaa aiemmista ACMT-sertifioinneista?
ACMT 2018 oikeuttaa teknikot korjaamaan kaikkia Mac-tuotteita, jotka kuuluvat aiempien ACMT-sertifiointien piiriin, sekä kaikkia muita ennen huhtikuuta 2018 valmistettuja Mac-tuotteita. Tämä kattaa myös MacBook- ja MacBook Pro -tuotteet, jotka vaativat erillisen pätevyyskokeen tai kurssin ATLAS-palvelussa:

• MacBook (Retina, 12-tuumainen, 2017)
  • MacBook Air (2017)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, 2017, neljä Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, 2017, kaksi Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, 2017)
  • iMac Pro (2017)
  • iMac (2017)

ACMT 2018 oikeuttaa Applen valtuuttamassa huoltokeskuksessa työskentelevän teknikon huoltamaan kaikkia näitä tuotteita.

Mitkä kokeet ACMT 2018 edellyttää?
ACMT 2018 -sertifioinnin saamiseksi pitää suorittaa Apple-huollon perusasioiden koe (SVC-18A tai SVC-17A) ja ACMT 2018 Mac -huoltosertifiointikoe (MAC-18A). Molemmat näistä kokeista ovat suoritettavissa Pearson VUE -palvelussa. Voit suorittaa ne verkossa omalla tietokoneellasi.

Onko kokeiden suorittamisjärjestyksellä väliä?
Kyllä. Ennen kuin voit rekisteröityä ACMT 2018 Mac -huoltosertifiointikokeeseen (MAC-18A), sinun on suoritettava Apple-huollon perusasioiden koe (SVC-18A tai SVC-17A).

Kuinka paljon kokeet maksavat?
Nykyiset hintatiedot ovat saatavilla Pearson VUE -palvelusta.

Missä näiden kokeiden koulutusmateriaalit ovat saatavilla?
Näiden kokeiden omatoimiset koulutusmateriaalit ovat saatavilla ATLAS-palvelusta. Opettajajohtoisia kursseja järjestää myös LearnQuest, joka on Applen valtuuttama kansainvälinen koulutuspalveluiden tarjoaja. Voit opiskella kursseja Applen valtuuttamissa koulutuskeskuksissa tai ostamalla AppleCare-teknikon koulutuksen. Näitä koulutuspaketteja ei ole tarjolla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Minulla on jo ACMT 2017 -sertifiointi. Pitääkö minun suorittaa uudet ACMT 2018 -kokeet?
Ei. Jos sinulla on sertifiointi niille Mac-tuotteille, joita sinun täytyy korjata, sinun ei tarvitse suorittaa mitään uusia kokeita.

Minulla on Applen sertifioidun iOS-teknikon (ACiT 2018) sertifiointi. Täytyykö minun suorittaa kaksi uutta koetta ACMT-sertifiointia varten?
Ei. Jos sinulla on ACiT 2018 -sertifiointi, olet jo suorittanut Apple-huollon perusasioiden kokeen (SVC-18A). Sinun pitää vain suorittaa ACMT 2018 Mac -huoltosertifiointikoe (MAC-18A) ACMT 2018 -sertifioinnin saamiseksi.

Onko erillisiä Mac-pätevyyskokeita edelleen saatavilla?
AppleCare tarjoaa jatkossakin kaikki nykyiset Mac-pätevyyskokeet. AppleCare julkaisee ATLAS-palvelussa myös uusia pätevyyskursseja uusille Applen tuotteille tarpeen mukaan. Jos sinulla on jo ACMT-sertifiointi ja haluat korjata tuotteita, joilla on erilaiset kurssivaatimukset, voit suorittaa vaaditut kurssit.

Olen suorittanut yhden aiemmista ACMT 2017 -kokeista. Täytyykö minun suorittaa kaksi uutta koetta ACMT-sertifiointia varten?
Jos olet suorittanut SVC-17A-kokeen ACMT 2017:ää varten, jäljellä oleva ACMT-koe on saatavilla 27.8.2018 asti. Saat SVC-17A- ja MAC-17A-kokeen suorittamisesta ACMT 2017 -sertifioinnin siihen asti, mutta se ei kata kaikkia tuotteita. ACMT 2018 -sertifioinnin saamiseksi vaaditaan SVC-18A- ja MAC-18A-kokeiden suorittaminen.

Mitä minun täytyy tehdä, jotta voin huoltaa uusia Mac-tuotteita, jotka tuodaan markkinoille sertifiointini jälkeen?
AppleCare julkaisee ATLAS-palvelussa uusia pätevyyskursseja, kun tuotteita tuodaan markkinoille. Jos haluat huoltaa uusia tuotteita, sinun on suoritettava niitä koskevat kurssit.

Saanko painetun sertifikaatin, kun täytän ACMT 2018:n vaatimukset?
Kyllä. Kun suoritat vaaditut kokeet hyväksytysti, lähetä sähköpostia osoitteeseen certifications@apple.com ja pyydä todistusta. Saat sähköpostin, joka sisältää linkin pyyntölomakkeeseen.

Minulla on muita kysymyksiä. Mistä saan vastauksen niihin?
Lähetä kysymyksesi osoitteeseen svc.trng@apple.com.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.