Tietoja AppleCare-huoltosertifioinneista

Tässä artikkelissa kerrotaan AppleCare-huoltosertifioinneista, mukaan lukien iOS- ja Mac-teknikoiden vuoden 2019 sertifiointiohjelmat.

Tukisisällön yleiskatsaus

Jos olet ostanut AppleCare-teknikon koulutuksen tai harkitset sen ostamista, perehdy AppleCare-teknikon koulutuksen (AppleCare Technician Training, ATT) tukisisältöön.

Jos osallistut kursseille käyttämällä Global Service Exchange (GSX) -tiliä, löydät valtuutetuille huoltoliikkeille tarkoitettujen AppleCare-huoltosertifiointiohjelmien täydelliset tiedot kirjautumalla GSX:ään ja hakemalla Tietoja Applen huoltosertifioinneista.

Lisätietoja ATLAS-palvelusta ja huoltokokeista saat seuraavista artikkeleista:

Yleisiä kysymyksiä

Voiko kuka tahansa suorittaa huoltosertifiointikokeita?
Kyllä. Kuka tahansa voi suorittaa kokeen, joka antaa pätevyyden vuoden 2019 Applen sertifioiduksi Mac-teknikoksi (Apple Certified Mac Technician, ACMT) tai vuoden 2019 Applen sertifioiduksi iOS-teknikoksi (Apple Certified iOS Technician, ACiT). Näiden kurssien hyväksyttyyn suorittamiseen vaaditaan käyttöoikeus ATLAS-palvelun koulutusmateriaaleihin.

Kokeen hyväksytty suorittaminen ei tarkoita sitä, että Apple valtuuttaa sinut tekemään korjauksia tai harjoittamaan liiketoimintaa suoraan Applen kanssa tai Applen puolesta. Apple sertifioi teknikot (vahvistaa teknikoiden taidot) sertifiointikokeiden avulla. Apple valtuuttaa huoltoliikkeet (eli muodostaa heidän kanssaan liikesuhteen). Nämä ovat kaksi eri asiaa.

Miten voin rekisteröityä kokeisiin?
Siirry osoitteeseen https://certifications.apple.com, ja rekisteröidy sitten Applen valtuuttamassa koulutuskeskuksessa tai Pearson VUE -verkkopalvelussa Tech ID:lläsi. Kun olet suorittanut Applen sertifiointikokeen, voit seurata ja hallita kaikkia Apple-sertifiointejasi sertifiointisivustossa.

Miten voin valmistautua huoltosertifiointikokeisiin?
Apple tarjoaa omatoimisia koulutuskursseja ATLAS-palvelussa. Opettajajohtoinen koulutus on myös saatavilla LearnQuestin, Applen valtuuttaman kansainvälisen koulutuspalveluiden tarjoajan, kautta. Applen valtuuttamat huoltoliikkeet (AASP:t) ja Self-Servicing Account -tilit (SSA:t) voivat hyödyntää omatoimisia huoltokoulutuskursseja verkossa maksutta. Muut halukkaat voivat hankkia koulutuksen ostamalla AppleCare-teknikon koulutuksen.

Apple-huollon perusasioiden kokeessa (SVC-19A) on osioita, joissa käsitellään sähköstaattisten purkausten varotoimia ja teknikoiden turvallisuutta. Nämä osiot täytyy suorittaa hyväksytysti, jotta koe voidaan hyväksyä.

Jos en pääse kokeesta läpi, kuinka pian voin tehdä sen uudelleen?
Voit suorittaa kokeen uudelleen, kun edellisestä yrityksestä on kulunut vähintään 24 tuntia.

Yrityksessäni tai oppilaitoksessani on paljon Applen tuotteita. Voinko rekisteröityä Self-Servicing-ohjelmaan?
Applen Self-Servicing-ohjelman jäsenet voivat korjata ja huoltaa omia tuotteitaan itse toimipisteessään. Lue lisätietoja Applen Self-Servicing Account -ohjelmasta verkossa. Voit myös ottaa yhteyttä Apple-myyntiedustajaasi.

Miten kokeet maksetaan?
Kun rekisteröidyt sertifiointikokeisiin, voit maksaa ne Visalla, MasterCardilla tai American Expressillä.

Minulla on muita kysymyksiä. Mistä saan vastauksen niihin?
Lähetä kysymyksesi osoitteeseen svc.trng@apple.com.

Applen sertifioidun vuoden 2019 iOS-teknikon (ACiT) kysymykset

Mikä on ACiT 2019?
Se on ohjelma, jossa voit hankkia Applelta pätevyyden iOS-teknikoksi.

Miten ACiT 2019 eroaa edellisestä ACiT 2018 -sertifioinnista?
ACiT 2019 antaa teknikoille pätevyyden korjata iOS-tuotteita, jotka on valmistettu ennen 15. maaliskuuta 2019. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

• iPhone XR
  • iPhone XS
  • iPad Pro (12,9 tuumaa, 3. sukupolvi)
  • iPad Pro (11 tuumaa)

Mitä kokeita ACiT 2019:aan vaaditaan?
ACiT 2019 -sertifioinnin saamiseen vaaditaan, että suoritat hyväksytysti Apple-huollon perusasioiden kokeen (SVC-19A tai SVC-18A) ja ACiT 2019 iOS -huoltosertifiointikokeen (iOS-19A). Molemmat näistä kokeista ovat suoritettavissa Pearson VUE -palvelussa. Voit suorittaa ne verkossa omalla tietokoneellasi.

Onko kokeiden suorittamisjärjestyksellä väliä?
Kyllä. Sinun täytyy suorittaa Apple-huollon perusasioiden koe (SVC-19A tai SVC-18A) ennen ACiT 2019 iOS -huoltosertifiointikokeeseen (iOS-19A) rekisteröitymistä.

Kuinka paljon kokeet maksavat?
Nykyiset hintatiedot ovat saatavilla Pearson VUE -palvelusta.

Missä näiden kokeiden koulutusmateriaalit ovat saatavilla?
Apple tarjoaa omatoimisia koulutuskursseja ATLAS-palvelussa, joka on oppimisen hallintajärjestelmä. Opettajajohtoinen koulutus on myös saatavilla LearnQuestin, Applen valtuuttaman kansainvälisen koulutuspalveluiden tarjoajan, kautta. Voit opiskella kursseja Applen valtuuttamissa koulutuskeskuksissa tai ostamalla AppleCare-teknikon koulutuksen. Applen tuottamia koulutusmateriaaleja ei ole tarjolla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Minulla on jo ACiT 2018 -sertifiointi. Täytyykö minun suorittaa uudet ACiT 2019 -kokeet?
Ei. Jos sinulla on sertifiointi niille iOS-tuotteille, joita sinun täytyy korjata, sinun ei tarvitse suorittaa mitään uusia kokeita.

Olen suorittanut SVC-18A-kokeen. Kuinka kauan iOS-18A-koe on saatavilla? Täytyykö minun suorittaa kaksi uutta koetta ACiT-sertifiointia varten?
Jos olet suorittanut ACiT 2018:n SVC-18A-kokeen, ACiT 2018 -koe on saatavilla 14. toukokuuta 2019 asti. Sitä ennen SVC-18A- ja iOS-18A-kokeiden suorittaminen oikeuttaa sinut edelleen ACiT 2018 -sertifiointiin, mutta tämä kattaa vähemmän tuotteita. Jotta saisit ACiT 2019 -sertifioinnin, tutustu päivitettyihin koulutusmateriaaleihin ja suorita iOS-19A -koe onnistuneesti.

Mitä minun täytyy tehdä, jotta voin huoltaa uusia iOS-tuotteita, jotka tuodaan markkinoille sertifiointini jälkeen?
Valtuutetuilla huoltokeskuksilla on pääsy laitekohtaisiin tuotepätevyyskursseihin, kun uusia tuotteita tuodaan markkinoille. Teknikot suorittavat nämä kurssit sertifiointikokeidensa lisäksi, jotta he voivat huoltaa näitä uusia tuotteita.

Olen hankkinut vuoden 2019 Apple Certified Mac Technician -teknikon (ACMT) sertifioinnin. Täytyykö minun suorittaa kaksi uutta koetta ACiT-sertifiointia varten?
Ei. Jos sinulla on ACMT 2019 -sertifiointi, olet suorittanut hyväksytysti Apple-huollon perusasioiden kokeen. Sinun täytyy tässä tapauksessa suorittaa vain ACiT 2019 iOS -huoltosertifiointikoe (iOS-19A) saadaksesi ACiT 2019 -sertifioinnin.

Saanko painetun sertifikaatin, kun suoritan ACiT 2019:n vaatimukset?
Kyllä. Kun suoritat vaaditut kokeet hyväksytysti, lähetä sähköpostia osoitteeseen certifications@apple.com ja pyydä todistusta. Saat sähköpostin, joka sisältää linkin pyyntölomakkeeseen.

Minulla on muita kysymyksiä. Mistä saan vastauksen niihin?
Lähetä kysymyksesi osoitteeseen svc.trng@apple.com.

Apple Certified Mac Technician -teknikon (ACMT) vuoden 2019 kysymykset

Mikä on ACMT 2019?
AppleCare Mac-teknikko (ACMT) 2019 on Apple Certified Mac Technician -teknikon sertifioinnin uusi versio.

Miten ACMT 2019 eroaa aiemmista ACMT-sertifioinneista?
ACMT 2019 oikeuttaa teknikot korjaamaan kaikkia Mac-tuotteita, jotka kuuluvat aiempien ACMT-sertifiointien piiriin, sekä kaikkia muita ennen 15. maaliskuuta 2019 valmistettuja Mac-tuotteita. Tämä kattaa myös MacBook- ja MacBook Pro -tuotteet, jotka vaativat erillisen pätevyyskokeen tai kurssin ATLAS-palvelussa:

• Mac mini (2018)
  • MacBook Pro (15 tuumaa, 2018)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, 2018, neljä Thunderbolt 3 -porttia)

ACMT 2019 oikeuttaa Applen valtuuttamassa huoltokeskuksessa työskentelevän teknikon huoltamaan kaikkia näitä tuotteita.

Mitkä kokeet ACMT 2019 edellyttää?
ACMT 2019 -sertifioinnin saamiseksi pitää suorittaa Apple-huollon perusasioiden koe (SVC-19A tai SVC-18A) ja ACMT 2019 Mac -huoltosertifiointikoe (MAC-19A). Molemmat näistä kokeista ovat suoritettavissa Pearson VUE -palvelussa. Voit suorittaa ne verkossa omalla tietokoneellasi.

Onko kokeiden suorittamisjärjestyksellä väliä?
Kyllä. Ennen kuin voit rekisteröityä ACMT 2019 Mac -huoltosertifiointikokeeseen (MAC-19A), sinun on suoritettava Apple-huollon perusasioiden koe (SVC-19A tai SVC-18A).

Kuinka paljon kokeet maksavat?
Nykyiset hintatiedot ovat saatavilla Pearson VUE -palvelusta.

Missä näiden kokeiden koulutusmateriaalit ovat saatavilla?
Näiden kokeiden omatoimiset koulutusmateriaalit ovat saatavilla ATLAS-palvelusta. Opettajajohtoisia kursseja järjestää myös LearnQuest, joka on Applen valtuuttama kansainvälinen koulutuspalveluiden tarjoaja. Voit opiskella kursseja Applen valtuuttamissa koulutuskeskuksissa tai ostamalla AppleCare-teknikon koulutuksen. Applen tuottamia koulutusmateriaaleja ei ole tarjolla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Minulla on jo ACMT 2018 -sertifiointi. Pitääkö minun suorittaa uudet ACMT 2019 -kokeet?
Ei. Jos sinulla on sertifiointi niille Mac-tuotteille, joita sinun täytyy korjata, sinun ei tarvitse suorittaa mitään uusia kokeita.

Minulla on Applen sertifioidun iOS-teknikon (ACiT 2019) sertifiointi. Täytyykö minun suorittaa kaksi uutta koetta ACMT-sertifiointia varten?
Ei. Jos sinulla on ACiT 2019 -sertifiointi, olet jo suorittanut Apple-huollon perusasioiden kokeen. Sinun pitää vain suorittaa ACMT 2019 Mac -huoltosertifiointikoe (MAC-19A) ACMT 2019 -sertifioinnin saamiseksi.

Olen suorittanut yhden aiemmista ACMT 2018 -kokeista. Täytyykö minun suorittaa kaksi uutta koetta ACMT-sertifiointia varten?
Jos olet suorittanut SVC-18A -kokeen ACMT 2018:aa varten, jäljellä oleva ACMT-koe (MAC-18A) on saatavilla 14. toukokuuta 2019 saakka. Saat SVC-18A- ja MAC-18A-kokeen suorittamisesta ACMT 2018 -sertifioinnin siihen asti, mutta se ei kata kaikkia tuotteita. Jotta saisit ACMT 2019-sertifioinnin, tutustu päivitettyihin koulutusmateriaaleihin ja suorita MAC-19A -koe onnistuneesti.

Mitä minun täytyy tehdä, jotta voin huoltaa uusia Mac-tuotteita, jotka tuodaan markkinoille sertifiointini jälkeen?
Valtuutetuilla huoltokeskuksilla on pääsy tuotepätevyyskursseihin ATLAS-palvelussa, kun tuotteita tuodaan markkinoille. Teknikot suorittavat nämä kurssit huoltokokeidensa lisäksi, jotta he voivat huoltaa näitä uusia tuotteita.

Saanko painetun sertifikaatin, kun täytän ACMT 2019:n vaatimukset?
Kyllä. Kun suoritat vaaditut kokeet hyväksytysti, lähetä sähköpostia osoitteeseen certifications@apple.com ja pyydä todistusta. Saat sähköpostin, joka sisältää linkin pyyntölomakkeeseen.

Minulla on muita kysymyksiä. Mistä saan vastauksen niihin?
Lähetä kysymyksesi osoitteeseen svc.trng@apple.com.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.