Macin Mail yrittää päivittää sähköpostikirjastoa toistuvasti

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos OS X El Capitanin Mail ei suorita kirjaston päivitystä loppuun.

Kun El Capitanin Mail päivittää sähköpostikirjastoasi, siinä näkyy Mailin päivitysikkuna, jossa on Päivitetään kirjastoa -edistymispalkki. Jos Mail ei saa suoritettua päivitystä loppuun, se saattaa sulkeutua, avautua uudelleen ja yrittää päivittää kirjaston uudelleen. Jos päivityssykli toistuu, noudata seuraavia ohjeita:

1. Pakota Mail lopettamaan esimerkiksi painamalla komento-optio-esc.
  2. Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > Koti. Kotikansio avautuu.
  3. Valitse Arkisto > Näytä tietoja. Kotikansion tietoikkuna avautuu.
  4. Jos ikkunan alalaidassa oleva Jako ja oikeudet -osio ei ole auki, avaa se napsauttamalla osiossa olevaa kolmiota.
  5. Jos ikkunan oikeassa alalaidassa oleva lukkopainike  näkyy lukittuna, napsauta sitä. Anna sitten ylläpitäjän nimi ja salasana.
  6. Napsauta ikkunan vasemmassa alalaidassa olevaa toimintovalikkoa   ja valitse Käytä sisältyviin kohteisiin. Vahvista toiminto napsauttamalla OK-painiketta.
  7. Kun tietoikkunan yläosassa oleva edistymispalkki sulkeutuu, avaa Pääte-ohjelma. Löydät sen Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  8. Sijoita tai kirjoita seuraava komento Pääte-ohjelmaan ja paina rivinvaihtonäppäintä:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`
    Yhdysvaltalaisissa näppäimistöissä `-merkki on heti sarkainnäppäimen yläpuolella.

9. Kun prosessi on valmis, lopeta Pääte. Mail-ohjelman käynnistys pitäisi nyt onnistua.