Ohjeita iCloud-kuvien käyttöön Windows-tietokoneella

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää iCloud-kuvakirjastoa tai omaa kuvavirtaa Windows-tietokoneella, lähettää ja ladata kuvia ja videoita Applen laitteilla katselua varten sekä poistaa tarpeettomat kuvat ja videot.

Ennen kuin aloitat

iCloud-kuvien järjestelmävaatimukset Windowsissa:

Lisätietoja on iCloudin järjestelmävaatimuksissa.

Miten näen kuvat ja videot, jotka olen lähettänyt Windows-tietokoneestani iCloud-kuvakirjastoon?

Kun olet lähettänyt kuvat Windows-tietokoneestasi iCloud-kuvakirjastoon, voit katsella ja hallita kuvia ja videoita Kuvat-ohjelmassa iCloud.comissa ja Apple-laitteissa.

Miten voin ladata kaikki kuvani ja videoni Windows-tietokoneeseeni?

Kun olet laittanut iCloud-kuvakirjaston päälle kaikissa laitteissasi, siihen lisäämäsi uudet kuvat ja videot latautuvat automaattisesti Windows-tietokoneeseesi. Voit myös ladata kuvat ja videot vuoden mukaan.

Miten näen lähetyksen tai latauksen tilan?

Kun olet ladannut iCloudin Windows-version, voit lisätä sen tilapalkkiin, jotta näet iCloud-lähetysten ja -latausten etenemisen. Klikkaa Windows-tietokoneessa Windowsin ilmoitusalueella olevaa iCloud-kuvaketta. Sinun on ehkä klikattava ilmoitusalueella Show hidden icons (Näytä piilotetut kuvakkeet), jotta näet iCloudin.

Mitä ladataan automaattisesti?

Uudet kuvat ja videot latautuvat automaattisesti Windows-tietokoneeseesi kansioon C:\Users\käyttäjänimi\My Pictures\iCloud Photos\Downloads. Voit vaihtaa latausten sijaintia iCloud-kuvien asetuksista.

Muokkasin kuvaa tai videota Apple-laitteella, mutta muokkauksia ei näy Windows-tietokoneessa

Kuvat latautuvat Windows-tietokoneen iCloud-kuvakirjastoon kerran. Jos muokkaat kuvaa sen latauduttua Windows-tietokoneeseen, muokattu versio ei lataudu. Jos haluat tallentaa muokatun version Windows-tietokoneeseen, voit ladata yksittäisiä kuvia ja videoita iCloud.comista tai ladata niitä vuoden mukaan.

1. Avaa Windowsin Resurssienhallinta-ikkuna.
  2. Klikkaa Suosikit-kohdassa iCloud-kuvat.
  3. Klikkaa Lataa kuvat.
  4. Valitse vuosi, jonka haluat ladata, ja klikkaa Lataa.

Jos muokkaat Windows-tietokoneella kuvaa, jonka olet jo lähettänyt iCloud-kuvakirjastoon, voit vaihtaa kuvan tiedostonimen ja lähettää sen iCloud-kuvakirjastoon uudelleen.

Lisäsin kuvia omaan kuvavirtaan, mutta niitä ei näy laitteissani

Jos lisäät kuvia iCloudiin Windows-tietokoneella, mutta niitä ei näy iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, toimi seuraavasti:

1. Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Wi-Fi. Varmista, että Wi-Fi on päällä ja että iOS-laitteesi on yhteydessä internetiin. Pyydä apua, jos iPhonesta, iPadista tai iPod touchista ei voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon.
  2. Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud. Varmista, että olet kirjautunut samalla Apple ID:llä, jota käytät iCloudin Windows-version kanssa.
  3. Avaa iCloudin Windows-versio ja valitse Kuvat-kohdan vierestä Valinnat. Laita oma kuvavirta päälle.
  4. Sulje iCloudin Windows-versio ja avaa se uudelleen.
  5. Käynnistä tietokone uudelleen.

Kun laitat iCloud-kuvakirjaston päälle iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa, Windows-tietokoneelta lisäämäsi kuvat näkyvät Kaikki kuvat -albumissa.

Jos et vieläkään näe Kuvat-appia iOS-laitteissa, kopioi kuvat Siirrot-kansioon.

Kopioi kuvat niille tarkoitettuun Siirrot-kansioon

Voit myös kopioida kuvia Windows-tietokoneessa olevasta kansiosta niille iCloudissa tarkoitettuun Siirrot-kansioon.

1. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna (Windows 8 ja uudemmat) tai Windowsin Resurssienhallinta -ikkuna (Windows 7).
  2. Valitse Suosikit > iCloud-kuvat.
  3. Avaa toisessa ikkunassa kansio, johon omaan kuvavirtaan lisättävät kuvat on tällä hetkellä tallennettu.
  4. Valitse lisättävät kuvat.
  5. Vedä ja pudota ne iCloud-kuvissa olevaan Siirrot-kansioon.

Mitä tapahtui Oma kuvavirta -kansiolle?

Kun laitat iCloud-kuvakirjaston päälle Windows-tietokoneessa, oma kuvavirta menee automaattisesti pois päältä. Jos haluat lähettää uusia kuvia laitteisiin, jotka eivät käytä iCloud-kuvakirjastoa, voit laittaa oman kuvavirran takaisin päälle iCloud-kuvien asetuksista.

Kun käytät sekä iCloud-kuvakirjastoa että omaa kuvavirtaa, näet oman kuvavirran kuvat valitsemalla Kuvat > iCloud-kuvat > Lataukset.

Miten voin poistaa iCloud-kuvakirjastossa olevia kuvia ja videoita?

Jos haluat poistaa kuvia ja videoita, voit tehdä sen iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin Kuvat-ohjelmassa ja iCloud.comissa.

Kun poistat kuvan tai videon Apple-laitteessa tai iCloud.comissa, sitä ei poisteta Windows-tietokoneesta. Ja kun poistat kuvan tai videon Windows-tietokoneessa, sitä ei poisteta iCloud-kuvakirjastosta.

En näe jaetun albumin uusia kommentteja tai näen poistettuja kommentteja

Toimi seuraavasti, jos lisäsit kommentteja jaetussa albumissasi oleviin kuviin ja videoihin eikä niitä näy tai jos poistit kommentteja ja ne näkyvät edelleen:

1. Varmista, että laitteessasi on toimiva internet-yhteys. Kommentointi vaatii internet-yhteyden.
  2. Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, ettei järjestelmässä ole Kuvat-appiin vaikuttavia ongelmia.
  3. Tarkista, onko kommenttien määrä sama iOS-laitetta ja Mac- tai Windows-tietokonetta käytettäessä.

Jos internet-yhteys toimii ja kuvan tai videon kommenttien määrät vaihtelevat eri laitteissa, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta ja poista valinta iCloud-kuvajako-kohdasta.
  3. Valitse OK > Käytä.
  4. Odota noin minuutin ajan ja klikkaa sitten uudelleen Valinnat-painiketta.
  5. Valitse iCloud-kuvajako > OK > Käytä.
  6. Avaa Oma kuvavirta.
  7. Kaksoisklikkaa jaettua albumia ja klikkaa sitten Kommentit.
  8. Tarkista kuvan tai videon kommentit.

Miten iCloud-kuvakirjasto käsittelee RAW-kuvia?

iCloud-kuvakirjasto säilyttää RAW-kuvat alkuperäisessä muodossaan upotettujen JPEG-kuvien kera. Voit katsella kuvien miniatyyreja Macissa. Lisäksi voit ladata kuvat Maciin tai Windows-tietokoneeseen ja muokata niitä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.