Jos iCloud-kuvat eivät lataudu tietokoneeseen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää iCloud-kuvia tai Omaa kuvavirtaa Windows-tietokoneella, lähettää ja ladata kuvia ja videoita Applen laitteilla katselua varten sekä poistaa tarpeettomat kuvat ja videot.

Ennen kuin aloitat

iCloud-kuvien järjestelmävaatimukset Windows-tietokoneessa:

Oma kuvavirta ei ole saatavilla iCloudin Windows 10 -versiossa ja uudemmissa. Lisätietoja on iCloudin järjestelmävaatimuksissa.

Lue, mitä tehdä, jos saat viestin, jonka mukaan käytät vanhempaa Windows-versiota.

Miten näen kuvat ja videot, jotka olen lähettänyt Windows-tietokoneestani iCloud-kuviin?

Kun olet lähettänyt kuvat Windows-tietokoneestasi iCloud-kuviin, voit katsella ja hallita kuvia ja videoita Kuvat-apissa iCloud.comissa ja Apple-laitteissa.

Miten voin ladata kaikki kuvani ja videoni Windows-tietokoneeseeni?

iCloudin Windows-versiossa 11.1 kaikkien kuvien ja videoiden optimoidut versiot latautuvat automaattisesti Windows-tietokoneeseesi, kun otat iCloud-kuvat käyttöön. Avaa kuva tai video, jos haluat ladata sen täydellisen version.

iCloudin Windows-versiossa 10 ja aiemmissa kirjastoon lisäämäsi uudet kuvat ja videot latautuvat automaattisesti Windows-tietokoneeseesi, kun olet laittanut iCloud-kuvat päälle kaikissa laitteissasi.* Voit myös ladata kuvat ja videot vuoden mukaan. Löydät latauspainikkeen klikkaamalla iCloudia Windowsin ilmaisinalueella.

* Uudet kuvat ja videot latautuvat automaattisesti Windows-tietokoneeseesi kansioon C:\Käyttäjät\nimesi\Omat kuvat\iCloud-kuvat\Lataukset.

Miten näen lähetyksen tai latauksen tilan?

Kun olet ladannut iCloudin Windows-version, voit lisätä sen tilapalkkiin, jotta näet iCloud-lähetysten ja -latausten etenemisen. Klikkaa Windows-tietokoneessa Windowsin ilmaisinalueella olevaa iCloud-kuvaketta. Sinun on ehkä klikattava ilmaisinalueella Näytä piilotetut kuvakkeet, jotta näet iCloudin.

Muokkasin kuvaa tai videota Apple-laitteella, mutta muokkauksia ei näy Windows-tietokoneessa

iCloudin uusimmassa Windows-versiossa muokkaukset ja poistot latautuvat automaattisesti.

iCloudin Windows-versiossa 10 ja aiemmissa Windows-tietokoneen iCloud-kuvat lataa kuvat yksi kerrallaan. Jos muokkaat kuvaa sen latauduttua Windows-tietokoneeseen, muokattu versio ei lataudu. Jos haluat tallentaa muokatun version Windows-tietokoneeseen, voit ladata yksittäisiä kuvia ja videoita iCloud.comista tai ladata niitä vuoden mukaan.

1. Klikkaa Windows-tietokoneessa Windowsin ilmaisinalueella olevaa Cloud-kuvaketta.
  2. Klikkaa Lataa kuvat.
  3. Valitse ladattavat kuvat ja videot ja klikkaa Lataa.

Jos muokkaat Windows-tietokoneella kuvaa, jonka olet jo lähettänyt iCloud-kuviin, voit vaihtaa kuvan tiedostonimen ja lähettää sen iCloud-kuvakirjastoon uudelleen.

Lisäsin kuvia Omaan kuvavirtaan, mutta niitä ei näy laitteissani

Jos lisäät kuvia iCloudiin Windows-tietokoneella, mutta niitä ei näy iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, toimi seuraavasti:

1. Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Wi-Fi. Varmista, että Wi-Fi on päällä ja että iOS-laitteesi on yhteydessä internetiin. Pyydä apua, jos iPhonesta, iPadista tai iPod touchista ei voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon.
  2. Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud. Varmista, että olet kirjautunut samalla Apple ID:llä, jota käytät iCloudin Windows-version kanssa.
  3. Avaa iCloudin Windows-versio ja klikkaa Kuvat-kohdan vieressä Valinnat. Laita oma kuvavirta päälle.
  4. Sulje iCloudin Windows-versio ja avaa se uudelleen.
  5. Käynnistä tietokone uudelleen.

Kun laitat iCloud-kuvat päälle iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa, Windows-tietokoneelta lisäämäsi kuvat näkyvät Äskeiset-albumissa.

Jos et vieläkään näe kuviasi iOS-laitteissa, kopioi kuvat Lähetetyt-kansioon.

Kopioi kuvat Kuvien Lähetetyt-kansioon

Voit myös kopioida kuvia Windows-tietokoneessa olevasta kansiosta niille iCloudissa tarkoitettuun Kuvien Lähetetyt-kansioon.

1. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna (Windows 8 ja uudemmat sekä Windows 7).
  2. Valitse Suosikit > iCloud-kuvat.
  3. Avaa toisessa ikkunassa kansio, johon iCloud-kuviin tai Omaan kuvavirtaan lisättävät kuvat on tällä hetkellä tallennettu.
  4. Valitse lisättävät kuvat.
  5. Vedä ja pudota ne iCloud-kuvissa olevaan Lähetetyt-kansioon.

Mitä tapahtui Oma kuvavirta -kansiolle?

iCloudin Windows 10 -versiossa tai uudemmissa Oma kuvavirta ei ole enää käytettävissä.

iCloudin Windows 7 -versiossa Oma kuvavirta menee automaattisesti pois päältä, kun laitat iCloud-kuvat Windows-tietokoneessa päälle. Jos haluat lähettää uusia kuvia laitteisiin, jotka eivät käytä iCloud-kuvia, voit laittaa Oman kuvavirran takaisin päälle iCloud-kuvien asetuksista. Kun käytät sekä iCloud-kuvia että Omaa kuvavirtaa, näet Oman kuvavirran kuvat valitsemalla Kuvat > iCloud-kuvat > Lataukset.

Miksi näen kuvien kaksoiskappaleita?

iCloudin Windows-versio lataa JPEG- tai MOV-tiedoston jokaista sillä hetkellä iCloud-kuviin tallennettua Live Photo -kuvaa varten.

Saatat nähdä kuvista ylimääräisiä kopioita myös silloin, kun kuvia on muokattu iOS:n tai macOS:n Kuvat-apissa ennen niiden lataamista Windows-tietokoneeseen. Lue lisätietoja iCloud-kuvissa olevista muokatuista kuvista

Miten voin poistaa iCloud-kuvissa olevia kuvia ja videoita?

iCloudin Windows-versiossa 11.1 Apple-laitteesta tai iCloud.comista poistamasi kuvat ja videot poistetaan myös Windows-tietokoneesta, paitsi jos olet päättänyt kiinnittää ne. Ja kun poistat kuvan tai videon Windows-tietokoneessa, se poistetaan myös iCloud-kuvista.

iCloudin Windows 10 -versiossa ja aiemmissa voit poistaa kuvia ja videoita Kuvat-apista iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa tai iCloud.comissa.

Kun poistat kuvan tai videon Apple-laitteessa tai iCloud.comissa, sitä ei poisteta Windows-tietokoneesta. Ja kun poistat kuvan tai videon Windows-tietokoneessa, sitä ei poisteta iCloud-kuvista.

Miten iCloud-kuvat käsittelee RAW-kuvia?

iCloud-kuvat säilyttää RAW-kuvat alkuperäisessä muodossaan upotettujen JPEG-kuvien kera. Voit katsella kuvien miniatyyreja Macissa. Lisäksi voit ladata kuvat Maciin tai Windows-tietokoneeseen ja muokata niitä.

Saat viestin, jonka mukaan käytät vanhempaa Windows-versiota

Jos käytät Windows 10:n vanhempaa versiota, saatat nähdä viestin, jonka mukaan käytät vanhempaa Windows-versiota, ja iCloud-kuvien toimintoja on hieman rajoitettu. Voit hyödyntää iCloud-kuvien kaikkia toimintoja päivittämällä Windows 10:n koontiversioon 18363 tai uudempaan sekä lataamalla ja asentamalla HEVC-dekooderin ja HEIF-liitännäisen Microsoft Storesta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.