Bluetooth-lisälaitteiden käyttäminen Apple TV:n kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Bluetoothia käyttävistä kuulokkeista, näppäimistöistä, ohjaimista ja muista lisälaitteista muodostetaan pari Apple TV 4K:n tai Apple TV:n (4. sukupolvi) kanssa.

Parin muodostaminen Bluetooth-lisälaitteen kanssa

1. Aseta Bluetooth-lisälaite parinmuodostustilaan sen mukana toimitettujen ohjeiden avulla.
  2. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet > Bluetooth. Apple TV:si etsii lähellä olevia Bluetooth-lisälaiteita.

3. Valitse Bluetooth-lisälaitteesi.
  4. Anna pyydettäessä nelinumeroinen koodi tai PIN-koodi. Lisälaitteen pitäisi nyt näkyä Omat laitteet -kohdassa Apple TV:ssä.

Bluetooth-lisälaitteen laiteparin poistaminen

Valitse Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet > Bluetooth. Valitse lisälaite ja sitten Poista laitepari.

Bluetooth-näppäimistön käyttäminen

Kun yhdistät Bluetooth-näppäimistön, voit käyttää sitä esimerkiksi appeihin kirjautumiseen tai tekstin syöttämiseen sisältöä haettaessa.

• Voit liikkua valikoissa tai Koti-valikossa nuolinäppäimillä.
  • Voit tehdä valintoja rivinvaihtonäppäimellä.
  • Voit toistaa sisällön tai keskeyttää sen toiston välilyöntinäppäimellä.
  • Voit palata takaisin tai poistua apista esc-näppäimellä.

Usean Bluetooth-lisälaitteen käyttäminen

Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi) tukee useita Bluetooth-lisälaitteita samanaikaisesti seuraavin rajoituksin:

• Yksi Siri Remote- tai Apple TV Remote -kaukosäädin*
  • Yksi Bluetooth-näppäimistö
  • Neljä MFi (Made for iOS) -Bluetooth-ohjainta. (Paitsi jos liität myös Bluetooth-äänilaitteen. Siinä tapauksessa voit liittää vain yhden MFi-ohjaimen.)

Parin tekeminen useammasta lisälaitteesta saattaa olla mahdollista, mutta jossain vaiheessa joudut ehkä poistamaan lisälaitteita, jotta voit luoda uusia laitepareja.  Joissakin apeissa iOS-laitetta voi käyttää lisäohjaimena ilman Bluetoothia. Jos tarvitset apua iOS-laitteen käyttämiseen ohjaimena tietyssä apissa, ota yhteyttä apin kehittäjään.

Näin saat apua

Jos jokin Bluetooth-lisälaite ei muodosta yhteyttä Apple TV 4K:hon tai Apple TV:hen (4. sukupolvi) tai jos yhteys katkeaa käytön aikana, noudata seuraavia ohjeita. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita:

1. Varmista, että olet Apple TV:n kantaman sisällä ja että alueella ei ole häiriöitä.
  2. Tarkista, että lisälaite on täysin ladattu ja että sen virta on kytketty.
  3. Varmista, että Bluetooth-lisälaitteen ja Apple TV:n ohjelmistot ovat ajan tasalla. Esimerkiksi jos sinulla on langattomat Beats-kuulokkeet, tarkista, onko laiteohjelmistopäivityksiä saatavilla.
  4. Siirrä Apple TV toiseen paikkaan televisiosi lähelle.
  5. Etsi lisälaitteesi kohdasta Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet > Bluetooth. Jos lisälaite näkyy, mutta siihen ei voi muodostaa yhteyttä, poista se laiteparista yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Kokeile sitten tehdä siitä laitepari uudelleen.
  6. Jos tarvitset lisäohjeita Bluetooth-lisälaitteen yhdistämiseen tai käyttämiseen Apple TV:n kanssa, ota yhteyttä lisälaitteen valmistajaan.

*Apple TV 4K:n ja Apple TV:n (4. sukupolvi) mukana toimitetaan sama kaukosäädin kaikkialla. Kaukosäädintä kutsutaan Siri Remoteksi maissa ja alueilla, joissa Siriä tuetaan. Muualla siitä käytetään nimitystä Apple TV Remote -kaukosäädin. Siri toimii kummassakin kaukosäätimessä, kunhan Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) on käytössä Siriä tukeva kieli ja maa tai alue.