Sirin käyttö Apple TV:ssä

Siri tekee mm. television katselusta ja appien löytämisestä entistä helpompaa. Kysy vaikka elokuvista, televisio-ohjelmista tai apeista, niin Siri etsii ne puolestasi. Näin helppoa se on.

Sirin saatavuus

Siri on tällä hetkellä saatavana Apple TV 4K:lle ja Apple TV HD:lle näissä maissa ja näillä alueilla ja kielillä: Alankomaat (hollanti), Australia (englanti), Brasilia (portugali), Espanja (espanja), Iso-Britannia (englanti), Japani (japani), Kanada (englanti ja ranska), Meksiko (espanja), Norja (kirjanorja), Ranska (ranska), Ruotsi (ruotsi), Saksa (saksa) ja Yhdysvallat (englanti ja espanja).*

Sirin pyytäminen auttamaan

Paina Siri Remote -kaukosäätimen Siri-painiketta pitkään, sano haluamasi komento ja vapauta sitten Siri-painike. Siri tekee haun suosituista apeista, maasi tai alueesi mukaan, ja näyttää sitten katseluvaihtoehdot tai vastauksen kysymykseesi. Siri ei puhu sinulle, joten se ei keskeytä katsomaasi tai kuuntelemaasi sisältöä.

Jos painat Siri-painiketta lyhyesti, Siri antaa sinulle vinkkejä ja ehdotuksia. Alla on joitakin esimerkkejä.

Katso tavallista kanavaa, hae sisältöä ja hallitse toistoa

Haluatko katsoa tiettyä elokuvaa tai TV-ohjelmaa? Vai haluatko katsoa jotain suorana lähetyksenä? Kerro Sirille, mitä haluat katsoa, ja Siri tuo sen ulottuvillesi. Voit myös käyttää Siriä toiston hallitsemiseen.

Haku nimen perusteella
Jos tiedät sen elokuvan nimen, jota haluat katsoa, voit hakea sitä nimen perusteella. Jos vaihtoehtoja on useita, Siri näyttää ne sinulle, jotta voit valita oikean. Esimerkki:

• ”Haluan katsoa Gone Girlin.”
  • ”Etsi Pitch Perfect.”
  • ”Etsi Harry Potter ja Feeniksin kilta.”

Haku lajityypin, näyttelijöiden tai muiden ehtojen perusteella
Etkö tiedä, mitä hakisit? Sirin avulla voit hakea lajityypin, näyttelijöiden, ohjaajan, luokitusten, ikäsuositusten, suosion tai muiden ehtojen perusteella. Esimerkki:

• ”Näytä hauskoja kauhuelokuvia.”
  • ”Hae uusia 4K-laatuisia elokuvia.”*
  • ”Mitä uusia suosittuja julkaisuja on ilmestynyt?”
  • ”Etsi lastenohjelmia.”

*Voit toistaa 4K-sisältöä vain Apple TV 4K:lla.

Haun tarkentaminen
Kun pyydät Siriä etsimään elokuvan tai TV-ohjelman, voit tarkentaa hakua näyttelijän, ajanjakson, ohjaajan ja monien muiden seikkojen perusteella. Esimerkki:

• ”Näytä vain hyvät.”
  • ”Näytä vain 80-luvun kohteet.”
  • ”Näytä vain komediat.”
  • ”Näytä vain tämän vuoden julkaisut.”

Toiston hallinta
Kun katsot videota, voit kysyä Siriltä siitä, muokata asetuksia ja paljon muuta. Esimerkki:

• ”Ota kuvaileva tekstitys käyttöön.”
  • ”Siirry eteenpäin kaksi minuuttia.”
  • ”Mitä hän sanoi?”
  • ”Kuka on pääosassa tässä?”

Enemmän tapoja käyttää Siriä

Siri antaa urheilutuloksia, tarkastaa sääennusteen ja avaa appeja. Siri myös tunnistaa näyttönimikkeiden nimiä, joten voit selata Apple TV:tä äänelläsi.

Appien etsiminen

Etsi appia tai appityyppiä App Storessa. Esimerkki:

• ”Etsi Showtime-appi.”
  • ”Etsi kuntoiluappeja.”
  • ”Etsi Disneyn appeja.”
  • ”Etsi appeja lapsille.”

YouTubesta hakeminen

Kun etsit sisältöä YouTubessa, käytä Siri-hakua sanomalla esimerkiksi:

• ”Etsi maailman nopein auto YouTubesta.”
  • ”Etsi hassuja kissavideoita YouTubesta.”
  • ”Etsi surffausopastusta YouTubesta.”
  • ”Etsi kasvisruoanlaittovideoita YouTubesta.”

Etsi iPhoneni

Jos otat Etsi iPhoneni käyttöön laitteillasi, voit pyytää Siriä toistamaan ääntä laitteella, jotta löytäisit sen. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• ”Missä iPhoneni on?”
  • ”Toista ääntä iPhonellani.”
  • ”Missä Apple Watchini on?”

Säätietojen tarkistaminen

Siri voi auttaa tarkastamaan säätiedot omalla paikkakunnallasi tai muualla. Esimerkki:

• ”Mikä lämpötila ulkona on?”
  • ”Milloin aurinko laskee Pariisissa?”
  • ”Millainen sää Kaliforniassa on?”

Tulosten tarkistaminen

Voit tarkistaa urheilutuloksia ja kysyä joukkueista, pelaajista ja otteluohjelmista.

• ”Millainen NBA:n otteluohjelma on?”
  • ”Mitä jalkapallo-otteluita on käynnissä?”
  • ”Kuka on Boston Red Soxin syöttäjänä pelin alussa tänään?”

Osakkeiden tarkistaminen

Siri voi auttaa myös tarkistamaan osakeindeksejä ja osakkeiden hintoja eri markkinoilla. Esimerkki:

• ”Paljonko NASDAQ-indeksi on tänään?”
  • ”Minkä hintainen Applen osake on tänään?”

Monipuolisempi katselu

Voit avata Sirin avulla Apple TV:n appeja. Esimerkki:

• ”Siirry Kuvat-appiin.”
  • "Avaa App Store."
  • "Avaa Asetukset."
  • ”Avaa Hulu.”

Voit tarkistaa sää-, urheilu- ja osaketietoja myös pyyhkäisemällä ylöspäin.

Katso suoraa lähetystä

Tuetuissa apeissa ja maissa Siri voi käynnistää sinulle suoraa sisältöä. Esimerkki:

• ”Katso ESPN:ää suorana.”
  • ”Katso FX:ää suorana.”
  • ”Katso ABC:n uutiset suorana.”

Sirin ottaminen käyttöön tai käytöstä poistaminen

Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Yleiset > Siri.

Jos Apple TV puhuu kuvakkeiden tai asetusten nimet, olet ehkä vahingossa ottanut VoiceOver-näytönlukijan käyttöön. VoiceOver ei ole Siri-ominaisuus. Ota VoiceOver pois käytöstä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver ja ottamalla VoiceOver pois käytöstä.

Näin saat apua

• Jos et saa otettua Siriä käyttöön, tarkista nämä kaksi asiaa:
    • Tarkista kohdasta Asetukset > Yleiset > Kieli ja alue, että olet valinnut tuetun kielen ja maan tai alueen
    • Tarkista, että iTunesin ja App Storen laskutustietosi ovat samaan maahan tai samalle alueelle. Jos olet esimerkiksi asettanut järjestelmän kieleksi Sirin tukeman kielen, Siriä ei voi käyttää, jos iTunes Storen laskutustiedoissasi on jokin muu maa tai alue.

Sirin entistä monipuolisempi käyttö

*Sirin saatavuus, ominaisuudet ja komennot vaihtelevat kielen ja maan tai alueen mukaan. Apple TV 4K:n ja Apple TV HD:n mukana toimitetaan sama kaukosäädin kaikkialla. Kaukosäädintä kutsutaan Siri Remoteksi maissa ja alueilla, joissa Siriä tuetaan. Muualla siitä käytetään nimitystä Apple TV Remote -kaukosäädin. Siri toimii kummassakin kaukosäätimessä, kunhan Apple TV 4K:ssa tai Apple TV HD:ssä on käytössä Siriä tukeva kieli ja maa tai alue.