Kosketusten mukautuksen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS-laitteen Kosketusten mukautus -käyttöapuominaisuuden avulla voit muuttaa tapaa, jolla laitteesi näyttö reagoi kosketukseen.

Kosketusten mukautuksessa on monia toimintoja. Voit käyttää niitä valitsemalla ensin Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Kosketusten mukautukset ja laittamalla Kosketusten mukautus -asetuksen päälle.

Tutustu sitten seuraaviin vaihtoehtoihin.

Jos haluat laitteesi reagoivan vain tietyn ajan kestäviin kosketuksiin

Voit asettaa laitteesi reagoimaan kosketukseen vasta kun olet pitänyt sormeasi näytöllä tietyn ajan verran. Tätä kutsutaan pidon kestoksi.

Näin aloitat Pidon kesto -toiminnon käytön:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Kosketusten mukautus.
  2. Laita Pidon kesto -toiminto päälle.
  3. Voit muuttaa aikaa napauttamalla miinus- ja plus-painikkeita.

Jos haluat laitteesi jättävän useat kosketukset huomioimatta

Jos sinun on vaikea koskettaa näyttöä vain kerran (kosketat näyttöä monta kertaa nopeasti), laita Älä huomioi toistoa -toiminto päälle. Jos kosketat näyttöä useita kertoja nopeasti tämän asetuksen ollessa päällä, laite tulkitsee sen yhdeksi kosketukseksi. Voit muuttaa aikaa, jonka aikana tehdyt kosketukset laite tulkitsee yhdeksi.

Näin aloitat Älä huomioi toistoa -toiminnon käytön:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Kosketusten mukautus.
  2. Laita Älä huomioi toistoa -toiminto päälle.
  3. Voit muuttaa aikaa napauttamalla miinus- ja plus-painikkeita.

Jos haluat laitteesi reagoivan ensimmäiseen tai viimeiseen kohtaan, jota kosketat

Jos kosketat haluamaasi kohtaa näytöllä, mutta sormesi siirtyy eri kohtaan ennen kuin voit tehdä valinnan, laita Napautusavustajan Käytä alkukosketuksen sijaintia -asetus päälle.

Jos sinun on vaikea koskettaa haluamaasi kohtaa näytöllä, mutta pystyt vetämään sormesi siihen muualta, laita Napautusavustajan Käytä loppukosketuksen sijaintia -asetus päälle.

Näin aloitat Napautusavustaja-toiminnon käytön:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Kosketusten mukautus.
  2. Napauta Käytä alkukosketuksen sijaintia tai Käytä loppukosketuksen sijaintia.

Napautusavustajan ollessa käytössä laite reagoi napautukseen, kun nostat sormen tietyn ajan kuluessa. Tätä kutsutaan eleen viiveeksi. Jos odotat eleen viivettä pidempään, laite voi reagoida muihin eleisiin, kuten vetämiseen.

Voit muuttaa eleen viivettä napauttamalla miinus- ja plus-painikkeita.

Napautusavustaja tukee 3D Touchia iPhone 6s:ssä ja iPhone 6s Plussassa. Laitteesi reagoi ensimmäiseen tai viimeiseen kosketukseen, olipa se sitten kevyt tai voimakas.