Muokkaaminen muun valmistajan ohjelmilla ja laajennuksilla Kuvat-ohjelmassa

Lue ohjeet siihen, miten voit muokata kuvia ja videoita muun valmistajan laajennuksilla iOS:n tai macOS:n Kuvat-ohjelmassa. Tutustu myös siihen, miten Kuvat ja muun valmistajan ohjelmat toimivat yhdessä Macissasi.

Muun valmistajan ohjelmien ja laajennusten avulla saat käyttöösi paremmat muokkausmahdollisuudet iOS:n tai macOS:n Kuvat-ohjelmassa. Voit muokata kuvaa useilla eri ohjelmilla ja laajennuksilla tai käyttää laajennuksia, ohjelmia ja Kuvat-ohjelman vakiomuokkaustyökaluja yhdessä.

Muun valmistajan laajennusten käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Lue, miten voit etsiä appeja Kuvat-laajennuksilla iOS-laitettasi varten, ottaa laajennukset käyttöön ja sitten muokata kuvia niiden avulla.

Laajennuksia sisältävien iOS-appien asentaminen

Laitteesi App Storessa voit etsiä ja asentaa appeja, jotka tukevat kaikkien muokkausominaisuuksien käyttöä Kuvat-apissa tai sisältävät Kuvat-apin laajennuksia. Kuvat-laajennuksia sisältävien appien kuvauksissa on usein maininta asiasta. Voit etsiä lisää appeja hakemalla eri hakusanoilla, kuten ”Kuvat-apin laajennukset”.

Voit myös valita apeista, jotka on listattu App Storen osiossa Muokkaa kuvia nopeammin Kuvat-laajennusten avulla.

Laajennusten ottaminen käyttöön iOS-laitteessa

Kun olet asentanut Kuvat-laajennuksia sisältäviä appeja iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, ota laajennukset käyttöön:

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta jotain kuvaa.
  2. Napauta Muokkaa ja sitten Lisää-painike kolmella pisteellä.
  3. Pyyhkäise näyttöön tulevassa valikossa vasemmalle, kunnes näet Lisää-painikkeen, ja napauta sitä.
    iPhone ja Lisää-painike, jonka avulla voi käyttää muun valmistajan laajennuksia
  4. Näet Kuvat-apin laajennuksia sisältävät apit. Voit ottaa ne käyttöön tai poistaa ne käytöstä sekä muuttaa niiden järjestystä vetämällä niitä ylös- tai alaspäin. Kun olet valmis, napauta Valmis.
    iPhone ja muun valmistajan laajennuksia, jotka voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä

Kuvien muokkaaminen laajennusten avulla iOS-laitteessa

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta jotain kuvaa.
  2. Napauta Muokkaa ja sitten Lisää-painike kolmella pisteellä.
  3. Valitse appi näyttöön avautuvasta valikosta.
    iPhone, jossa näkyy käytettävissä olevat muun valmistajan laajennukset
  4. Muokkaa kuvaa käyttämällä laajennuksen tarjoamia työkaluja.
    iPhone, jossa näkyy kuva, jota muokataan muun valmistajan laajennuksella
  5. Kun olet tyytyväinen tekemiisi muutoksiin, klikkaa Valmis. Voit muokata kuvaa lisää käyttämällä toista laajennusta tai Kuvat-ohjelman vakiomuokkaustyökaluja.
  6. Kun muokkaukset on tehty, poistu muokkaustilasta klikkaamalla Valmis.

Muun valmistajan laajennusten käyttäminen Macissa

Lue, miten voit etsiä Kuvat-laajennuksia sisältäviä ohjelmia Maciasi varten, ottaa laajennukset käyttöön ja sitten muokata kuvia niiden avulla.

Muokkaustyökaluja tai laajennuksia sisältävien Mac-ohjelmien asentaminen

Muun valmistajan ohjelmien hakeminen macOS:n Kuvat-ohjelmalla on helppoa:

1. Avaa kirjastossasi oleva kuva yhden kuvan näkymään kaksoisklikkaamalla kuvaa, ja klikkaa sitten Muokkaa.
  2. Klikkaa Lisää-painike kolmella pisteellä ja valitse App Store.

Mac App Store avaa valikoiman muun valmistajan kuvanmuokkausohjelmia, jotka ovat yhteensopivia Kuvat-ohjelman kanssa.

Voit myös valita ohjelmista, jotka on listattu App Storen osiossa Laajennuksia nopeaa kuvanmuokkausta varten.

Laajennusten käyttöönotto Macissa

Kun olet asentanut Maciin ohjelmia, jotka sisältävät Kuvat-ohjelman laajennuksia, ota laajennukset käyttöön:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Laajennukset.
  2. Klikkaa vasemmassa sivupalkissa Kuvien muokkaaminen. Kuvat-ohjelman laajennuksia sisältävät ohjelmat tulevat näyttöön.
    Macin näyttö, jossa näkyvät käytettävissä olevat muun valmistajan laajennukset
  3. Ota käyttöön laajennukset, joita haluat käyttää Kuvat-ohjelmassa. Voit myös määrittää laajennusten järjestyksen Kuvat-ohjelmassa vetämällä niitä ylös- tai alaspäin.

Kuvien muokkaaminen laajennusten avulla Macissa

1. Avaa kirjastossasi oleva kuva yhden kuvan näkymään kaksoisklikkaamalla kuvaa, ja klikkaa sitten Muokkaa.
  2. Klikkaa Lisää-painike kolmella pisteellä.
  3. Valitse ohjelma näyttöön avautuvasta valikosta.
    Macin näyttö, jossa näkyvät valittavat muun valmistajan laajennukset
  4. Muokkaa kuvaa laajennuksen työkaluilla, jotka tulevat näkyviin.
    Macin näyttö, jossa näkyy kuva, jota muokataan muun valmistajan laajennuksella
  5. Kun olet tyytyväinen muokkauksiin, klikkaa Tallenna muutokset. Voit muokata kuvaa lisää käyttämällä toista laajennusta tai Kuvat-ohjelman vakiomuokkaustyökaluja.
  6. Kun muokkaukset on tehty, poistu muokkaustilasta klikkaamalla Valmis.

Kuvien muokkaaminen muun valmistajan ohjelmissa Macilla

macOS High Sierran ja uudempien Kuvat-ohjelman avulla voit lähettää kuvia useimpiin muiden valmistajien kuvanmuokkausohjelmiin ja tallentaa muutokset suoraan kirjastoosi.

1. Ctrl-klikkaa kuvaa ja valitse kontekstivalikosta Muokkaa ohjelmalla. Valitse sitten haluamasi muiden valmistajien muokkausohjelmien luettelosta Macissasi. Voit myös klikata kuvaa ja valita valikkoriviltä Kuva > Muokkaa ohjelmalla.
  2. Kuva avautuu valitsemassasi muun valmistajan ohjelmassa. Tee muokkaukset ja tallenna.
    Jos ohjelma ei tallenna kuvaa normaalissa muodossa, etsi JPEG-tallennusvaihtoehto tai muu Kuvat-ohjelman tukema muoto.

Muokatut kuvat näkyvät automaattisesti Kuvat-ohjelmassa.

Lisätietoja

• Kun muokkaat kuvaa muun valmistajan laajennuksilla tai Kuvat-ohjelman vakiotyökaluilla, voit aina aloittaa alusta alkuperäisellä kuvalla. Avaa kuva muokkaustilassa ja klikkaa Macissa Palauta alkuperäinen tai napauta iOS-laitteessa Palauta.
  • Jos käytät iCloud-kuvia, muista, että se pitää kuvasi järjestyksessä ja ajan tasalla kaikkialla, missä käytät samaa Apple ID:tä. Yhdessä laitteessa tekemäsi muutokset näkyvät siis myös muissa laitteissasi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.