Muokkaaminen muun valmistajan ohjelmilla ja laajennuksilla Kuvat-ohjelmassa

Lue ohjeet siihen, miten voit muokata kuvia ja videoita muun valmistajan laajennuksilla iOS:n tai macOS:n Kuvat-ohjelmassa. Tutustu myös siihen, miten Kuvat ja muun valmistajan ohjelmat toimivat yhdessä Macissasi.

Muun valmistajan ohjelmien ja laajennusten avulla saat käyttöösi paremmat muokkausmahdollisuudet iOS:n tai macOS:n Kuvat-ohjelmassa. Voit muokata kuvaa useilla eri ohjelmilla ja laajennuksilla tai käyttää laajennuksia, ohjelmia ja Kuvat-ohjelman vakiomuokkaustyökaluja yhdessä.

Muokkaustyökaluja tai laajennuksia sisältävien ohjelmien asentaminen

Laitteesi App Storessa voit etsiä ja asentaa ohjelmia, jotka tukevat kaikkien muokkausominaisuuksien käyttöä Kuvat-ohjelmassa tai sisältävät laajennuksia Kuvat-ohjelmalle. Kuvat-ohjelmalle tarkoitettuja laajennuksia sisältävien ohjelmien kuvauksissa on yleensä maininta asiasta. Voit etsiä lisää ohjelmia hakemalla eri hakusanoilla, kuten ”Kuvat-ohjelman laajennukset”.

Muun valmistajan ohjelmien hakeminen macOS High Sierran Kuvat-ohjelmalla on helppoa:

1. Avaa kirjastossasi oleva kuva yhden kuvan näkymään kaksoisklikkaamalla kuvaa, ja valitse sitten Muokkaa.
  2. Klikkaa Laajennukset, ja valitse sitten Lisää.

Mac App Store avaa valikoiman muun valmistajan kuvanmuokkausohjelmia, jotka ovat yhteensopivia Kuvat-ohjelman kanssa.

Laajennusten käyttöönotto Macissa

Kun olet asentanut Maciin ohjelmia, jotka sisältävät Kuvat-ohjelman laajennuksia, ota laajennukset käyttöön:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Laajennukset.
  2. Klikkaa vasemmassa sivupalkissa Kuvien muokkaaminen. Kuvat-ohjelman laajennuksia sisältävät ohjelmat tulevat näyttöön.
  3. Ota käyttöön laajennukset, joita haluat käyttää Kuvat-ohjelmassa. Voit myös määrittää laajennusten järjestyksen Kuvat-ohjelmassa vetämällä niitä ylös- tai alaspäin.

Laajennusten käyttöönotto iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Kun olet asentanut iOS-laitteeseen appeja, jotka sisältävät Kuvat-apin laajennuksia, ota laajennukset käyttöön:

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta kuvaa.
  2. Napauta Muokkaa ja napauta sitten .
  3. Pyyhkäise näyttöön tulevassa valikossa vasemmalle, kunnes näet Lisää-painikkeen, ja napauta sitä.
  4. Näet Kuvat-apin laajennuksia sisältävät apit. Voit ottaa ne käyttöön tai poistaa ne käytöstä sekä muuttaa niiden järjestystä vetämällä niitä ylös- tai alaspäin. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Kuvien muokkaaminen laajennusten avulla Macissa

1. Avaa kirjastossasi oleva kuva yhden kuvan näkymään kaksoisklikkaamalla kuvaa, ja valitse sitten Muokkaa.
  2. Klikkaa .
  3. Valitse ohjelma näyttöön avautuvasta valikosta.
  4. Muokkaa kuvaa käyttämällä laajennuksen tarjoamia työkaluja. Työkalut näkyvät oikeassa laidassa.
  5. Kun olet tyytyväinen muokkauksiin, klikkaa Tallenna muutokset. Voit muokata kuvaa lisää käyttämällä toista laajennusta tai Kuvat-apin vakiomuokkaustyökaluja.
  6. Kun muokkaukset on tehty, poistu muokkaustilasta klikkaamalla Valmis.

Kuvien muokkaaminen muun valmistajan ohjelmissa Macilla

macOS High Sierran Kuvat-ohjelmalla voit lähettää kuvia muokattaviksi muun valmistajan ohjelmiin ja tallentaa muutokset suoraan kirjastoosi.

1. Ctrl-klikkaa kuvaa ja valitse kontekstivalikosta Muokkaa ohjelmalla. Valitse haluamasi sitten muun valmistajan muokkausohjelmalistalta Macissasi. Voit myös klikata kuvaa ja valita valikkoriviltä Kuva > Muokkaa ohjelmalla.
  2. Kuva avautuu valitsemassasi muun valmistajan ohjelmassa. Tee muokkaukset ja tallenna.
    Jos ohjelma ei tallenna kuvaa normaalissa muodossa, etsi JPEG-tallennusvaihtoehto tai muu Kuvat-ohjelman tukema muoto.

Muokatut kuvat näkyvät automaattisesti Kuvat-ohjelmassa.

Kuvien muokkaaminen laajennusten avulla iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta kuvaa.
  2. Napauta Muokkaa ja sitten .
  3. Valitse appi näyttöön avautuvasta valikosta.
  4. Muokkaa kuvaa käyttämällä laajennuksen tarjoamia työkaluja.
  5. Kun olet tyytyväinen tekemiisi muutoksiin, valitse Valmis. Voit muokata kuvaa lisää käyttämällä toista laajennusta tai Kuvat-apin vakiomuokkaustyökaluja.
  6. Kun muokkaukset on tehty, poistu muokkaustilasta klikkaamalla Valmis.

Lisätietoja

• Kun muokkaat kuvaa muun valmistajan laajennuksilla tai Kuvat-ohjelman vakiotyökaluilla, voit aina aloittaa alusta alkuperäisellä kuvalla. Avaa kuva muokkaustilassa ja klikkaa Macissa Palauta alkuperäinen tai napauta iOS-laitteessa Palauta.
  • Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa, muista, että se pitää kuvasi järjestyksessä ja ajan tasalla kaikkialla, missä käytät samaa Apple ID:tä. Yhdessä laitteessa tekemäsi muutokset näkyvät siis myös muissa laitteissasi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.