iPhonen ja iPadin akun keston pidentäminen alhaisen virran tilan avulla

Alhaisen virran tilassa iPhone ja iPad käyttävät vähemmän virtaa, kun akku alkaa olla vähissä.

Voit ottaa alhaisen virran tilan käyttöön tai poistaa sen käytöstä valitsemalla Asetukset > Akku. Voit laittaa alhaisen virran tilan päälle tai pois päältä myös Ohjauskeskuksessa. Valitse Asetukset > Ohjauskeskus > Muokkaa säätimiä ja valitse sitten Alhaisen virran tila lisätäksesi sen Ohjauskeskukseen.

Kun alhaisen virran tila on päällä, iPhone ja iPad kestävät pitempään ilman latausta, mutta joidenkin ominaisuuksien päivittäminen tai suorittaminen saattaa viedä enemmän aikaa. Lisäksi jotkin tehtävät eivät ehkä toimi, ennen kuin laitat alhaisen virran tilan pois päältä tai ennen kuin iPhonen tai iPadin akun varaus on vähintään 80 prosenttia.

Alhaisen virran tila vaikuttaa seuraavien ominaisuuksien toimintaan:

• 5G (paitsi videon striimaus) iPhone 12- ja iPhone 13 ‑malleissa1
  • automaattilukitus (palaa 30 sekunnin oletusasetukseen)
  • näytön kirkkaus
  • näytön virkistystaajuus (rajattu 60 Hz:iin) iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on ProMotion-näyttö2
  • jotkin visuaaliset tehosteet
  • iCloud-kuvat (keskeytyy väliaikaisesti)
  • automaattiset lataukset
  • sähköpostien haku
  • appien päivitys taustalla.

Kun alhaisen virran tila on päällä, tilapalkissa oleva akkukuvake on keltainen. Näet keltaisen akkukuvakkeen ja akun lataustason prosentteina. Alhaisen virran tila menee automaattisesti pois päältä, kun iPhonen tai iPadin akun varaus on vähintään 80 prosenttia.

1. Jos otat alhaisen virran tilan käyttöön, 5G on poissa käytöstä lukuun ottamatta joitakin tilanteita, kuten videon striimausta ja suurten tiedostojen latausta, iPhone 12- ja iPhone 13 -malleissa. iPhone 12 -malleissa alhaisen virran tila poistaa käytöstä 5G:n (Standalone) (jos käytettävissä).

2. Seuraavissa laitteissa on ProMotion-näyttö: iPhone 13 Pro ja uudemmat, iPhone 13 Pro Max ja uudemmat, 10,5-tuumainen iPad Pro, kaikki 11-tuumaiset iPad Pro -mallit ja 12,9-tuumainen iPad Pro (2. sukupolvi) ja sitä uudemmat.

Lisätietoja

iPhoneissa, joissa on iOS 11.3 tai sitä uudempi, näkyy akun kunto ja suositus, jos akku on vaihdettava. Lue lisätietoja kohdasta iPhonen akku ja suorituskyky. Voit lukea lisätietoja myös akun käyttöajan ja käyttöiän maksimoinnista.