Television tai vastaanottimen ohjaaminen Siri Remotella tai Apple TV Remotella

Opi, miten voit hallita virtaa, äänenvoimakkuutta ja muita asioita Siri Remotella, Apple TV Remotella tai kotiteatterin kaukosäätimellä.

Siri Remoten tai Apple TV Remoten käyttäminen

Apple TV 4K:n tai Apple TV HD:n pitäisi yleensä tunnistaa automaattisesti TV tai vastaanotin, jonka yhdistät siihen, ja ohjelmoida Siri Remote tai Apple TV Remote1 hallitsemaan virtaa ja HDMI-tuloja.

Ennen kuin käytät Siri Remotea tai Apple TV Remotea hallitsemaan TV:täsi tai vastaanotintasi, tyhjennä reitti kaukosäätimen ja televisiosi tai vastaanottimesi etuosan välillä. Äänenvoimakkuuden säätö toimii yleensä laitteen etuosassa olevan infrapunatunnistimenkautta.

Jos äänenvoimakkuus, virta tai HDMI ei toimi automaattisesti, joudut ehkä ohjelmoimaan kaukosäätimen, jotta sillä voi säätää äänenvoimakkuutta, tai ottamaan käyttöön HDMI-CEC:n TV:ssä tai vastaanottimessa.

Äänenvoimakkuuden säätäminen

Jos haluat muuttaa äänenvoimakkuutta, paina Volume up Siri Remotessa tai Volume down Siri Remotessa. Jos äänenvoimakkuus ei reagoi, sinun on manuaalisesti ohjelmoitava Siri Remotesi tai Apple TV Remotesi äänenvoimakkuuden säätöä varten

Siri Remote tai Apple TV Remote voi hallita joko televisiosi tai vastaanottimesi äänenvoimakkuutta, mutta se ei voi hallita molempia samanaikaisesti.

Television tai vastaanottimen virran kytkeminen ja oikeaan HDMI:hin vaihtaminen

Laita televisio tai vastaanotin päälle ja vaihda automaattisesti oikeaan HDMI-tuloon herättämällä Apple TV. Voit herättää Apple TV:n ja käynnistää kotiteatterilaitteesi painamalla Siri Remoten tai Apple TV Remoten Menu- tai Apple TV App/Home -painiketta. Tarvitsetko apua?

Television tai vastaanottimen virran katkaiseminen

Tuo Ohjauskeskus näkyviin pitämällä Apple TV App/Home  -painiketta painettuna ja valitse sitten Nuku. Tämä laittaa Apple TV:n nukkumaan ja katkaisee television tai vastaanottimen virran automaattisesti. Tarvitsetko apua?

HDMI-CEC- ja äänenvoimakkuusasetusten säätäminen Apple TV:ssä

Avaa Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet ja valitse seuraava:

• Ohjaa TV:itä ja vastaanottimia: Valitse, käynnistääkö Siri Remote tai Apple TV Remote automaattisesti televisiosi tai vastaanottimesi.
  • Äänenvoimakkuuden säätö: Valitse, hallitseeko Siri Remote tai Apple TV Remote televisiosi tai vastaanottimesi äänenvoimakkuutta. Valitsemalla tämän voit myös ohjelmoida, muokata tai poistaa ohjelmoituja äänenvoimakkuuksia.

Apple TV:n hallitseminen kotiteatterin kaukosäätimen avulla

Voit käyttää kotiteatterin kaukosäädintä, kuten verkkopohjaista kodin hallintajärjestelmän kaukosäädintä tai infrapunakaukosäädintä (tunnetaan myös yleiskaukosäätimenä) Apple TV:si hallitsemiseen.

Kotiteatterin kaukosäätimen määrittäminen Apple TV:n hallitsemiseen:

1. Lisää Apple TV Koti-appiin ja varmista, että lisäät sen huoneeseen.
  2. Lisää kaukosäädin Koti-appiin iOS-laitteella ja varmista, että lisäät sen huoneeseen.

Kun olet lisännyt kaukosäätimen Koti-appiin, voit käyttää sitä minkä tahansa kotonasi olevan Apple TV:n hallitsemiseen.

Katso, mitä kotiteatterien kaukosäätimiä tuetaan.

Jos haluat saada selville erilaisia tapoja, joilla voit käyttää kaukosäädintä Apple TV:si hallitsemiseen, avaa Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet ja valitse Opi kaukosäädin.

Jos sinulla on ongelmia kaukosäätimesi kanssa tai haluat oppia lisää kaukosäätimesi käytöstä Apple TV:n hallitsemisessa, ota yhteyttä valmistajaan tai käy sen sivustossa.

Apua Siri Remoten tai Apple TV Remoten käyttöön

Jos tarvitset apua äänenvoimakkuuden tai muiden Siri Remoten tai Apple TV Remoten ominaisuuksien kanssa, sinun on mahdollisesti ohjelmoitava Siri Remotesi tai Apple TV Remotesi manuaalisesti tai varmistettava, että HDMI-CEC on käytössä.

Kaukosäätimen äänenvoimakkuuden ohjelmointi

Jos äänenvoimakkuuden säätö ei toimi automaattisesti, voit ohjelmoida Siri Remoten tai Apple TV Remoten manuaalisesti:

1. Valitse Apple TV 4K:ssa tai Apple TV HD:ssa Asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet > Äänen säätö.
  2. Valitse Opi uusi laite.
  3. Ohjelmoi Siri Remote tai Apple TV Remote ohjaamaan television tai vastaanottimen äänenvoimakkuutta noudattamalla näytön vaiheita.

Varmista, että HDMI-CEC on käytössä

Jos jotkin ominaisuudet eivät toimi, tarkista seuraavat kohdat:

1. Varmista, että televisio tai vastaanotin tukee HDMI-CEC:tä. Pyydä lisätietoja television valmistajalta tai tarkista käyttöoppaasta.
  2. Tarkista, että HDMI-CEC on otettu käyttöön television tai vastaanottimen valikossa. Käytä laitteiston mukana toimitettua kaukosäädintä. Koska valmistajat saattavat käyttää eri termejä HDMI-CEC:lle, etsi asetusta, joka päättyy sanoihin Link tai Sync. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:
  • LG: SimpLink
  • Philips: EasyLink
  • Samsung: Anynet+
  • Sharp: Aquos Link
  • Sony: BRAVIA Sync

1. Apple TV 4K:n ja Apple TV HD:n mukana toimitetaan sama kaukosäädin kaikkialla. Kaukosäädintä kutsutaan Siri Remoteksi maissa ja alueilla, joissa Siriä tuetaan. Muualla siitä käytetään nimitystä Apple TV Remote -kaukosäädin. Siri toimii kummassakin kaukosäätimessä, kunhan olet maassa tai alueella, jossa Siriä tuetaan.
  2. Vaikka äänenvoimakkuuden säätö toimii yleensä television tai vastaanottimen etuosassa olevan infrapunatunnistimen kautta, joissakin vastaanottimissa käytetään HDMI-CEC:tä. Kun äänenvoimakkuus toimii HDMI-CEC:n kautta, et joudu poistamaan esteitä kaukosäätimen ja vastaanottimen etuosan reitiltä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.