Dokumenttien ja tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen hallituista apeista

Ota selvää, mitä vaihtoehtoja voit valita MDM:llä määritettyjen appien dokumenttien ja tietojen varmuuskopiointia ja palauttamista varten iOS:ssä ja iPadOS:ssä.

Voit määrittää apin tietylle käyttäjälle tai laitteelle mobiililaitteiden hallinnan (MDM) avulla. Kun käytät MDM:ää apin asennukseen, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• estää apin dokumenttien ja tietojen varmuuskopiointi

• poistaa appi, kun MDM-profiili poistetaan.

Nämä asetukset auttavat sinua määrittämään, voiko appien dokumentit ja tiedot varmuuskopioida ja palauttaa, ja jos voi, miten tämä pitää tehdä.

Apin dokumenttien ja tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Appien dokumentit ja tiedot voidaan sisällyttää varmuuskopioon, kun varmuuskopioit iOS- tai iPadOS-laitteen iCloudiin, Finderiin tai iTunesiin. Tämä riippuu siitä, mitkä asetukset valitset, kun MDM asentaa apin:

• Jos valitset Prevent backup of the app data (Estä appitietojen varmuuskopiointi), käyttäjät eivät voi varmuuskopioida tai palauttaa kyseisen apin dokumentteja ja tietoja.

• Jos valitset Remove app when MDM profile is removed (Poista appi, kun MDM-profiili poistetaan), käyttäjät voivat varmuuskopioida kyseisen apin tiedot, mutta he voivat palauttaa tiedot vain samaan laitteeseen. Jos he palauttavat varmuuskopion uuteen laitteeseen, tietoja ei palauteta.

• Jos et valitse kumpaakaan vaihtoehtoa, käyttäjät voivat varmuuskopioida ja palauttaa apin tiedot samaan laitteeseen tai uuteen laitteeseen. Jotkin apit voivat myös jättää tietoja varmuuskopioista pois tai estää apin tietojen palauttamisen toiseen laitteeseen.

Lisätietoja on MDM-ratkaisusi dokumentaatiossa.

Hallittujen appien asentaminen uudelleen

Jos hallitun apin tiedot palautetaan iCloudista, appi asennetaan automaattisesti uudelleen, jos se on määritetty käyttäjälle. Se asennetaan automaattisesti uudelleen myös silloin, jos se on määritetty laitteeseen ja varmuuskopio on palautettu samaan laitteeseen.

Appia ei asenneta automaattisesti uudelleen, jos varmuuskopio palautetaan Apple Configuratorilla, Finderilla tai iTunesilla.

Jos appia ei ole asennettu automaattisesti uudelleen, MDM voi asentaa sen uudelleen.

Lisätietoja

Lue lisätietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopioista