Sirin käyttäminen Apple Watchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää älykästä henkilökohtaista avustajaa Siriä, joka auttaa hoitamaan asioita. Sirin avulla voit esimerkiksi lähettää viestejä, soittaa puheluita ja hakea reittiohjeita.

Sirin ottaminen käyttöön

1. Napauta laiteparina olevassa iPhonessa Asetukset > Siri ja haku. Varmista, että Reagoi Hei Siri -kutsuun -toiminto on käytössä. Jos käytössäsi on iPhone X tai uudempi, varmista, että Herätä Siri sivupainikkeella -toiminto on käytössä. Jos käytössäsi on iPhone 8 tai aiempi, varmista, että Herätä Siri Koti-painikkeella -toiminto on käytössä.
  2. Napauta Apple Watchissa Asetukset > Yleiset > Siri. Valitse, haluatko ottaa Hei Siri- ja Puhu nostamalla -toiminnot käyttöön vai poistaa ne käytöstä.
  3. Vieritä Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa alaspäin kohtaan Puhepalaute ja valitse sitten, milloin Siri puhuu: Aina päällä, Ohjaa hiljaisella tilalla tai Vain kuulokkeet.
  4. Varmista, että Apple Watch tai laiteparina oleva iPhone voi muodostaa yhteyden internetiin.*

Esitä kysymys Sirille

Voit pyytää Siriä esimerkiksi aloittamaan tietyn harjoituksen. Sirille voi puhua eri tavoilla. Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa Siri lausuu vastaukset sinulle, ja voit ottaa Sirin käyttöön ja käyttää sitä laiteparina olevan Bluetooth-kuulokemikrofonin avulla. Vanhemmissa malleissa Siri vastaa visuaalisesti kellotaulussa.

Nosta rannettasi

Kun käytössäsi on watchOS 5 ja Apple Watch Series 3 tai uudempi, sinun ei tarvitse sanoa ”Hei Siri” saadaksesi Sirin huomion.

1. Herätä Apple Watch nostamalla rannettasi.
  2. Pidä Watchia lähellä suutasi.
  3. Kerro asiasi.

Puhu nostamalla -ominaisuuden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi.
  2. Napauta Yleiset > Siri.
  3. Ota Puhu nostamalla käyttöön tai poista se käytöstä.

Paina Digital Crownia

1. Pidä Digital Crownia painettuna.
  2. Kun kuunteluilmaisin tulee näkyviin, kerro asiasi.
  3. Vapauta Digital Crown.

Sano ”Hei Siri”

1. Nosta rannettasi tai napauta Apple Watchin näyttöä.
  2. Kun se herää, sano ”Hei Siri” ja esitä asiasi.

Lisää Siri kellotauluun

Jos käytät Siri-kellotaulua, voit lisätä Siri-komplikaation ja sitten puhua Sirille napauttamalla sitä: Siri-komplikaatio

Käytä Siri-kellotaulua ja Siri-oikoteitä

Siri-kellotaulu päivittyy päivän mittaan ja näyttää sinulle sopivaa sisältöä sekä mahdollisesti tarvitsemiasi tietoja sijaintisi, vuorokaudenajan ja rutiiniesi perusteella. Saatat esimerkiksi nähdä kalenterin tapahtumia, tarkastuskortteja tai suosikkejasi Koti-apista. Lisäksi Siri-kellotaulu tukee Siri-oikoteitä.

Lue, miten voit vaihtaa kellotaulun.

Jos Siri ei vastaa tai pyytää yrittämään uudelleen

Kokeile kunkin toimenpiteen jälkeen, vastaako Siri:

1. Tarkista Internet-yhteys Apple Watchissasi.
  2. Tarkista iPhonessa, onko Siri päällä. Napauta Asetukset > Siri ja haku. Ota sitten Reagoi Hei Siri -kutsuun -toiminto käyttöön. Jos käytössäsi on iPhone X, ota Herätä Siri sivupainikkeella -toiminto käyttöön. Jos käytössäsi on iPhone 8 tai aiempi, ota Herätä Siri Koti-painikkeella -toiminto käyttöön. Apple Watchisi peilaa iPhoneasi, joten Watchia ei tarvitse tarkistaa.
  3. Tarkista Apple Watchissa, onko Hei Siri päällä. Napauta Asetukset > Yleiset > Siri.
  4. Käynnistä Apple Watch uudelleen.
  5. Siirry iPhonessa kohtaan Asetukset > Siri ja haku ja poista käytöstä valinta Reagoi Hei Siri -kutsuun. Laita se sitten takaisin päälle.
  6. Tarkista, onko Apple Watchin mikrofoni tai kaiutin tukittuna. Esimerkiksi jos laitteesi on suojakotelossa, ota se pois siitä.
  7. Jos Siri ei puhu Apple Watch Series 3:ssa tai uudemmassa, sinun pitää ehkä ladata sen ääni. Lataus käynnistyy, kun olet Wi-Fi-verkossa ja Apple Watch on latautumassa. Aseta Apple Watch lataukseen yön ajaksi, jotta lataus ehtii latautua kokonaisuudessaan. Voit tarkistaa latauksen tilan napauttamalla Apple Watchissa Asetukset > Yleiset > Siri ja vierittämällä kohtaan Siri-ääni. Ota selvää, mitä kieliä Siri puhuu.

Jos Siri ei edelleenkään vastaa, ota yhteys Apple-tukeen.

Lisätietoja Siristä

* Mobiilidatan käyttö saattaa olla maksullista.