Sirin käyttäminen Apple Watchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää älykästä henkilökohtaista avustajaa Siriä, joka auttaa hoitamaan asioita. Sirin avulla voit esimerkiksi lähettää viestejä, soittaa puheluita ja hakea reittiohjeita.

Aloittaminen

• Napauta iPhone-laiteparissa valintaa Asetukset > Siri ja haku ja varmista, että Reagoi Hei Siri -kutsuun tai Herätä Siri Koti-painikkeella on käytössä.
  • Napauta Apple Watchissa valintaa Asetukset > Yleiset > Siri ja varmista, että Hei Siri on käytössä.
  • Valitse Apple Watch Series 3:ssa, milloin Siri puhuu, ja lataa sen ääni.

Lisäksi sinun täytyy yhdistää Apple Watch tai laiteparina toimiva iPhone internetiin.*

Hei Siri kellotaulussa

Esitä kysymys Sirille

Voit pyytää Siriä esimerkiksi aloittamaan tietyn harjoituksen. Sirille voi puhua eri tavoilla.

Käytä Digital Crownia

Pidä Digital Crownia painettuna. Kun kuunteluilmaisin tulee näkyviin, esitä asiasi ja vapauta Digital Crown.

Sano Hei Siri

Nosta rannettasi tai napauta Apple Watchin näyttöä. Kun se herää, sano Hei Siri ja esitä asiasi.

Apple Watch Series 3:ssa Siri lausuu vastaukset sinulle, ja voit aktivoida Sirin ja käyttää sitä laiteparina toimivasta Bluetooth-kuulokemikrofonista käsin. Vanhemmissa malleissa Siri vastaa visuaalisesti kellotaulussa.

Kalenteri-tapahtuma Ryanin kanssa tapaamisesta kellotaulussa

Lisää Siri kellotauluun

Jos käytät Siri-kellotaulua, napauta Siri-komplikaatiota, niin voit puhua Sirille: Siri-komplikaatio. Siri-kellotaulussa näkyvät tiedot, joita saatat tarvita sijaintisi tai vuorokaudenajan perusteella. Saatat esimerkiksi nähdä kalenterin tapahtumia, tarkastuskortteja tai suosikkejasi Koti-apista.

Lue, miten voit vaihtaa kellotaulun.

Valitse, milloin Siri puhuu Apple Watch Series 3:ssa

Apple Watch Series 3:ssa voit valita, milloin Siri puhuu:

1. Napauta Apple Watchissa valintaa Asetukset > Yleiset > Siri.
  2. Valitse jokin vaihtoehto: Aina päällä, Ohjaa hiljaisella tilalla tai Vain kuulokkeet.

Jos Siri ei puhu, sen ääni täytyy ladata Apple Watchiin. Lataus käynnistyy, kun olet Wi-Fi-verkossa ja Apple Watch on latautumassa. Yritä ladata Apple Watchin akkua yön yli, jotta lataus ehtii latautua kokonaisuudessaan.

Voit tarkistaa latauksen tilan napauttamalla Apple Watchissa Asetukset > Yleiset > Siri ja vierittämällä kohtaan Siri-ääni. Jos ääni täytyy ladata, näet viestin ”Siri puhuu samalla äänellä, jonka olet valinnut iPhonessa. Odotetaan latausta. Lataus tapahtuu, kun Apple Watch on laturissa.”

Ota selvää, mitä kieliä Siri puhuu.

Jos Siri ei vastaa tai pyytää yrittämään uudelleen

Kokeile seuraavia ohjeita. Kokeile kunkin toimenpiteen jälkeen, vastaako Siri:

1. Tarkista Internet-yhteys Apple Watchissasi.
  2. Tarkista iPhonessa, onko Siri päällä. Napauta valintaa Asetukset > Siri ja haku ja ota käyttöön valinnat Reagoi Hei Siri -kutsuun ja Herätä Siri Koti-painikkeella. Apple Watchisi peilaa iPhoneasi, joten Watchia ei tarvitse tarkistaa.
  3. Tarkista Apple Watchissa, onko Hei Siri päällä. Napauta Asetukset > Yleiset > Siri.
  4. Käynnistä Apple Watch uudelleen.
  5. Siirry iPhonessa kohtaan Asetukset > Siri ja haku ja poista käytöstä valinta Reagoi Hei Siri -kutsuun. Laita se sitten takaisin päälle.
  6. Tarkista, onko Apple Watchin mikrofoni tai kaiutin tukittuna. Esimerkiksi jos laitteesi on suojakotelossa, ota se pois siitä.
  7. Jos Siri ei puhu Apple Watch Series 3:ssa, sinun pitää ehkä ladata sen ääni.

Jos Siri ei edelleenkään vastaa, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos haluat muuttaa Sirin kielen Apple Watchissa, kieli pitää muuttaa myös iPhonessa. Napauta iPhonessa Asetukset > Siri ja haku > Kieli. Valitse luettelosta kieli, jota Siri ymmärtää.

* Mobiilidatan käyttö saattaa olla maksullista.