Matkapuhelinlaskutuksen asettaminen Apple ID:n maksutavaksi

Jos matkapuhelinoperaattorisi tukee matkapuhelinlaskutusta, voit tehdä ostoksia iTunes Storessa, App Storessa ja iBooks Storessa sekä maksaa Apple Music -jäsenyytesi matkapuhelinlaskullasi.

Matkapuhelinlaskutus on tällä hetkellä saatavilla joissakin maissa ja joillakin alueilla tiettyjen matkapuhelinoperaattoreiden kautta. Voit muuttaa Apple ID:n maksutiedot, vaikka matkapuhelinoperaattori ei tarjoaisi matkapuhelinlaskutusta.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää todentamaan Apple ID:si.
  3. Napauta Maksutiedot.
  4. Valitse maksutapojen alta Matkapuhelin.
  5. Jos haluat maksun näkyvän käytössäsi olevan matkapuhelimen laskussa, valitse Käytä tätä matkapuhelinnumeroa. Napauta sitten Seuraava.
    Jos et näe Käytä tätä matkapuhelinnumeroa -valintaa tai haluat käyttää eri puhelinnumeroa, napauta Käytä toista matkapuhelinnumeroa ja jatka seuraavan osion ohjeilla.
  6. Apple tarkistaa, tukeeko käytössäsi olevan iPhonen operaattori matkapuhelinlaskutusta. Tämän aikana saatat nähdä Vahvistetaan-näytön.

Jos et näe Käytä tätä matkapuhelinnumeroa -valintaa tai haluat käyttää eri puhelinnumeroa

Jos käytät eri puhelinta, iPadia tai iPod touchia, saatat haluta käyttää eri puhelinnumeroa matkapuhelinlaskutukseen. Noudata yllämainittuja ohjeita 1–6 ja toimi sitten seuraavasti iPhonen kanssa:

1. Napauta Käytä toista puhelinnumeroa ja syötä sitten haluttu matkapuhelinnumero laskutusta varten.
  2. Syöttämääsi matkapuhelinnumeroon lähetetään kertaluonteisen koodin sisältävä tekstiviesti. Tarkista saamasi koodi ja syötä se laitteeseen, jota käytät maksutavan luomiseen. Jos et saa koodia välittömästi, yritä uudelleen napauttamalla Lähetä koodi uudelleen.
  3. Vahvista koodi napauttamalla Vahvista.

Jos valintaa matkapuhelinnumeron käyttämisestä ei vieläkään näy, matkapuhelinoperaattorisi ei ehkä tue matkapuhelinlaskutusta.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa iTunes ja kirjaudu tilitietosivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  3. Todenna Apple ID:si ja klikkaa sitten vaihtoehtoa Näytä tili.

Toimi tilitietosivulla seuraavasti:

1. Klikkaa Maksutapa-kohdan oikealta puolelta Muokkaa.
  2. Valitse Matkapuhelinlaskutus.
  3. Syötä matkapuhelinnumero, jota haluat käyttää laskutukseen, ja klikkaa Lähetä koodi.
  4. Syöttämääsi matkapuhelinnumeroon lähetetään kertaluonteisen koodin sisältävä tekstiviesti. Tarkista saamasi koodi ja syötä se tietokoneeseen, jota käytät maksutavan luomiseen. Jos et saa koodia välittömästi, yritä uudelleen napauttamalla Lähetä koodi uudelleen.
  5. Vahvista koodi klikkaamalla Vahvista.

Jos ostosten tekeminen matkapuhelinlaskutuksella ei onnistu

Jos sinulla on kysyttävää laskutusrajoista tai saat viestin, jonka mukaan maksu hylättiin, ota yhteyttä operaattoriisi. Jos haluat kysyä jo ostamastasi sisällöstä, ota yhteyttä Appleen.

Matkapuhelinlaskutuksen saatavuus

Matkapuhelinlaskutus on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan tietyissä maissa ja alueilla ja vain joidenkin matkapuhelinoperaattorien ja heidän kumppaniensa kautta. Tätä luetteloa voidaan muuttaa.

Maa tai alue Matkapuhelinoperaattori
Itävalta A1
Drei
T-Mobile
Belgia BASE-PayByMobile
Proximus
Bulgaria Telenor
Tšekin tasavalta T-Mobile
Tanska 3 (Hi3G Denmark ApS)
Viro Tele2
Suomi DNA
Ranska Bouygues Telecom
Orange
Saksa O2 ja yhteistyökumppanit
Telekom
Vodafone
Hongkong SmarTone
3HK
Unkari Telenor
Italia TIM
Wind Tre
Japani KDDI
SoftBank
NTT DOCOMO
Latvia Bite
Tele2
Liettua Bite
Tele2
Malesia Celcom
Digi
Maxis
U Mobile
Alankomaat KPN
Norja Telenor
Portugali Vodafone
Qatar Ooredoo
Venäjä Beeline
Megafon
MTS
Saudi-Arabia Zain
Singapore M1 Limited
Singtel
StarHub
Slovakia Telekom
Etelä-Afrikka Vodacom
Espanja Orange
Pagos Online Movistar
Ruotsi 3 (Hi3G Access AB)
Tele2
Telenor Sverige AB
Sveitsi Sunrise
Swisscom
Taiwan APTG
FET
Chunghwa Telecom
Taiwan Mobile
T Star
Turkki Paycell
Yhdistyneet arabiemiirikunnat Etisalat
Du
Iso-Britannia EE
O2

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.