Matkapuhelinlaskutuksen asettaminen Apple ID:n maksutavaksi

Jos matkapuhelinoperaattorisi tukee matkapuhelinlaskutusta, voit tehdä ostoksia App Storessa, iTunes Storessa ja Apple Booksissa sekä maksaa Apple Music -jäsenyytesi matkapuhelinlaskullasi.

Matkapuhelinlaskutus on tällä hetkellä saatavilla joissakin maissa ja joillakin alueilla tiettyjen matkapuhelinoperaattoreiden kautta. Voit muuttaa Apple ID:n maksutiedot, vaikka matkapuhelinoperaattori ei tarjoaisi matkapuhelinlaskutusta.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää todentamaan Apple ID:si.
  3. Napauta Maksutiedot.
  4. Valitse maksutapojen alta Matkapuhelin.
  5. Jos haluat maksun näkyvän käytössäsi olevan matkapuhelimen laskussa, valitse Käytä tätä matkapuhelinnumeroa. Napauta sitten Seuraava.
    Jos et näe Käytä tätä matkapuhelinnumeroa -valintaa tai haluat käyttää eri puhelinnumeroa, napauta Käytä toista matkapuhelinnumeroa ja jatka seuraavan osion ohjeilla.
  6. Apple tarkistaa, tukeeko käytössäsi olevan iPhonen operaattori matkapuhelinlaskutusta. Tämän aikana saatat nähdä Vahvistetaan-näytön.

Jos et näe Käytä tätä matkapuhelinnumeroa -valintaa tai haluat käyttää eri puhelinnumeroa

Jos käytät eri puhelinta, iPadia tai iPod touchia, saatat haluta käyttää eri puhelinnumeroa matkapuhelinlaskutukseen. Noudata yllämainittuja ohjeita 1–6 ja toimi sitten seuraavasti iPhonen kanssa:

1. Napauta Käytä toista puhelinnumeroa ja syötä sitten haluttu matkapuhelinnumero laskutusta varten.
  2. Syöttämääsi matkapuhelinnumeroon lähetetään kertaluonteisen koodin sisältävä tekstiviesti. Tarkista saamasi koodi ja syötä se laitteeseen, jota käytät maksutavan luomiseen. Jos et saa koodia välittömästi, yritä uudelleen napauttamalla Lähetä koodi uudelleen.
  3. Vahvista koodi napauttamalla Vahvista.

Jos valintaa matkapuhelinnumeron käyttämisestä ei vieläkään näy, matkapuhelinoperaattorisi ei ehkä tue matkapuhelinlaskutusta.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa iTunes ja kirjaudu tilitietosivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
    Tili-valikko iTunesissa, Näytä oma tili valittuna. Taustalla on avoinna iTunes Store -ikkuna.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja klikkaa Näytä tili.
  4. Klikkaa Tilitiedot-sivun Maksutapa-kohdan vierestä Muokkaa.
  5. Valitse Matkapuhelinlaskutus.
  6. Syötä matkapuhelinnumero, jota haluat käyttää laskutukseen, ja klikkaa Lähetä koodi.
  7. Syöttämääsi matkapuhelinnumeroon lähetetään kertaluonteisen koodin sisältävä tekstiviesti. Tarkista saamasi koodi ja syötä se tietokoneeseen, jota käytät maksutavan luomiseen. Jos et saa koodia välittömästi, yritä uudelleen napauttamalla Lähetä koodi uudelleen.
  8. Vahvista koodi klikkaamalla Vahvista.

Jos ostosten tekeminen matkapuhelinlaskutuksella ei onnistu

Jos sinulla on kysyttävää laskutusrajoista tai saat viestin, jonka mukaan maksu hylättiin, ota yhteyttä operaattoriisi. Jos haluat kysyä jo ostamastasi sisällöstä, ota yhteyttä Appleen.

Matkapuhelinlaskutuksen saatavuus

Matkapuhelinlaskutus on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan tietyissä maissa ja alueilla ja vain joidenkin matkapuhelinoperaattorien ja heidän kumppaniensa kautta. Tätä luetteloa voidaan muuttaa.

Itävalta

• A1
  • Drei
  • T-Mobile

Bahrain

• Batelco
  • VIVA
  • Zain Bahrain

Belgia

• BASE-PayByMobile
  • Proximus

Bulgaria

• A1
  • Telenor

Kambodža

• SmartPay

Kroatia

• A1

Tšekin tasavalta

• T-Mobile

Tanska

• 3 (Hi3G Denmark ApS)

Viro

• Tele2
  • Telia Eesti AS

Suomi

• DNA

Ranska

• Bouygues Telecom
  • Orange
  • SFR

Saksa

• O2 ja yhteistyökumppanit
  • Telekom
  • Vodafone

Hongkong

• 1O1O/csl
  • 3HK
  • SmarTone

Unkari

• Telenor

Italia

• TIM
  • Wind Tre

Japani

• KDDI
  • SoftBank
  • NTT DOCOMO

Latvia

• Bite
  • Tele2

Liettua

• Bite
  • Tele2

Luxemburg

• POST Telecom

Malesia

• Celcom
  • Digi
  • Maxis
  • U Mobile

Alankomaat

• KPN
  • Telfort

Norja

• Telenor

Puola

• PLAY

Portugali

• Vodafone

Qatar

• Ooredoo

Romania

• Orange

Venäjä

• Beeline
  • Megafon
  • MTS
  • YOTA

Saudi-Arabia

• Zain

Singapore

• M1 Limited
  • Singtel
  • StarHub

Slovakia

• O2
  • Telekom

Etelä-Afrikka

• Vodacom

Espanja

• Orange
  • Pagos Online Movistar

Ruotsi

• 3 (Hi3G Access AB)
  • Tele2
  • Telenor Sverige AB

Sveitsi

• Sunrise
  • Swisscom

Taiwan

• APTG
  • FET
  • Chunghwa Telecom
  • Taiwan Mobile
  • T Star

Turkki

• Paycell
  • Türk Telekom Mobil Ödeme
  • Vodafone Mobil Ödeme

Yhdistyneet arabiemiirikunnat

• Etisalat
  • Du

Iso-Britannia

• EE
  • O2

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.