Verkkoselain ilmoittaa puuttuvasta QuickTime-liitännäisestä

Muutamat vanhat verkkosivut käyttävät edelleen vanhaa QuickTime 7 -selainliitännäistä median toistoon. Tämä liitännäinen ei ole enää käytössä macOS:n ja joidenkin verkkoselainten uusimmissa versioissa.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Jos käyt vanhaa QuickTime 7 -selainliitännäistä vaativalla verkkosivulla, verkkoselain saattaa näyttää viestin, jonka mukaan liitännäinen puuttuu tai liitännäistä ei tueta.

• Tämä liitännäinen ei ole enää käytössä macOS Sierrassa, El Capitanissa, Yosemitessa ja Mavericksissa. Verkkosivustoilla käytetään yhä enemmän HTML5-verkkostandardia, joka takaa paremman videontoistokokemuksen eri selaimissa ja laitteissa.
  • Joidenkin kolmansien osapuolten verkkoselaimien uusimmat versiot eivät enää tue vanhoja verkkoliitännäisiä.

Palauta liitännäinen, jos tarvitset sitä

Jos et pysty odottamaan, kunnes tekijä päivittää verkkosivunsa, voit palauttaa vanhan QuickTime 7 -selainliitännäisen. Vanhoista selainliitännäisistä luopuminen parantaa Macin suojausta, joten suorita nämä toimenpiteet vain jos se on välttämätöntä.

1. Varmista, että käytät Safaria tai muuta selainta, joka tukee vanhoja verkkoliitännäisiä.
  2. Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > Siirry kansioon.
  3. Kirjoita hakukenttään /Library/Internet Plug-Ins ja klikkaa Siirry. Internet Plug-Ins -kansio avautuu.
  4. Avaa Disabled Plug-Ins -kansio uuteen ikkunaan pitämällä komentonäppäintä (⌘) painettuna ja kaksoisklikkaamalla kansiota.
  5. Vedä seuraavat tiedostot Disabled Plug-Ins -kansiosta Internet Plug-Ins -kansioon:
    • QuickTime Plugin.plugin
    • nslQTScriptablePlugin.xpt.
  6. Jos tietokone pyytää todentamista, klikkaa Todenna. Anna sitten ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana.
  7. Lopeta verkkoselain ja avaa se uudelleen. Median toiston pitäisi nyt onnistua.

Voit poistaa vanhan QuickTime 7 -selainliitännäisen uudelleen käytöstä siirtämällä molemmat tiedostot takaisin Disabled Plug-Ins -kansioon.

Päivitä omat verkkosivusi, jotta niiden käyttöön ei enää tarvita liitännäistä

Jos olet verkkokehittäjä, korvaa verkkosivuillasi mahdollisesti käytetyt <embed>-tunnisteet, jotka kutsuvat vanhaa QuickTime 7 -selainliitännäistä. Käytä sen sijaan HTML5:n <video>-tunnistetta, jonka ansiosta mediasisältö voidaan toistaa useimmissa nykyaikaisissa työpöytä- ja mobiiliselaimissa ilman muita ohjelmistoja tai liitännäisiä. Tietoa tämän tunnisteen käyttämisestä on runsaasti saatavilla.

Jos käytät vanhaa QuickTime 7 -selainliitännäistä panoraamakuvien näyttämiseen, siirry käyttämään HTML5-pohjaista panoraamakuvien katseluohjelmaa. Etsi internetistä panoraamakuvien katseluohjelmaa, jonka käyttöön ei tarvita selainliitännäistä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.