Apple ID:n kaksiosaisen todennuksen saatavuus

Kaksiosainen todennus on Apple ID:n suojausta parantava ominaisuus, jonka tehtävänä on varmistaa, että vain sinä voit käyttää tiliäsi, vaikka joku muu tietäisi salasanasi.

Kuka voi ottaa kaksiosaisen todennuksen käyttöön?

Kaksiosainen todennus on saatavilla iCloud- ja iTunes-käyttäjille, joilla on vähintään yksi laite, jossa iOS:n tai macOS:n uusin versio. Apple ID:llä käytettävien laitteiden vähimmäisjärjestelmävaatimukset:

• iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on käytössä pääsykoodi sekä iOS 9 tai uudempi
  • Mac, jossa on OS X El Capitan ja iTunes 12.3 tai uudempi
  • Apple Watch, jossa on watchOS 2 tai uudempi
  • Apple TV (4. sukupolvi), jossa on tvOS
  • Windows-tietokone, jossa on iCloudin Windows-versio 5 ja iTunes 12.3.3 tai uudempi.

Lisäksi suosittelemme, että tilillesi on määritetty voimassa oleva luottokortti. Näitä tietoja saatetaan pyytää henkilöllisyytesi varmistamiseksi, jos unohdat salasanasi.

Useimmat iCloud-käyttäjät voivat nyt ottaa kaksiosaisen todennuksen käyttöön, mutta jotkin tilityypit eivät Applen harkinnan mukaan ehkä vieläkään ole oikeutettuja sen käyttöön.

Jotkin iOS 10.3:lla tai macOS 10.12.4:llä tai uudemmilla luodut Apple ID:t on oletusarvoisesti suojattu kaksiosaisella todennuksella. Tässä tapauksessa huomaat, että kaksiosainen todennus on jo otettu käyttöön.

Apple ID:n kaksiosaisen todennuksen käyttöönottaminen

Kaksiosaisen todennuksen voi ottaa käyttöön kahdella eri tavalla.

Käyttöönotto uudesta laitteesta

Jos olet ottamassa käyttöön uutta laitetta ja kaksiosaista todennusta, ja kaikki suositellut järjestelmävaatimukset täyttyvät, saatat nähdä nämä näytöt, kun kirjaudut sisään käyttöönottoapurin käytön aikana.

Jatka napauttamalla Jatka. Anna sitten puhelinnumero, johon Apple voi lähettää vahvistuskoodin, kun kirjaudut uudella laitteella. Kun olet vahvistanut antamasi puhelinnumeron, kaksiosainen todennus otetaan käyttöön automaattisesti.

Käyttöönotto jo käytössä olevasta laitteesta

Jos et ole ottamassa käyttöön uutta laitetta, varmista, että iPhonessa, iPadissasi tai iPod touchissasi on iOS 9 tai uudempi tai Macissasi on OS X El Capitan tai uudempi. Ota sitten kaksiosainen todennus käyttöön toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Salasana ja suojaus. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud. Napauta Apple ID:täsi > Salasana ja suojaus.
  2. Napauta Ota käyttöön kaksiosainen todennus.
  3. Napauta Jatka.

App Storessa tai iTunes Storessa iPhonea, iPadia tai iPod touchia käytettäessä:

1. Päivitä uusimpaan iOS-versioon.
  2. Napauta App Storessa tai iTunes Storessa  tai oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaasi.
  3. Napauta Luo uusi Apple ID.
  4. Noudata näytössä olevaa ohjetta.

Macissa:

1. Valitse Omenavalikosta () > Järjestelmäasetukset > iCloud > Tilin tiedot.
  2. Klikkaa Suojaus.
  3. Etsi näytön alalaidasta kaksiosaisen todennuksen käyttöönottopainike.

Jos kaikki Apple ID:llä käyttämäsi laitteet eivät täytä järjestelmävaatimuksia tai jos tilillesi ei ole määritetty voimassa olevaa luottokorttia, saat asiaan liittyvän varoitusviestin. Lue viesti ennen jatkamista ja harkitse laitteiden päivittämistä tai luottokorttitietojen lisäämistä tilillesi, jotta kirjautuminen tai salasanan nollaaminen sujuisi ongelmitta.

Missä maissa Apple ID:n kaksiosainen todennus on saatavilla?

Voit ottaa kaksiosaisen todennuksen käyttöön seuraavissa maissa tai seuraavilla alueilla. Kun luetteloon lisätään uusia maita tai alueita, yhteensopivissa laitteissa näkyy automaattisesti linkki kaksiosaisen todennuksen käyttöönottoa varten.

Afrikka, Lähi-itä ja Intia

• Afganistan
  • Algeria
  • Angola
  • Armenia
  • Azerbaidžan
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Benin
  • Botswana
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kamerun
  • Kap Verde
  • Keski-Afrikan tasavalta
  • Tšad
  • Norsunluurannikko
  • Kongon demokraattinen tasavalta
  • Egypti
  • Etiopia
  • Gabon
  • Gambia

• Ghana
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Intia
  • Irak
  • Israel
  • Jordania
  • Kenia
  • Kuwait
  • Libanon
  • Liberia
  • Libya
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauritius
  • Marokko
  • Mosambik
  • Namibia
  • Niger
  • Nigeria
  • Oman
  • Palestiinalaisalue
  • Qatar
  • Réunion
  • Kongon tasavalta
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Seychellit
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Etelä-Afrikka
  • Swazimaa
  • Tadžikistan
  • Tansania
  • Togo
  • Tunisia
  • Turkmenistan
  • Uganda
  • Yhdistyneet arabiemiirikunnat
  • Jemen
  • Sambia
  • Zimbabwe

Aasian ja Tyynenmeren alue

• Amerikan Samoa
  • Australia
  • Brunei
  • Kambodža
  • Kiina
  • Cookinsaaret
  • Fidži
  • Ranskan Polynesia
  • Guam
  • Hongkong
  • Indonesia
  • Japani

• Kazakstan
  • Kirgisia
  • Laos
  • Macao
  • Malesia
  • Mongolia
  • Myanmar
  • Nepal
  • Uusi-Kaledonia
  • Uusi-Seelanti
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua-Uusi-Guinea
  • Filippiinit
  • Singapore
  • Etelä-Korea
  • Sri Lanka
  • Taiwan
  • Thaimaa
  • Itä-Timor
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Vietnam

Eurooppa

• Albania
  • Andorra
  • Itävalta
  • Valko-Venäjä
  • Belgia
  • Bosnia ja Hertsegovina
  • Bulgaria
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tšekin tasavalta
  • Tanska
  • Viro
  • Färsaaret
  • Suomi
  • Ranska
  • Georgia
  • Saksa

• Kreikka
  • Guernsey
  • Unkari
  • Islanti
  • Irlanti
  • Italia
  • Grönlanti
  • Kosovo
  • Latvia
  • Liechtenstein
  • Liettua
  • Luxemburg
  • Makedonia
  • Malediivit
  • Malta
  • Moldova
  • Monaco
  • Montenegro
  • Alankomaat
  • Norja
  • Puola
  • Portugali
  • Romania
  • Venäjä
  • Serbia
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Sveitsi
  • Turkki
  • Ukraina
  • Iso-Britannia

Latinalainen Amerikka ja Karibia

• Anguilla
  • Antigua ja Barbuda
  • Argentiina
  • Aruba
  • Bahamasaaret
  • Barbados
  • Bolivia
  • Brasilia
  • Brittiläiset Neitsytsaaret
  • Caymansaaret
  • Chile
  • Kolumbia
  • Costa Rica
  • Dominica

• Dominikaaninen tasavalta
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Honduras
  • Jamaika
  • Martinique
  • Meksiko
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Saint Kitts
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent ja Grenadiinit
  • Suriname
  • Trinidad ja Tobago
  • Turks- ja Caicossaaret
  • Uruguay
  • Yhdysvaltain Neitsytsaaret
  • Venezuela

Yhdysvallat, Kanada ja Puerto Rico

• Kanada
  • Puerto Rico
  • Yhdysvallat

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.