Puuttuvien tai virheellisten miniatyyrien korjaaminen Kuvat-ohjelmassa

Jos Kuvat-kirjaston kuvien miniatyyrit puuttuvat tai ovat virheellisiä, voit korjata ne seuraavien ohjeiden avulla.

Miniatyyrien korjaaminen yksi kerrallaan

Jos Kuvat-kirjastossa olevalla kuvalla on virheellinen tai vioittunut miniatyyri, voit nopeasti luoda uuden miniatyyrin tekemällä kuvaan muokkauksen ja sitten kumoamalla sen. Voit esimerkiksi pyörittää kuvaa seuraavasti:

1. Kaksoisklikkaa ongelmallista kuvaa Kuvat-ohjelmassa.
  2. Klikkaa Kuvat-ohjelman oikeassa ylälaidassa Muokkaa.
  3. Valitse oikeassa laidassa olevista muokkausvaihtoehdoista Pyöritä.
  4. Pidä optionäppäintä painettuna ja klikkaa uudelleen Pyöritä. Kuva palaa alkuperäiseen suuntaansa.
  5. Valitse Valmis.

Tämä toimenpide pakottaa Kuvat päivittämään miniatyyrin varsinaisen kuvan perusteella. Toista vaiheet kunkin ongelmallisen kuvan kohdalla.

Jos kuvan miniatyyri puuttuu, voit luoda sen avaamalla kuvan yhden kuvan näkymässä kaksoisklikkaamalla kuvaa.

Puuttuvien miniatyyrien luominen uudelleen kirjaston korjaustyökalun avulla

Jos kuvien miniatyyreja puuttuu runsaasti, voit luoda ne uudelleen käyttämällä Kuvat-kirjaston korjaustyökalua:

1. Lopeta Kuvat-ohjelma.
  2. Paina komento- ja optionäppäimiä ja avaa samalla Kuvat-ohjelma.
  3. Klikkaa Korjaa-painiketta avautuvassa valintaikkunassa.

Tämä toimenpide luo uudelleen miniatyyrikuvat kaikista Kuvat-kirjastossa olevista master-kuvista.

Huomautus: jos käytät iCloud-kuvakirjastoa Kuvat-ohjelman kanssa, tämä toimenpide saa Kuvat lähettämään kaikki kuvasi uudelleen iCloud-kuvakirjastoon.