Valmistautuminen OS X El Capitanin NetBoot-, NetInstall- ja NetRestore-vaatimuksiin

Nämä tiedot on tarkoitettu yritysverkkojen ylläpitäjille, jotka aikovat käyttää NetBoot-levytiedostoa tai asentaa El Capitanin etänä NetInstallin tai muun levytiedostojen luomistyökalun avulla.

Verkkolevytiedoston valitseminen

OS X El Capitanin avulla voit jatkossakin näiden menetelmien avulla valita NetBoot-, NetInstall- tai NetRestore-levytiedoston, josta Mac käynnistyy:

• Käytä Käynnistyslevy-asetuksia: valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita Käynnistyslevy.
  • Käytä Startup Manageria: pidä optionäppäintä painettuna tietokoneen käynnistyessä.
  • Jos haluat käyttää NetBoot-palvelimella olevaa oletuslevytiedostoa, pidä N-näppäintä painettuna tietokoneen käynnistyessä.

Luotetun NetBoot-palvelimen lisääminen

OS X El Capitanin järjestelmän eheyden suojausominaisuus edellyttää, että asetat Macin luottamaan NetBoot-palvelimeen. Voit tehdä sen käyttämällä System Image Utility -ohjelman Bless NetBoot Server -toimintoa tai käyttämällä bless-komentorivityökalua.

Bless NetBoot Server -toiminnon käyttäminen

Käytä Bless NetBoot Server -toimintoa, kun luot NetInstall- tai NetRestore-levytiedostoa.

1. Bless NetBoot Server -toimintoa voi käyttää osoittamalla System Image Utilityn Muokkaa-painiketta. Toiminto edellyttää, että valtuutat levytiedoston syöttämällä NetBoot-palvelimen IP-osoitteen.
  2. Kopioi levytiedosto NetBoot-palvelimellesi.
  3. Käynnistä asiakas-Mac levytiedostosta käyttämällä jotakin yllä mainituista menetelmistä.
  4. Kun olet ottanut levytiedoston käyttöön Macissa, valitse valtuutettu verkkolevytiedosto käyttämällä bless-komentoa.

Komentorivin käyttäminen

Jos et käytä Bless NetBoot Server -toimintoa, toimi seuraavasti:

1. Käynnistä Mac OS X:n palautuksesta pitämällä komento- ja R-näppäimiä painettuina käynnistyksen aikana.
  2. Valitse Lisäohjelmat-valikosta Pääte.
  3. Lisää luotettu palvelin kirjoittamalla seuraava komento Päätteeseen. Vaihda osoite NetBoot-palvelimesi IP-osoitteeksi.

csrutil netboot add osoite

4. Paina rivinvaihtonäppäintä.
  5. Valitse Omenavalikosta Käynnistä uudelleen. Voit nyt valita verkkolevytiedoston käyttämällä bless-komentoa.

Voit lopettaa NetBoot-palvelimeen luottamisen tai tarkastella luotettujen palvelinten luetteloa seuraavasti:

• Kirjoita seuraava komento, jotta Mac lakkaa luottamasta NetBoot-palvelimeen. Vaihda osoite NetBoot-palvelimen IP-osoitteeksi tai levytiedoston hakemistoksi.

csrutil netboot remove osoite

• Kirjoittamalla seuraavan komennon saat luettelon NetBoot-palvelimista, joita voit käyttää bless-komennon kanssa. Tietokonetta ei tarvitse ensin käynnistää OS X:n palautuksesta.

csrutil netboot list