Viesti 0xc0000428, kun Windows 7 on asennettu Boot Campin avulla

Jos näet mustan näytön ja Windowsissa viestin 0xc0000428, sinun on ehkä asennettava Windows 7 uudelleen.

Kun asennat Windows 7:n, sinun on ladattava Maciasi varten oikea tukiohjelmisto (ajurit) Applen tukisivustosta. Saatat nähdä tämän viestin, jos latasit tämän ohjelmiston Boot Camp -apurin avulla osana asennusta. Boot Camp -apurissa käytettävissä oleva Windows-tukiohjelmisto on suunniteltu Windowsin uudempia versioita varten.

Voit korjata tämän ongelman poistamalla nykyisen Windows-osiosi ja asentamalla sitten Windows 7:n uudelleen toimimalla tässä artikkelissa annettujen ohjeiden mukaan.

Nykyisen Windows-osion poistaminen

Kun poistat nykyisen Windows-osion, kaikki kyseiseen osioon tallennetut dokumentit ja tiedot poistetaan. Varmista ennen osion poistamista, että siinä ei ole tärkeitä tietoja.

Windows 7:n uuden asennuksen suorittaminen

Toimi seuraavasti, jos asennat Windows 7:n Maciisi ensimmäistä kertaa.

1. Käynnistä Macisi macOS:ään.
  2. Varmista, että käytössäsi on Mac-versio, joka toimii Windows 7:n kanssa.
  3. Jos olet saanut Windows 7:n DVD-levyllä, luo asennuslevystä levytiedosto Boot Campia varten.
  4. Liitä Maciin vähintään 16 gigatavun USB-muistitikku, jonka voi tyhjentää. Pidä muistitikku liitettynä Maciin, kunnes Windows-asennus on valmis.
  5. Avaa Boot Camp -apuri Lisäohjelmat-kansiosta (tai etsi se Spotlightin avulla) ja klikkaa Jatka.
  6. Valitse, että haluat luoda Windowsin asennuslevyn ja ladata uusimman Windows-tukiohjelmiston Applelta. Älä valitse muita vaihtoehtoja. Klikkaa sitten Jatka.
  7. Valitse Windowsin asennuslevyn sisältävä ISO-tiedosto ja klikkaa sitten Jatka. Boot Camp tyhjentää USB-muistitikun ja valmistelee sen Windowsin asentamista varten. Kun muistitikku on valmisteltu, lopeta Boot Camp -apuri sulkemalla sen ikkuna.
  8. Etsi Windows 7:n yhteensopivuustaulukoiden avulla Windows-tukiohjelmisto (ajurit), jonka tarvitset käyttämällesi Windows-versiolle ja Macillesi.
  9. Lataa tarvittava ohjelmisto klikkaamalla taulukossa olevaa linkkiä.
  10. Kun tiedosto on latautunut, pura se kaksoisklikkaamalla sitä Finderissa.
  11. Avaa tuloksena oleva kansio. Etsi seuraavat tiedostot kansiosta ja vedä ne USB-muistitikulle. Jos järjestelmä kysyy, haluatko korvata muistitikulla olevat kohteet, klikkaa Kyllä.

$WinPEDriver$ (kansio)
    AutoUnattend.xml
    BootCamp (kansio)

12. Avaa Boot Camp -apuri uudelleen ja klikkaa Jatka.
  13. Valitse ainoastaan vaihtoehto Asenna Windows… tai uudempi.
  14. Klikkaa Asenna ja osioi sitten asema uudelleen ja asenna Windows näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.
  15. Kun apuri on suoritettu, Mac käynnistyy uudelleen ja Windowsin asennusohjelma avautuu. Kun järjestelmä kysyy, minne haluat asentaa Windowsin, valitse BOOTCAMP-osio. Valitse sitten Aseman asetukset ja alusta Boot Camp -osio.
  16. Suorita Windowsin asennus loppuun näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.