Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli tai aiempi): Muistin poistaminen ja asentaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Mac Pro -tietokoneesta (vuoden 2012 puoliväli tai aiempi) voi poistaa muistia ja miten siihen voi asentaa muistia. Huomautus: Mac Prolle (loppuvuosi 2013) on eri ohjeet.

Valitse malli

1. Valitse Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista.
  2. Valitse Lisätietoja.
  3. Valitse Sisältö-luettelosta Laitteisto.
  4. Etsi Laitteiston yleiskatsaus -kohdasta Prosessorien määrä. Neliytimisessä ja 6-ytimisessä Mac Prossa on yksi prosessori, ja 8- ja 12-ytimisessä Mac Prossa on kaksi prosessoria.
2012 Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli), neliytiminen
Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli), 6-ytiminen
Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli), 12-ytiminen
2010 Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli), neliytiminen
Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli), 6-ytiminen
Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli), 8-ytiminen
Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli), 12-ytiminen
2009 Mac Pro (alkuvuosi 2009), neliytiminen
Mac Pro (alkuvuosi 2009), 8-ytiminen
2008 Mac Pro (alkuvuosi 2008)
Aiemmat Mac Pro (8-ytiminen)
Mac Pro (alkuperäinen)

Mallit

Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli), neliytiminen
Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli), 6-ytiminen
Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli), 12-ytiminen

Muistimääritykset

Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli) -tietokoneiden muistimääritykset ovat seuraavat:

Neliytiminen tai 6-ytiminen 8- tai 12-ytiminen
Prosessorien määrä 1 2
Muistipaikkojen määrä 4 8
Perusmuisti 6 Gt 8 Gt
Enimmäismuisti 32 Gt 64 Gt
Muistimoduulimääritykset – PC3-10600E, 1333 MHz, DDR3 SDRAM UDIMM- ja RDIMM-moduulit
– virheenkorjauskoodi (ECC)
– 72 bittiä leveät 240-nastaiset ECC-moduulit
– enintään 36 muistipiiriä / ECC UDIMM
Lisähuomautuksia

Tärkeää: Apple suosittelee käyttämään Applen hyväksymiä DIMM-moduuleja. Vanhempien Mac-tietokoneiden DIMM-moduuleja ei voida käyttää Mac Prossa. Voit ostaa Applen muistia Apple Online Storesta.

Huomautus:

Vaikka UDIMM-moduulien muistinopeus on 1333 MHz, ne toimivat 1066 MHz:n tai 1333 MHz:n nopeudella tietokoneen prosessorista riippuen.

Myös 8 gigatavun RDIMM-moduuleja tuetaan. Jos samaan tietokoneeseen on asennettu molempia DIMM-tyyppejä, se ei käynnisty. Lisätietoja on artikkelissa Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli): Rekisteröityjen DIMM-moduulien tuki.

Muistin poistaminen tai asentaminen

Vaihe 1: Selvitä Mac Pron malli

1. Valitse ylhäällä vasemmalla olevasta Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista.
  2. Valitse Lisätietoja.
  3. Valitse Sisältö-luettelosta Laitteisto.
  4. Etsi Laitteiston yleiskatsaus -kohdasta Prosessorien määrä. Neliytimisessä ja 6-ytimisessä Mac Prossa on yksi prosessori, ja 12-ytimisessä Mac Prossa on kaksi prosessoria.

Vaihe 2: Poista sivupaneeli

1. Ennen kuin avaat Mac Pron, sammuta se valitsemalla Omenavalikosta () Sammuta.
    Huomautus: Sammuta Mac Pro aina ennen sen kotelon avaamista, jotta et vahingoita sisäisiä tai asennettavia osia. Älä avaa Mac Prota tai yritä asentaa sen sisälle osia, kun se on päällä.
  2. Odota 5–10 minuuttia, jotta Mac Pron sisäiset osat jäähtyvät.
    Varoitus: Anna Mac Pron jäähtyä, ennen kuin kosketat sisäisiä osia, sillä ne voivat olla kuumia.
  3. Kosketa Mac Pron ulkopuolella olevaa metallipintaa, jotta staattinen sähkö purkautuu.
    Huomautus: Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa ennen kuin olet asentanut kortit, muistin tai sisäisen tallennuslaitteen ja asettanut sivupaneelin paikoilleen, jotta staattista sähköä ei synny.

4. Irrota kaikki kaapelit ja virtajohto Mac Prosta.
    Huomautus: Irrota aina Mac Pron virtajohto, jotta et vahingoita sisäisiä tai asennettavia osia. Älä yritä asennusta, kun tietokoneen virtajohto on pistorasiassa.
  5. Pidä kiinni sivupaneelista ja nosta takana olevaa salpaa.

6. Poista sivupaneeli vetämällä sen yläosaa poispäin Mac Prosta ja nostamalla sitä ylös.

Tärkeää: pidä sivupaneelista hyvin kiinni, kun poistat sitä.

Vaihe 3: Asenna muisti

Neliytiminen tai 6-ytiminen Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli):​

1. Paina prosessorin alustan salpoja, kunnes ne aukeavat osittain.

2. Paina salpoja, kunnes ne aukeavat kokonaan ja vapauttavat prosessorin alustan.

3. Irrota prosessorin alusta ja aseta se pehmeälle ja puhtaalle kankaalle pöydälle tai työskentelyalustalle, jotta alusta on suojassa ja työskentelyalusta ei naarmuunnu.

4. Jos olet asentamassa Mac Prohon samankokoisia DIMM-moduuleja (kaikki kahden tai neljän gigatavun kokoisia), Apple suosittelee täyttämään muistipaikat taulukon järjestyksen mukaan.

Jos sinulla on Täytä nämä paikat
    kaksi DIMM-moduulia 1 ja 2
    kolme DIMM-moduulia 1, 2 ja 3
    neljä DIMM-moduulia 1, 2, 3 ja 4 (kaikki)

Huomautus: Jos asennat erikokoisia DIMM-moduuleja Mac Prohon, noudata yllä olevan taulukon järjestystä. Ellei asennetulla DIMM-kokoonpanolla saavuteta parasta suorituskykyä, Muistipaikkatyökalu avautuu ja ehdottaa parempaa kokoonpanoa. Voit käyttää työkalua uudelleen siirtymällä sijaintiin /Järjestelmä/Kirjasto/CoreServices/Muistipaikkatyökalu.

5. Avaa DIMM-paikkojen 1, 2 ja 3 hakaset ja työnnä niitä sivuille. Poista DIMM-moduulit muistipaikoista.
  6. Asenna DIMM-moduulit kohdistamalla ne DIMM-muistipaikkoihin ja työntämällä DIMM-moduulien molempia päitä alaspäin, kunnes kielekkeet ovat pystysuorassa ja hakaset napsahtavat paikoilleen.

Huomautus: Jotta DIMM-moduuli ei vahingoitu, pidä sen kulmista kiinni. Älä koske sen kullanvärisiin liittimiin tai muihin osiin.

7. Asenna uudelleen prosessorin alusta työntäen sitä, kunnes salvat ovat 45 asteen kulmassa.

8. Työnnä salvat perille saakka, jotta ne sulkeutuvat ja prosessorin alusta asettuu paikoilleen.

Neliytiminen tai 6-ytiminen Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli):​​

1. Paina prosessorin alustan salpoja, kunnes ne aukeavat osittain.

2. Paina salpoja, kunnes ne aukeavat kokonaan ja vapauttavat prosessorin alustan.

3. Irrota prosessorin alusta ja aseta se pehmeälle ja puhtaalle kankaalle pöydälle tai työskentelyalustalle, jotta alusta on suojassa ja työskentelyalusta ei naarmuunnu.

4. Jos olet asentamassa Mac Prohon samankokoisia DIMM-moduuleja (kaikki esimerkiksi kahden tai neljän gigatavun kokoisia), Apple suosittelee täyttämään muistipaikat taulukon järjestyksen mukaan.

Jos sinulla on Täytä nämä paikat Täytä nämä paikat
    kaksi DIMM-moduulia 1 ja 2
    kolme DIMM-moduulia 1, 2 ja 3
    neljä DIMM-moduulia 1, 2, 5 ja 6
    kuusi DIMM-moduulia 1, 2 ja 3 sekä 5, 6 ja 7
    kahdeksan DIMM-moduulia 1, 2, 3 ja 4 sekä 5, 6, 7 ja 8 (kaikki)

Huomautus: Jos asennat erikokoisia DIMM-moduuleja Mac Prohon, noudata taulukon järjestystä. Ellei asennetulla DIMM-kokoonpanolla saavuteta parasta suorituskykyä, Muistipaikkatyökalu avautuu ja ehdottaa parempaa kokoonpanoa.

5. Voit käyttää työkalua uudelleen siirtymällä sijaintiin /Järjestelmä/Kirjasto/CoreServices/Muistipaikkatyökalu.
  6. Asenna DIMM-moduulit kohdistamalla ne DIMM-muistipaikkoihin ja työntämällä DIMM-moduulien molempia päitä alaspäin, kunnes kielekkeet ovat pystysuorassa ja hakaset napsahtavat paikoilleen.

Huomautus: Jotta DIMM-moduuli ei vahingoitu, pidä sen kulmista kiinni. Älä koske sen kullanvärisiin liittimiin tai muihin osiin.

7. Asenna uudelleen prosessorin alusta työntäen sitä, kunnes salvat ovat 45 asteen kulmassa.
  8. Työnnä salvat perille saakka, jotta ne sulkeutuvat ja prosessorin alusta asettuu paikoilleen.

Vaihe 4: Laita sivupaneeli paikoilleen

Huomautus: Laita sivupaneeli aina paikoilleen osien asentamisen jälkeen. Mac Pro ei toimi oikein, jos sivupaneeli ei ole paikoillaan.

Tärkeää: Kun laitat sivupaneelin paikoilleen, varmista, että salpa osoittaa ylöspäin. Pidä sivupaneelista kunnolla kiinni, jotta se pysyy paikoillaan, kun työnnät salpaa alaspäin.

1. Pidä sivupaneelia Mac Prota vasten ja työnnä salpa alas kiinnittääksesi sivupaneelin.

2. Voit kiinnittää Mac Pron paikoilleen kiinnittämällä lukon tai kaapelin metallisilmukan läpi. Käännä lukon kieleke alas, ennen kuin suljet salvan.

Takaisin alkuun

Huomautus: Laita sivupaneeli aina paikoilleen osien asentamisen jälkeen. Mac Pro ei toimi oikein, jos sivupaneeli ei ole paikoillaan.

Tärkeää: Kun laitat sivupaneelin paikoilleen, varmista, että salpa osoittaa ylöspäin. Pidä sivupaneelista kunnolla kiinni, jotta se pysyy paikoillaan, kun työnnät salpaa alaspäin.

1. Pidä sivupaneelia Mac Prota vasten ja työnnä salpa alas kiinnittääksesi sivupaneelin.

2. Voit kiinnittää Mac Pron paikoilleen kiinnittämällä lukon tai kaapelin metallisilmukan läpi. Käännä lukon kieleke alas, ennen kuin suljet salvan.

Sivun alkuun

Mallit

Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli), neliytiminen
Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli), 6-ytiminen
Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli), 8-ytiminen
Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli), 12-ytiminen

Muistimääritykset

Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli) -tietokoneiden muistimääritykset ovat seuraavat:

Neliytiminen tai 6-ytiminen 8- tai 12-ytiminen
Prosessorien määrä 1 2
Muistipaikkojen määrä 4 8
Perusmuisti 3 Gt 6 Gt
Enimmäismuisti 32 Gt 64 Gt
Muistimoduulimääritykset – PC3-10600E, 1333 MHz, DDR3 SDRAM UDIMM- ja RDIMM-moduulit
– virheenkorjauskoodi (ECC)
– 72 bittiä leveät 240-nastaiset ECC-moduulit
– enintään 36 muistipiiriä / ECC UDIMM
Lisähuomautuksia

Tärkeää: Apple suosittelee käyttämään Applen hyväksymiä DIMM-moduuleja. Vanhempien Mac-tietokoneiden DIMM-moduuleja ei voida käyttää Mac Prossa. Voit ostaa Applen muistia Apple Online Storesta.

Huomautus:

Vaikka UDIMM-moduulien muistinopeus on 1333 MHz, ne toimivat 1066 MHz:n tai 1333 MHz:n nopeudella tietokoneen prosessorista riippuen.

Myös 8 gigatavun RDIMM-moduuleja tuetaan. Jos samaan tietokoneeseen on asennettu molempia DIMM-tyyppejä, se ei käynnisty. Lisätietoja on artikkelissa Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli): Rekisteröityjen DIMM-moduulien tuki.

Muistin poistaminen tai asentaminen

Vaihe 1: Selvitä Mac Pron malli

1. Valitse ylhäällä vasemmalla olevasta Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista.
  2. Valitse Lisätietoja.
  3. Valitse Sisältö-luettelosta Laitteisto.
  4. Etsi Laitteiston yleiskatsaus -kohdasta Prosessorien määrä. Neliytimisessä ja 6-ytimisessä Mac Prossa on yksi prosessori, ja 8- ja 12-ytimisessä Mac Prossa on kaksi prosessoria.

Vaihe 2: Poista sivupaneeli

1. Ennen kuin avaat Mac Pron, sammuta se valitsemalla Omenavalikosta () Sammuta.

Huomautus: Sammuta Mac Pro aina ennen sen kotelon avaamista, jotta et vahingoita sisäisiä tai asennettavia osia. Älä avaa Mac Prota tai yritä asentaa sen sisälle osia, kun se on päällä.

2. Odota 5–10 minuuttia, jotta Mac Pron sisäiset osat jäähtyvät.

Varoitus: Anna Mac Pron jäähtyä, ennen kuin kosketat sisäisiä osia, sillä ne voivat olla kuumia.

3. Kosketa Mac Pron ulkopuolella olevaa metallipintaa, jotta staattinen sähkö purkautuu.

Huomautus: Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa ennen kuin olet asentanut kortit, muistin tai sisäisen tallennuslaitteen ja asettanut sivupaneelin paikoilleen, jotta staattista sähköä ei synny.

4. Irrota kaikki kaapelit ja virtajohto Mac Prosta.

Huomautus: Irrota aina Mac Pron virtajohto, jotta et vahingoita sisäisiä tai asennettavia osia. Älä yritä asennusta, kun tietokoneen virtajohto on pistorasiassa.

Pidä kiinni sivupaneelista ja nosta takana olevaa salpaa.

5. Poista sivupaneeli vetämällä sen yläosaa poispäin Mac Prosta ja nostamalla sitä ylös.

Tärkeää: pidä sivupaneelista hyvin kiinni, kun poistat sitä.

Vaihe 3: Asenna muisti

Neliytiminen tai 6-ytiminen Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli)​

1. Paina prosessorin alustan salpoja, kunnes ne aukeavat osittain.

2. Paina salpoja, kunnes ne aukeavat kokonaan ja vapauttavat prosessorin alustan.

3. Irrota prosessorin alusta ja aseta se pehmeälle ja puhtaalle kankaalle pöydälle tai työskentelyalustalle, jotta alusta on suojassa ja työskentelyalusta ei naarmuunnu.

4. Jos olet asentamassa Mac Prohon samankokoisia DIMM-moduuleja (kaikki yhden tai kahden gigatavun kokoisia), Apple suosittelee täyttämään muistipaikat taulukon järjestyksen mukaan.

Jos sinulla on Täytä nämä paikat
    kaksi DIMM-moduulia 1 ja 2
    kolme DIMM-moduulia 1, 2 ja 3
    neljä DIMM-moduulia 1, 2, 3 ja 4 (kaikki)

Huomautus: Jos asennat erikokoisia DIMM-moduuleja Mac Prohon, noudata yllä olevan taulukon järjestystä. Ellei asennetulla DIMM-kokoonpanolla saavuteta parasta suorituskykyä, Muistipaikkatyökalu avautuu ja ehdottaa parempaa kokoonpanoa. Voit käyttää työkalua uudelleen siirtymällä sijaintiin /Järjestelmä/Kirjasto/CoreServices/Muistipaikkatyökalu.

5. Avaa DIMM-paikkojen 1, 2 ja 3 hakaset ja työnnä niitä sivuille. Poista DIMM-moduulit muistipaikoista.
  6. Asenna DIMM-moduulit kohdistamalla ne DIMM-muistipaikkoihin ja työntämällä DIMM-moduulien molempia päitä alaspäin, kunnes kielekkeet ovat pystysuorassa ja hakaset napsahtavat paikoilleen.

Huomautus: Jotta DIMM-moduuli ei vahingoitu, pidä sen kulmista kiinni. Älä koske sen kullanvärisiin liittimiin tai muihin osiin.

7. Asenna uudelleen prosessorin alusta työntäen sitä, kunnes salvat ovat 45 asteen kulmassa.

8. Työnnä salvat perille saakka, jotta ne sulkeutuvat ja prosessorin alusta asettuu paikoilleen.

8- tai 12-ytiminen Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli)​

1. Paina prosessorin alustan salpoja, kunnes ne aukeavat osittain.

2. Paina salpoja, kunnes ne aukeavat kokonaan ja vapauttavat prosessorin alustan.

3. Irrota prosessorin alusta ja aseta se pehmeälle ja puhtaalle kankaalle pöydälle tai työskentelyalustalle, jotta alusta on suojassa ja työskentelyalusta ei naarmuunnu.

4. Jos olet asentamassa Mac Prohon samankokoisia DIMM-moduuleja (kaikki esimerkiksi yhden tai kahden gigatavun kokoisia), Apple suosittelee täyttämään muistipaikat taulukon järjestyksen mukaan.

Jos sinulla on Täytä nämä paikat Täytä nämä paikat
    kaksi DIMM-moduulia 1 ja 2
    kolme DIMM-moduulia 1, 2 ja 3
    neljä DIMM-moduulia 1, 2, 5 ja 6
    kuusi DIMM-moduulia 1, 2 ja 3 sekä 5, 6 ja 7
    kahdeksan DIMM-moduulia 1, 2, 3 ja 4 sekä 5, 6, 7 ja 8 (kaikki)

Huomautus: Jos asennat erikokoisia DIMM-moduuleja Mac Prohon, noudata taulukon järjestystä. Ellei asennetulla DIMM-kokoonpanolla saavuteta parasta suorituskykyä, Muistipaikkatyökalu avautuu ja ehdottaa parempaa kokoonpanoa.

5. Voit käyttää työkalua uudelleen siirtymällä sijaintiin /Järjestelmä/Kirjasto/CoreServices/Muistipaikkatyökalu.
  6. Asenna DIMM-moduulit kohdistamalla ne DIMM-muistipaikkoihin ja työntämällä DIMM-moduulien molempia päitä alaspäin, kunnes kielekkeet ovat pystysuorassa ja hakaset napsahtavat paikoilleen.

Huomautus: Jotta DIMM-moduuli ei vahingoitu, pidä sen kulmista kiinni. Älä koske sen kullanvärisiin liittimiin tai muihin osiin.

7. Asenna uudelleen prosessorin alusta työntäen sitä, kunnes salvat ovat 45 asteen kulmassa.
  8. Työnnä salvat perille saakka, jotta ne sulkeutuvat ja prosessorin alusta asettuu paikoilleen.

Vaihe 4: Laita sivupaneeli paikoilleen

Huomautus: Laita sivupaneeli aina paikoilleen osien asentamisen jälkeen. Mac Pro ei toimi oikein, jos sivupaneeli ei ole paikoillaan.

Tärkeää: Kun laitat sivupaneelin paikoilleen, varmista, että salpa osoittaa ylöspäin. Pidä sivupaneelista kunnolla kiinni, jotta se pysyy paikoillaan, kun työnnät salpaa alaspäin.

1. Pidä sivupaneelia Mac Prota vasten ja työnnä salpa alas kiinnittääksesi sivupaneelin.

2. Voit kiinnittää Mac Pron paikoilleen kiinnittämällä lukon tai kaapelin metallisilmukan läpi. Käännä lukon kieleke alas, ennen kuin suljet salvan.

Takaisin alkuun

Mallit

Mac Pro (alkuvuosi 2009), neliytiminen
Mac Pro (alkuvuosi 2009), 8-ytiminen

Muistimääritykset

Mac Pro (alkuvuosi 2009) -tietokoneiden muistimääritykset ovat seuraavat:

Neliytiminen 8-ytiminen
Prosessorien määrä 1 2
Muistipaikkojen määrä 4 8
Perusmuisti 3 Gt 6 Gt
Enimmäismuisti 16 Gt 32 Gt
Muistimoduulimääritykset – PC3-8500, 1066 MHz, DDR3 SDRAM UDIMM -moduulit
– virheenkorjauskoodi (ECC)
– 72 bittiä leveät 240-nastaiset ECC-moduulit
– enintään 36 muistipiiriä / ECC UDIMM

Muistin poistaminen tai asentaminen

Vaihe 1: Selvitä Mac Pron malli

1. Valitse ylhäällä vasemmalla olevasta Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista.
  2. Valitse Lisätietoja.
  3. Valitse Sisältö-luettelosta Laitteisto.
  4. Etsi Laitteiston yleiskatsaus -kohdasta Prosessorien määrä. Neliytimisessä ja 6-ytimisessä Mac Prossa on yksi prosessori, ja 8-ytimisessä Mac Prossa on kaksi prosessoria.

Vaihe 2: Poista sivupaneeli

1. Ennen kuin avaat Mac Pron, sammuta se valitsemalla Omenavalikosta () Sammuta.

Huomautus: Sammuta Mac Pro aina ennen sen kotelon avaamista, jotta et vahingoita sisäisiä tai asennettavia osia. Älä avaa Mac Prota tai yritä asentaa sen sisälle osia, kun se on päällä.

2. Odota 5–10 minuuttia, jotta Mac Pron sisäiset osat jäähtyvät.

Varoitus: Anna Mac Pron jäähtyä, ennen kuin kosketat sisäisiä osia, sillä ne voivat olla kuumia.

3. Kosketa Mac Pron ulkopuolella olevaa metallipintaa, jotta staattinen sähkö purkautuu.

Huomautus: Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa ennen kuin olet asentanut kortit, muistin tai sisäisen tallennuslaitteen ja asettanut sivupaneelin paikoilleen, jotta staattista sähköä ei synny.

4. Irrota kaikki kaapelit ja virtajohto Mac Prosta.

Huomautus: Irrota aina Mac Pron virtajohto, jotta et vahingoita sisäisiä tai asennettavia osia. Älä yritä asennusta, kun tietokoneen virtajohto on pistorasiassa.

5. Pidä kiinni sivupaneelista ja nosta takana olevaa salpaa.

6. Poista sivupaneeli vetämällä sen yläosaa poispäin Mac Prosta ja nostamalla sitä ylös.

Tärkeää: pidä sivupaneelista hyvin kiinni, kun poistat sitä.

Vaihe 3: Asenna muisti

Neliytiminen Mac Pro (alkuvuosi 2009)​

1. Paina prosessorin alustan salpoja, kunnes ne aukeavat osittain.

2. Paina salpoja, kunnes ne aukeavat kokonaan ja vapauttavat prosessorin alustan.

3. Irrota prosessorin alusta ja aseta se pehmeälle ja puhtaalle kankaalle pöydälle tai työskentelyalustalle, jotta alusta on suojassa ja työskentelyalusta ei naarmuunnu.

4. Jos olet asentamassa Mac Prohon samankokoisia DIMM-moduuleja (kaikki yhden tai kahden gigatavun kokoisia), Apple suosittelee täyttämään muistipaikat taulukon järjestyksen mukaan.
    Jos sinulla on Täytä nämä paikat
    kaksi DIMM-moduulia 1 ja 2
    kolme DIMM-moduulia 1, 2 ja 3
    neljä DIMM-moduulia kaikki (1, 2, 3 ja 4)

Huomautus: Jos asennat erikokoisia DIMM-moduuleja Mac Prohon, noudata taulukon järjestystä. Ellei asennetulla DIMM-kokoonpanolla saavuteta parasta suorituskykyä, Muistipaikkatyökalu avautuu ja ehdottaa parempaa kokoonpanoa. Voit käyttää työkalua uudelleen siirtymällä sijaintiin /Järjestelmä/Kirjasto/CoreServices/Muistipaikkatyökalu.

5. Avaa DIMM-paikkojen 1, 2 ja 3 hakaset ja työnnä niitä sivuille. Poista DIMM-moduulit muistipaikoista.
  6. Asenna DIMM-moduulit kohdistamalla ne DIMM-muistipaikkoihin ja työntämällä DIMM-moduulien molempia päitä alaspäin, kunnes kielekkeet ovat pystysuorassa ja hakaset napsahtavat paikoilleen.

Huomautus: Jotta DIMM-moduuli ei vahingoitu, pidä sen kulmista kiinni. Älä koske sen kullanvärisiin liittimiin tai muihin osiin.

7. Asenna uudelleen prosessorin alusta työntäen sitä, kunnes salvat ovat 45 asteen kulmassa.

8. Työnnä salvat perille saakka, jotta ne sulkeutuvat ja prosessorin alusta asettuu paikoilleen.

8-ytiminen Mac Pro (alkuvuosi 2009)​

1. Paina prosessorin alustan salpoja, kunnes ne aukeavat osittain.

2. Paina salpoja, kunnes ne aukeavat kokonaan ja vapauttavat prosessorin alustan.

3. Irrota prosessorin alusta ja aseta se pehmeälle ja puhtaalle kankaalle pöydälle tai työskentelyalustalle, jotta alusta on suojassa ja työskentelyalusta ei naarmuunnu.

4. Jos olet asentamassa Mac Prohon samankokoisia DIMM-moduuleja (kaikki yhden, kahden tai neljän gigatavun kokoisia), Apple suosittelee täyttämään muistipaikat taulukon järjestyksen mukaan.

Jos sinulla on Täytä nämä paikat Täytä nämä paikat
    kaksi DIMM-moduulia 1 ja 2
    kolme DIMM-moduulia 1, 2 ja 3
    neljä DIMM-moduulia 1, 2, 5 ja 6
    kuusi DIMM-moduulia 1, 2 ja 3 sekä 5, 6 ja 7
    kahdeksan DIMM-moduulia 1, 2, 3 ja 4 sekä 5, 6, 7 ja 8 (kaikki)

Huomautus: Jos asennat erikokoisia DIMM-moduuleja Mac Prohon, noudata taulukon järjestystä. Ellei asennetulla DIMM-kokoonpanolla saavuteta parasta suorituskykyä, Muistipaikkatyökalu avautuu ja ehdottaa parempaa kokoonpanoa.

5. Voit käyttää työkalua uudelleen siirtymällä sijaintiin /Järjestelmä/Kirjasto/CoreServices/Muistipaikkatyökalu.
  6. Asenna DIMM-moduulit kohdistamalla ne DIMM-muistipaikkoihin ja työntämällä DIMM-moduulien molempia päitä alaspäin, kunnes kielekkeet ovat pystysuorassa ja hakaset napsahtavat paikoilleen.

Huomautus: Jotta DIMM-moduuli ei vahingoitu, pidä sen kulmista kiinni. Älä koske sen kullanvärisiin liittimiin tai muihin osiin.

7. Asenna uudelleen prosessorin alusta työntäen sitä, kunnes salvat ovat 45 asteen kulmassa.
  8. Työnnä salvat perille saakka, jotta ne sulkeutuvat ja prosessorin alusta asettuu paikoilleen.

Vaihe 4: Laita sivupaneeli paikoilleen

Huomautus: Laita sivupaneeli aina paikoilleen osien asentamisen jälkeen. Mac Pro ei toimi oikein, jos sivupaneeli ei ole paikoillaan.

Tärkeää: Kun laitat sivupaneelin paikoilleen, varmista, että salpa osoittaa ylöspäin. Pidä sivupaneelista kunnolla kiinni, jotta se pysyy paikoillaan, kun työnnät salpaa alaspäin.

1. Pidä sivupaneelia Mac Prota vasten ja työnnä salpa alas kiinnittääksesi sivupaneelin.

2. Voit kiinnittää Mac Pron paikoilleen kiinnittämällä lukon tai kaapelin metallisilmukan läpi. Käännä lukon kieleke alas, ennen kuin suljet salvan.

Takaisin alkuun

Mallit

Mac Pro (alkuvuosi 2008)
Mac Pro (8-core)
Mac Pro (alkuperäinen)

Muistimääritykset

Tämän Mac Pro -mallin muistimääritykset ovat seuraavat:

Muistipaikkojen määrä Kaksi muistikorttia, joista kummassakin on neljä muistipaikkaa (4 kahden riviä kummassakin)
Perusmuisti 2 Gt (kaksi yhden gigatavun FB-DIMM-moduulia)
Enimmäismuisti 32 Gt
Muistimoduulimääritykset – 800 MHz, DDR2, FB-DIMM-moduulit
– 72 bittiä leveät 240-nastaiset moduulit
– enintään 36 muistipiiriä / DIMM-moduuli
– virheenkorjauskoodi (ECC)
Lisähuomautuksia Tärkeää: Apple suosittelee käyttämään Applen hyväksymiä FB-DIMM-moduuleja. Muut FB-DIMM-moduulit voivat aiheuttaa sen, että Mac Prosta lähtee enemmän ääntä tai että sen suorituskyky on heikompi, jotta tietokone ei kuumene liikaa. Vanhempien Mac-tietokoneiden DIMM-moduuleja ei voida käyttää Mac Prossa.

Asenna FB-DIMM-moduulit samankokoisina ja määrityksiltään samanlaisina pareina. Aseta DIMM-moduulit paikoilleen alla olevan taulukon ja ohjeiden mukaisesti.

Jos sinulla on Asenna
kaksi DIMM-moduulia (normaalikokoonpano) yksi ylempään muistikorttiin ja yksi alempaan korttiin
neljä DIMM-moduulia yksi pari ylempään muistikorttiin ja yksi pari alempaan korttiin
kuusi DIMM-moduulia kaksi paria ylempään muistikorttiin ja yksi pari alempaan korttiin
kahdeksan DIMM-moduulia kaksi paria ylempään muistikorttiin ja kaksi paria alempaan korttiin

Muistin poistaminen tai asentaminen

Varoitus: Anna Mac Pron jäähtyä 5–10 minuuttia, ennen kuin kosket sen sisäisiin osiin. Muistikorttien osat voivat olla kuumia.

Vaihe 1: Poista sivupaneeli

1. Sammuta Mac Pro.

Huomautus: Sammuta Mac Pro aina ennen sen kotelon avaamista, jotta et vahingoita sisäisiä tai asennettavia osia. Älä avaa Mac Prota tai yritä asentaa sen sisälle osia, kun se on päällä.

2. Odota 5–10 minuuttia, jotta Mac Pron sisäiset osat jäähtyvät.

Varoitus: Anna Mac Pron jäähtyä, ennen kuin kosketat sisäisiä osia, sillä ne voivat olla kuumia.

3. Kosketa Mac Pron ulkopuolella olevaa metallipintaa, jotta staattinen sähkö purkautuu.

Tärkeää: Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa ennen kuin olet asentanut kortit, muistin tai sisäisen tallennuslaitteen ja asettanut sivupaneelin paikoilleen, jotta staattista sähköä ei synny.

4. Irrota kaikki kaapelit ja virtajohto Mac Prosta.

Huomautus: Irrota aina Mac Pron virtajohto, jotta et vahingoita sisäisiä tai asennettavia osia. Älä yritä asennusta, kun tietokoneen virtajohto on pistorasiassa.

5. Pidä kiinni sivupaneelista ja nosta takana olevaa salpaa.

6. Poista sivupaneeli vetämällä sen yläosaa poispäin Mac Prosta ja nostamalla sitä ylös.

Tärkeää: pidä sivupaneelista hyvin kiinni, kun poistat sitä.

Vaihe 2: Asenna tai poista muistikortit

1. Poista muistikortit vetämällä niitä kahden sormireiän avulla. Aseta ne sitten pehmeälle ja puhtaalle kankaalle siten, että DIMM-moduulit osoittavat ylöspäin.

2. Avaa alemman muistikortin DIMM-paikan hakaset ja työnnä niitä sivuille. Poista DIMM-moduuli paikasta 1.

Tärkeää: Kun asennat tai poistat DIMM-moduulin, älä koske DIMM-moduulin tai muistikortin kullanvärisiin liittimiin.

3. Asenna ylimmästä muistikortista poistettu DIMM-moduuli kohdistamalla se DIMM-paikkaan 2 kuvan mukaisesti. Työnnä DIMM-moduulin molempia päitä alaspäin, kunnes kielekkeet ovat pystysuorassa ja hakaset napsahtavat paikoilleen.
  4. Asenna ensimmäinen DIMM-lisämoduulipari alemman muistikortin DIMM-paikkoihin 1 ja 2, jotka ovat kortin kultaisia liittimiä lähimmät muistipaikat.

Tärkeää: asenna DIMM-moduulit aina samanlaisina pareina ja alla olevassa järjestyksessä.

Siirrä yksi DIMM-moduuli alemmasta kortista ylempään korttiin Ensimmäinen DIMM-lisämoduulipari
    Ylempi muistikortti
    Alempi muistikortti
  5. Jos lisäät toisen DIMM-lisämoduuliparin, asenna ne ylemmän muistikortin DIMM-paikkoihin 3 ja 4 (kaksi viimeistä paikkaa).

Toinen DIMM-lisämoduulipari Kolmas DIMM-lisämoduulipari
    Ylempi muistikortti
    Alempi muistikortti
  6. Jos lisäät kolmannen DIMM-lisämoduuliparin, asenna ne alemman muistikortin DIMM-paikkoihin 3 ja 4.
  7. Aseta Mac Pro pehmeälle ja puhtaalle kankaalle pöydälle tai työskentelyalustalle, jotta työskentelyalusta tai Mac Pro ei naarmuunnu.
  8. Asenna muistikortit paikoilleen työntämällä ne muistipaikkoihin.

Vaihe 3: Laita sivupaneeli paikoilleen

1. Nosta Mac Pro pystyyn ja laita sivupaneeli paikoilleen.

Tärkeää: Kun laitat sivupaneelin paikoilleen, varmista, että salpa osoittaa ylöspäin. Pidä sivupaneelista kunnolla kiinni, jotta se pysyy paikoillaan, kun työnnät salpaa alaspäin.

2. Pidä sivupaneelia Mac Prota vasten ja työnnä salpa alas kiinnittääksesi sivupaneelin.

3. Voit kiinnittää Mac Pron paikoilleen kiinnittämällä lukon tai kaapelin metallisilmukan läpi. Käännä lukon kieleke alas, ennen kuin suljet salvan.

Takaisin alkuun

Lisätietoja

Uuden muistin toimivuuden tarkistaminen

1. Käynnistä Mac Pro painamalla virtapainiketta.
  2. Kun Mac OS X:n työpöytä tulee näkyviin, valitse Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista. Tarkista, että muistin määrä on oikein.

Jos muistin määrää ei näytetä oikein, muistimoduulin tunnistamisessa voi olla ongelmia. Sammuta Mac Pro ja tarkista, vastaavatko moduulien määritykset yllä lueteltuja vaatimuksia. Asenna sitten muistit uudelleen ohjeiden mukaisesti, jotta moduulit on varmasti asennettu oikein. Jos ongelmat jatkuvat, poista muisti ja tutustu muistin mukana tulleisiin tukitietoihin, tai ota yhteyttä muistin valmistajaan.

Muistin ostaminen

Kun ostat DIMM-moduuleita Mac-tietokoneeseen, varmista, että muistin valmistaja noudattaa JEDEC-määritystä. Varmista muistin valmistajalta, että DIMM-moduulit tukevat oikeita ajoitustiloja, ja että SPD-ominaisuus on ohjelmoitu oikein JEDEC-määrityksen mukaisesti.