Tietoja Apple Watchin aktivointilukituksesta

Etsi iPhoneni -toiminnossa on aktivointilukitusominaisuus. Sen avulla voit estää muita käyttämästä Apple Watchiasi, jos kadotat laitteen tai se varastetaan.

Apple Watchin Etsi iPhoneni -toiminto ja aktivointilukitus vaativat watchOS 2:n tai sitä uudemman watchOS-version. Ne menevät päälle automaattisesti, kun otat Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön pariksi liitetyssä iPhonessa. Aktivointilukituksen myötä Apple ID:täsi ja salasanaasi kysytään, ennen kuin kukaan voi

• poistaa Apple Watchin ja iPhonen laiteparin
  • tehdä Apple Watchista parin ja käyttää sitä uuden iPhonen kanssa
  • poistaa Etsi iPhoneni -ominaisuuden käytöstä laitteessasi.

Näin laitteesi pysyy turvassa myös väärissä käsissä, ja voit saada sen todennäköisemmin takaisin. Vaikka etätyhjentäisit laitteesi, aktivointilukitus edelleen estää laitteen uudelleenaktivoinnin ilman lupaasi. Sinun tarvitsee vain pitää Etsi iPhoneni -toiminto päällä ja muistaa Apple ID:si ja salasanasi.

Johnin Apple Watchin asetukset Watch -apissa.

Tarkista, onko aktivointilukitus käytössä

Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan voit tarkistaa, onko aktivointilukitus pariksi liitetyssä iPhonessa käytössä:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kellosi nimeä näytön ylälaidassa.
  3. Napauta tietokuvake.

Jos Etsi Apple Watchini näkyy, aktivointilukitus on käytössä.

Jos Apple Watchisi katoaa

Jos Apple Watchisi katoaa tai se varastetaan, voit etsiä sen ja suojata tietojasi Etsi iPhoneni -toiminnolla. Kirjaudu sisään iCloud.comiin tai Etsi iPhoneni -appiin: niissä voit tarkistaa kellosi sijainnin kartalla, toistaa kellossa merkkiäänen löytämisen helpottamiseksi, lukita kellon ja seurata sitä Kadonnut-tilassa sekä poistaa kellosta kaikki henkilökohtaiset tiedot etäyhteydellä.

Laita aktivointilukitus pois päältä, ennen kuin lähetät Apple Watchin huoltoon, myyt sen tai luovutat sen jollekulle muulle

Laita Apple Watchin aktivointilukitus pois päältä, ennen kuin lähetät Apple Watchin huoltoon, myyt sen tai luovutat sen jollekulle muulle. Voit poistaa Apple Watchin ja iPhonen laiteparin seuraavasti:

1. Pidä Apple Watch ja iPhone lähekkäin.
  2. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  3. Napauta kellosi nimeä näytön ylälaidassa ja napauta tietokuvake.
  4. Napauta Poista Apple Watch -laitepari. Napauta Apple Watchin mobiilimalleissa valintaa Poista [operaattorin] palvelu. Jos et aio muodostaa laiteparia toiseen Apple Watchiin tai iPhoneen, sinun on ehkä otettava yhteys palveluntarjoajaasi ja peruttava mobiilipalvelun tilaus.*
  5. Kirjoita Apple ID:si salasana. Jos olet unohtanut Apple ID:si salasanan, voit nollata sen
  6. Vahvista napauttamalla uudelleen.

Toimi seuraavasti, jos haluat laittaa aktivointilukituksen pois päältä etkä voi käyttää iPhoneasi tai Apple Watchiasi tai Apple Watchista ei ole muodostettu paria iPhonesi kanssa:

1. Avaa iCloud.com tietokoneessa ja kirjaudu sisään Apple ID:llä.
  2. Siirry Etsi iPhoneni -kohtaan.
  3. Valitse Kaikki laitteet ja klikkaa sitten Apple Watchiasi.
  4. Klikkaa Tyhjennä Apple Watch. Paina Seuraava-painiketta, kunnes laite on tyhjennetty.
  5. Klikkaa Apple Watchisi vieressä X-kuvake.

* Operaattorin maksut ovat mahdollisia. Pyydä lisätietoja operaattoriltasi.