Apple TV -kaukosäädin -apin käyttö

Tässä artikkelissa kerrotaan Apple TV -kaukosäädin -apin käytöstä Apple TV:n ohjaamiseksi.

Apple TV -kaukosäädin -appi

Voit ohjata Apple TV 4K:ta ja Apple TV:tä Ohjauskeskuksesta. Vaihtoehtoisesti voit ladata Apple TV -kaukosäädin -apin App Storesta ja käyttää lisätoimintoja Apple TV:tä ohjatessasi.

Kun avaat apin ensimmäistä kertaa

Pääset alkuun asentamalla Apple TV -kaukosäädin -apin Apple TV:henApple TV:n mallin mukaan näkyvissä on sitten viisi tai kuusi pääohjainta:

• Laitteet: Napauta valintaa Laitteet ja liitä Apple TV -kaukosäädin -appi johonkin toiseen Apple TV:hen.
  • Touch-pinta: Valikko-painikkeen yläpuolella on tyhjä alue, jossa voi selata pyyhkäisemällä ja valita napauttamalla.
  • Toisto/tauko: Toista sisältöä tai keskeytä sisällön toisto napauttamalla Toisto/tauko-kuvaketta.
  • Siri:1 Jos käytössä on Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi), näkyvissä on mikrofonikuvake. Pidä mikrofonikuvaketta painettuna, sano sanottavasi ja vapauta kuvake.
  • Koti: Näytä äskettäin käytetyt apit kaksoisnapauttamalla TV-kuvaketta Jos maasi tai alueesi tukee TV-appia, avaa se napauttamalla TV-kuvaketta  ja siirry Koti-valikkoon kaksoisnapauttamalla sitä. Jos sitä ei tueta, siirry Koti-valikkoon napauttamalla TV-kuvaketta  kerran.
  • Valikko: Palaa edelliseen näyttöön tai valikkoon napauttamalla valintaa Valikko.

Etsitkö apin näyttönäppäimistöä tai äänisäätimiä?

• Apple TV -kaukosäädin -apissa näkyy näppäimistö, kun valitset Apple TV:ssä tekstikentän.
  • Haluatko muuttaa äänenvoimakkuutta iOS-laitteesi avulla? Voit säätää äänenvoimakkuutta iOS-laitteen sivulla olevilla äänenvoimakkuuspainikkeilla, jos vastaanottimessa on HDMI-CEC-äänenvoimakkuuden tuki. Tällöin Apple TV täytyy kytkeä suoraan vastaanottimeen, ei televisioon. Lisätietoja HDMI-CEC:stä

Kun olet valinnut sisältöä ja toistat sitä

Kun napautat toistopainiketta, Apple TV -kaukosäädin -apissa näkyy kolme lisäohjainta:

• Siirry eteenpäin: Siirry videossa kymmenen sekuntia eteenpäin napauttamalla painiketta Siirry kymmenen sekuntia eteenpäin. Tai siirry kappaleessa eteenpäin napauttamalla painiketta Siirry eteenpäin.
  • Siirry taaksepäin: Siirry videossa kymmenen sekuntia taaksepäin napauttamalla painiketta Siirry kymmenen sekuntia taaksepäin. Tai siirry kappaleessa taaksepäin napauttamalla painiketta Siirry taaksepäin.
  • Tiedot: Napauta valintaa Tiedot, niin näet yleiskatsauksen toistettavasta sisällöstä. Voit muuttaa musiikin sekoitus- ja toistoasetuksia tai valita seuraavaksi toistettavan sisällön pyyhkäisemällä ylöspäin. Voit muuttaa iTunes-elokuvien ja televisio-ohjelmien ääni- ja tekstitysasetuksia pyyhkäisemällä ylöspäin. Napauta sitten Pienennä-kuvaketta, niin palaat edelliseen näkymään.

Pelatessasi tuettua peli-appia

Jos käytössä on Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi), voit ystäviesi kanssa käyttää Apple TV -kaukosäädin -appeja peliohjaimina yhteensopivissa apeissa. Tuettujen pelaajien määrä riippuu peli-apin ja kotiverkon asettamista rajoituksista.

Apple TV -kaukosäädin -apin vakionäkymän lisäksi pelien pelaamiseen voi käyttää pelitilaa. Toimi seuraavasti:

1. Avaa tuettu peli-appi Apple TV:ssä.
  2. Odota iOS-laitteesi Apple TV -kaukosäädin -apissa, että pelikuvake tulee näkyviin näytön yläosaan.
  3. Napauta pelikuvaketta ja käännä iOS-laitteesi vaaka-asentoon. Näkyvissä on viisi ohjainta: Valikko, kaksi peukalo-ohjainta (A ja X), Sulje sekä tyhjä alue, joka toimii kuten Touch-pinta.2

Näin saat apua

Jos tarvitset apua Apple TV -kaukosäädin -apin tai aiemman kaukosäädin-apin käyttöön, lisätietoja on täällä:

Apple TV -kaukosäädin -appi

Apple TV -kaukosäädin -appi

Tarvitsetko apua, koska Apple TV -kaukosäädin -appi ei yhdistä? Jos näin on, käynnistä Apple TV uudelleen ja yritä uudestaan.

iTunes Remote -ohjelma

iTunes Remote -ohjelma

Etsitkö tietoja aiemmasta kaukosäädin-apista (joka on uudelleennimetty iTunes Remote -apiksi)? Lue lisää.

1. Jos määrität Apple TV:si kielelle, maalle tai alueelle, joka ei tue Siriä – ja jos sanelu tukee kieliasetustasi, mikrofonikuvake-ohjain toimii Sirin sijaan sanelulle.
  2. Jos pelitilan ohjaimet eivät toimi odotetusti, tarkista, että käytössä on peli-apin uusin versio. Jos tarvitset lisää apua, ota yhteys peli-apin kehittäjään ja pyydä lisätietoja.