Apple TV Remote -apin käyttäminen

Ohjaa Apple TV:tä iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla Apple TV Remote -apilla.

Apple TV Remote -appi

Lataa Apple TV Remote -appi App Storesta iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, jolloin voit käyttää lisätoimintoja Apple TV:tä ohjatessasi.

Voit ohjata Apple TV:tä myös Ohjauskeskuksesta.

Kun kirjaudut sisään appiin Apple TV:ssä Apple TV Remote -apilla, se saattaa muistaa Safariin tallentamasi salasanat. Appeja on saatavilla Apple TV 4K:lle ja Apple TV HD:lle.

Kun avaat apin ensimmäistä kertaa

Pääset alkuun asentamalla Apple TV Remote -apin Apple TV:henApple TV:n mallin mukaan näkyvissä on sitten viisi tai kuusi pääsäädintä:

• Laitteet: Napauta valintaa Laitteet ja liitä Apple TV Remote -appi johonkin toiseen Apple TV:hen.
  • Kosketuspinta: Valikko-painikkeen yläpuolella on tyhjä alue, jossa voi selata pyyhkäisemällä ja valita napauttamalla.
  • Toisto/keskeytys: Toista sisältöä tai keskeytä sisällön toisto napauttamalla Toisto/keskeytys-kuvake.
  • Siri:1 Jos sinulla on Apple TV 4K tai Apple TV HD, näet mikrofonikuvakkeen. Pidä mikrofonikuvake painettuna, sano sanottavasi ja vapauta kuvake.
  • Koti: Näytä äskettäin käytetyt apit kaksoisnapauttamalla TV-kuvakeJos maasi tai alueesi tukee TV-appia, avaa se napauttamalla TV-kuvake  ja siirry Koti-valikkoon kaksoisnapauttamalla sitä. Jos sitä ei tueta, siirry Koti-valikkoon napauttamalla TV-kuvake  kerran.
  • Valikko: Palaa edelliseen näyttöön tai valikkoon napauttamalla valintaa Valikko.

Etsitkö apin näyttönäppäimistöä tai äänisäätimiä?

• Apple TV Remote -apissa näkyy näppäimistö, kun valitset Apple TV:ssä tekstikentän.
  • Haluatko muuttaa äänenvoimakkuutta iOS-laitteesi avulla? Voit säätää äänenvoimakkuutta iOS-laitteen sivulla olevilla äänenvoimakkuuspainikkeilla, jos vastaanottimessa on HDMI-CEC-äänenvoimakkuuden tuki. Tällöin Apple TV täytyy kytkeä suoraan vastaanottimeen, ei televisioon. Lisätietoja HDMI-CEC:stä

Kun olet valinnut sisältöä ja toistat sitä

Kun napautat toistopainiketta, Apple TV Remote -apissa näkyy kolme lisäohjainta:

• Siirry eteenpäin: Siirry videossa kymmenen sekuntia eteenpäin napauttamalla painiketta Siirry kymmenen sekuntia eteenpäin. Tai siirry kappaleessa eteenpäin napauttamalla painiketta Siirry eteenpäin.
  • Siirry taaksepäin: Siirry videossa kymmenen sekuntia taaksepäin napauttamalla painiketta Siirry kymmenen sekuntia taaksepäin. Tai siirry kappaleessa taaksepäin napauttamalla painiketta Siirry taaksepäin.
  • Tiedot: Napauta valintaa Tiedot, niin näet yleiskatsauksen toistettavasta sisällöstä. Voit muuttaa musiikin sekoitus- ja toistoasetuksia tai valita seuraavaksi toistettavan sisällön pyyhkäisemällä ylöspäin. Voit muuttaa iTunes-elokuvien ja televisio-ohjelmien ääni- ja tekstitysasetuksia pyyhkäisemällä ylöspäin. Napauta sitten Pienennä-kuvake, niin palaat edelliseen näkymään.

Pelatessasi tuettua peliappia

Voit käyttää ystäviesi kanssa Apple TV Remote -appeja peliohjaimina yhteensopivissa apeissa. Tuettujen pelaajien määrä saattaa riippua peliapin ja kotiverkon asettamista rajoituksista.

Apple TV Remote -apin vakionäkymän lisäksi pelien pelaamiseen voi käyttää pelitilaa. Toimi seuraavasti:

1. Avaa tuettu peliappi Apple TV:ssä.
  2. Odota iOS-laitteesi Apple TV Remote -apissa, että pelikuvake tulee näkyviin näytön yläosaan.
  3. Napauta pelikuvaketta ja käännä iOS-laitteesi vaaka-asentoon. Näkyvissä on viisi ohjainta: Valikko, kaksi peukalo-ohjainta (A ja X), Sulje sekä tyhjä alue, joka toimii kuten kosketuspinta.2

Peliappeja tuetaan vain Apple TV 4K:ssa ja Apple TV HD:ssä.

Näin saat apua

Jos tarvitset apua Apple TV Remote -apin tai aiemman kaukosäädinapin käyttöön, lisätietoja on täällä:

Apple TV Remote -appi

Apple TV Remote -appi
Tarvitsetko apua, koska Apple TV Remote -appi ei yhdistä? Jos näin on, käynnistä Apple TV uudelleen ja yritä uudestaan.

iTunes Remote -appi

iTunes Remote -appi
Etsitkö tietoja aiemmasta kaukosäädinapista (joka on uudelleennimetty iTunes Remote -apiksi)? Lue lisätietoja.

1. Jos määrität Apple TV:si kielelle, maalle tai alueelle, joka ei tue Siriä – ja jos sanelu tukee kieliasetustasi, mikrofonikuvake-säädin toimii Sirin sijaan sanelulle.

2. Jos pelitilan toiminnot eivät toimi odotetusti, tarkista, että sinulla on käyttämäsi peliapin uusin versio ja että sinulla on Apple TV 4K tai Apple TV HD. Jos tarvitset lisää apua, ota yhteys peliapin kehittäjään ja pyydä lisätietoja.