Oman Apple ID:n käyttäminen Perhejaossa

Kun otat Perhejaon käyttöön, varmista, että kaikki käyttävät omaa Apple ID:tään.

Viisi profiilikuvaa, joissa näkyy Parkerin perhe: järjestäjä Derek Parker, vanhempi/huoltaja Emily Parker, 15-vuotias Meg Parker, 12-vuotias Jimmy Parker ja 8-vuotias Olivia Parker, kaikilla omat iCloud-sähköpostiosoitteet

Apple ID on tili, jonka avulla voit käyttää kaikkia Applen palveluita, myös Perhejakoa. Kaikkien perheenjäsenten täytyy liittyä Perhejakoon käyttämällä omaa Apple ID:tään. Näin perheesi voi jakaa keskenään esimerkiksi ostoksia, Apple Music -perhejäsenyyden, iCloud-tallennustilan ja kuvia jakamatta henkilökohtaisia tietoja, kuten sähköposteja, tekstiviestejä tai salasanoja. Jos perheenjäsenellä ei vielä ole Apple ID:tä, hän voi luoda sellaisen. Voit myös luoda Apple ID:n lapsellesi, jos hän ei ole riittävän vanha tekemään sitä itse.

Ostoksiin käytetyn Apple ID:n vahvistaminen

Kun olet ottanut Perhejaon käyttöön tai liittynyt siihen, tarkista iTunes Store-, Books Store- ja App Store -ostoksiin käyttämäsi Apple ID. Useimmiten kyseessä on sama Apple ID, jota käytät muuallakin. Jos kuitenkin käytät eri Apple ID:tä ostoksiin, voit antaa sen, niin sillä tehdyt ostokset jaetaan automaattisesti perheesi kanssa.

Kun olet ottanut Perhejaon käyttöön, tilisi saattaa näyttää seuraavanlaiselta. Jos tarkistat lapsesi tilin, sinun pitäisi nähdä hänen Apple ID:nsä omasi sijaan.

Apple ID:si tarkistaminen iCloudissa

Napauta iPhonessa Asetukset > [nimesi]. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud.

Apple ID -näyttö iPhonen Asetuksissa

Valitse Macissa Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Ostosten ja musiikin jakamiseen käytetyn Apple ID:n tarkistaminen

Napauta iPhonessa Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Perhe ja napauta sitten nimeäsi.

iPhonen Apple ID -näyttö, jossa näkyy ostoksia ja musiikkia

Valitse Macissa Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud. Klikkaa Hallitse perhettä ja napauta sitten nimeäsi.

Apple ID:si tarkistaminen iTunesissa

Napauta iPhonessa Asetukset > [nimesi] > iTunes ja App Store. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iTunes Store ja App Store.

iPhonen iTunes ja App Store -näyttö

Avaa Macissa iTunes ja klikkaa valikkorivillä Tili > Näytä oma tili.

Sen pitäisi olla sama kuin Apple ID, jota käytät ostosten jakamiseen Perhejaossa.

Älä luovuta Apple ID:täsi muille

Jos käytät samaa Apple ID:tä toisen perheenjäsenen kanssa iTunes Store- ja App Store -ostoksiin, joissakin palveluissa teitä pidetään samana henkilönä. Esimerkiksi seuraavanlaisia ongelmia saattaa esiintyä:

• Apple Music -perhetilaus: Sen sijaan että saisit oman jäsenyyden ja kirjaston, jaat kirjaston ja suositukset toisen perheenjäsenen kanssa.
  • iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostokset: Jos Perhejako päättyy, jaetun Apple ID:n omistaja saa pitää kaikki ostokset. Saatat menettää pääsyn tilin sisältöön, kuten alulle panemiisi ostoksiin.
  • Apple Podcasts, Apple Books ja iTunes U: Podcast-jaksot, kirjanmerkit ja iTunes U -kurssit saattavat synkronoitua toisen perheenjäsenen asetusten mukaisesti tai ne saatetaan poistaa vahingossa.

Voit tarkistaa, mitä Apple ID:tä perheenjäsenesi käyttää jakamiseen, napauttamalla Asetukset > [nimesi] > Perhejako ja napauttamalla perheenjäsenen nimeä. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Perhe. Varmista, että kukaan muu ei käytä Apple ID:täsi sisällön jakamiseen.