Varmista, että jokaisella perheenjäsenellä on yksilöllinen Apple ID -tunnus

Jos haluat jakaa ostetut apit, sisällöt ja tilaukset perheenjäsenten kanssa, voit käyttää Perhejakoa. Jokaisen henkilön on käytettävä omaa Apple ID -tunnustaan.

Älä luovuta Apple ID:täsi muille

Apple suosittelee, että et anna Apple ID -tunnustasi muiden käyttöön. Määritä Perhejako sen sijaan käyttöön siten, että jokaisella käyttäjällä on oma Apple ID. Näin perheesi voi jakaa keskenään esimerkiksi ostetut apit, sisällöt ja tilaukset jakamatta henkilökohtaisia tietoja, kuten sähköposteja, tekstiviestejä tai salasanoja.

Jos annat Apple ID -tunnuksesi toisen perheenjäsenen käyttöön, tietyt palvelut käsittelevät teitä samana henkilönä. Tästä voi aiheutua esimerkiksi seuraavia ongelmia:

• Apple Music -perhetilaus: sen sijaan että saisit oman jäsenyyden ja musiikkikirjaston, sinulla on yhteinen kirjasto ja yhteiset suositukset toisen perheenjäsenen kanssa.
  • App Store-, Apple Books- ja iTunes-ostokset: jos Perhejako lopetetaan, jaetun Apple ID:n omistaja saa pitää kaikki ostokset. Saatat menettää pääsyn tilin sisältöön, kuten alulle panemiisi ostoksiin.
  • Apple Podcasts ja Apple Books: podcast-jaksot ja kirjanmerkit saattavat synkronoitua toisen perheenjäsenen asetusten mukaisesti tai ne voidaan poistaa vahingossa.
  • Viestit: saatat saada tekstiviestejä, jotka on tarkoitettu toiselle perheenjäsenelle.
  • Kuntoilu: saatat nähdä perheenjäsenesi terveys- ja treenitietoja sekä hänelle tarkoitettuja Fitness+-suosituksia.

Auta perheenjäsentäsi luomaan oma Apple ID ja ota Perhejako käyttöön sen jälkeen

Voit välttää Apple ID -tunnuksen yhteiskäytön aiheuttamat ongelmat luomalla jokaiselle perheenjäsenelle oman Apple ID:n ja ottamalla Perhejaon käyttöön sitten.

1. Kirjaudu ulos iCloudista perheenjäsenen laitteessa.
  2. Pyydä perheenjäsentä luomaan oma Apple ID. Jos perheenjäsen on alle 13-vuotias, luo Apple ID lapselle.
  3. Pyydä perheenjäsentäsi kirjautumaan iCloudiin uudella Apple ID -tunnuksellaan omalla laitteellaan.
  4. Ota Perhejako käyttöön ja kutsu perheenjäsen perheryhmääsi.
  5. Määritä ostojen jakaminen käyttöön. Jos perheessäsi on lapsia, voit myös ottaa käyttöön Pyydä ostamaan -toiminnon
  6. Voit nyt käyttää esimerkiksi ostettuja appeja, sisältöjä ja tilauksia yhdessä perheesi kanssa.