Luonnosten ja merkintöjen lisääminen Mac-dokumentteihin iPadilla, iPhonella tai iPod touchilla

iPadin, iPhonen ja iPod touchin Luonnosjatkuvuus- ja Merkintäjatkuvuus-toimintojen avulla voit lisätä helposti luonnoksia Mac-dokumentteihin ja tehdä reaaliaikaisia merkintöjä Macissa oleviin PDF-tiedostoihin ja kuviin.

Toiminnon määrittäminen käyttöön

Luonnosjatkuvuus ja Merkintäjatkuvuus toimivat, kun yhteensopivat laitteet ovat lähellä toisiaan ja ne on määritetty seuraavasti:

Ominaisuudet toimivat kaikissa Applen ja muiden valmistajien apeissa, jotka on suunniteltu tukemaan niitä, muun muassa Pagesissa, Numbersissa, Keynotessa, Mailissa, Viesteissä, Muistiinpanoissa ja TeXturissa.

Luonnosjatkuvuuden käyttäminen

Luonnosjatkuvuuden avulla voit pyytää Macilla uuden luonnoksen iPadista, iPhonesta tai iPod touchista ja sitten lisätä luonnoksen Mac-dokumenttiin.

1. Avaa dokumentti Macissa.
  2. Valitse valikkorivillä Arkisto > Lisää [laitteesta] > Lisää luonnos.
    Joissakin apeissa, kuten Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa, toiminto on Arkisto-valikon sijaan Lisää-valikossa.
  3. Laitteessa avautuu luonnosikkuna, jossa voit piirtää luonnoksen Apple Pencilillä tai sormella:
    Luonnosjatkuvuus-toiminto käytössä iPad Prossa
  4. Kun olet lopettanut luonnostelun, napauta laitteessa Valmis. Luonnos ilmestyy Mac-dokumenttiin:
    Luonnosjatkuvuus-toiminto käytössä Keynote-tiedostossa

Merkintäjatkuvuuden käyttäminen

Merkintäjatkuvuuden avulla voit pyytää dokumentin merkitsemistä iPadista, iPhonesta tai iPod touchista Macissa. Kun lisäät merkinnän laitteella, näet sen reaaliaikaisesti Macilla. Tämä on hyvä tapa allekirjoittaa dokumentteja, korjata papereita, ympyröidä tärkeitä tietoja ja suorittaa muita toimintoja.

1. Etsi Macin Finderilla PDF-tiedosto tai kuva, johon haluat lisätä merkinnän. Tee sitten jokin näistä toiminnoista:
    • Valitse dokumentti ja avaa esikatseluikkuna painamalla välilyöntinäppäintä. Klikkaa ikkunan ylälaidassa olevaa merkintäpainiketta
    • Voit myös ctrl-klikata dokumenttia ja valita pikavalikosta Pikatoiminnot > Merkintä.
  2. Klikkaa esikatseluikkunan yläreunassa olevassa merkintätyökalupalkissa olevaa huomautuspainiketta  tai klikkaa  ja valitse laite  :
    Esikatseluikkuna, jossa merkintätyökalupalkin laitevalintavalikko on avattuna
  3. Laitteessa avautuu merkintäikkuna. Voit nyt käyttää luonnostelutyökaluja Apple Pencilillä tai sormella, tai napauttaa plusmerkkiä  ja käyttää merkintätyökaluja tekstin, allekirjoituksen, suurennuslasin tai muotojen ja nuolien lisäämiseen.
    Luonnos- ja merkintätyökalut näkyvissä iPadissa
  4. Kun työskentelet laitteella, muutokset ilmestyvät reaaliaikaisesti Maciin:
    Macin esikatseluikkuna, jossa näkyy iPadissa tehtyjä muutoksia
  5. Kun olet lopettanut merkintöjen tekemisen dokumenttiin, klikkaa laitteessa Valmis.
  6. Tallenna muutokset klikkaamalla Macissa Valmis.