Luonnosten tai merkintöjen lisääminen Mac-dokumentteihin iPadilla, iPhonella tai iPod touchilla

iPadin, iPhonen tai iPod touchin Luonnosjatkuvuus- ja Merkintäjatkuvuus-toimintojen avulla voit helposti lisätä luonnoksia Mac-dokumentteihin tai tehdä Macilla reaaliaikaisia merkintöjä PDF-tiedostoihin ja kuviin.

Laitteiden ottaminen käyttöön

Luonnosjatkuvuus ja Merkintäjatkuvuus toimivat, kun yhteensopivat laitteet ovat lähellä toisiaan, ja ne on määritetty seuraavasti:

• Wi-Fi ja Bluetooth on otettu Macissa ja iPadissa, iPhonessa tai iPod touchissa käyttöön.
  • Macilla ja iPadilla, iPhonella tai iPod touchilla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä käyttämällä kaksiosaista todennusta.
  • Macissa on käytössä macOS Catalina, ja iPadissa, iPhonessa tai iPod touchissa on käytössä iPadOS tai iOS 13.

Nämä ominaisuudet toimivat kaikissa Applen tai muiden valmistajien apeissa, jotka on suunniteltu tukemaan niitä, muun muassa Pagesissa, Numbersissa, Keynotessa, Mailissa, Viesteissä, Muistiinpanoissa ja TeXturissa.

Luonnosjatkuvuuden käyttäminen

Luonnosjatkuvuuden avulla voit pyytää Macilla uuden luonnoksen iPadista, iPhonesta tai iPod touchista ja sitten lisätä luonnoksen Mac-dokumenttiin.

1. Avaa Macissa dokumentti ja suorita jokin seuraavista toimenpiteistä:
    • Valitse valikkorivillä Arkisto > Sijoita laitteesta [laite] > Lisää luonnos.
      Joissakin apeissa, kuten Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa, on Lisää-valikko Arkisto-valikon sijaan.
    • Voit myös ctrl-klikata dokumentissa ja valita pikavalikosta Lisää luonnos.
  2. Laitteessa avautuu luonnosikkuna, jossa voit luoda luonnoksen Apple Pencilillä tai sormella:
  3. Kun olet lopettanut luonnostelun, napauta laitteessa Valmis. Luonnos ilmestyy Mac-dokumenttiin:

Merkintäjatkuvuuden käyttäminen

Merkintäjatkuvuuden avulla voit pyytää Macilla dokumentin merkitsemistä iPadista, iPhonesta tai iPod touchista. Kun lisäät merkinnän laitteella, näet sen reaaliaikaisesti Macilla. Tämä on loistava tapa allekirjoittaa dokumentteja, korjata papereita, ympyröidä tärkeitä tietoja ja suorittaa muita toimintoja.

1. Etsi Macin Finderilla PDF-tiedosto tai kuva, johon haluat lisätä merkinnän. Suorita sitten jokin näistä toiminnoista:
    • Valitse dokumentti ja avaa esikatseluikkuna painamalla välilyöntinäppäintä. Klikkaa ikkunan ylälaidassa olevaa merkintäpainiketta
    • Voit myös ctrl-klikata dokumenttia ja valita pikavalikosta Pikatoiminnot > Merkintä.
  2. Klikkaa esikatseluikkunan ylälaidassa olevan merkintätyökalupalkin merkintäpainiketta :
  3. Laitteessa avautuu merkintäikkuna. Voit nyt käyttää luonnostelutyökaluja Apple Pencilillä tai sormella, tai napauttaa plusmerkkiä  ja käyttää merkintätyökaluja tekstin, allekirjoituksen, suurennuslasin tai muotojen ja nuolien lisäämiseen.
  4. Kun työskentelet laitteella, muutokset ilmestyvät reaaliaikaisesti Maciin:
  5. Kun olet lopettanut merkintöjen tekemisen dokumenttiin, klikkaa laitteessa Valmis.
  6. Tallenna muutokset klikkaamalla Macissa Valmis.