Vahvistuskoodin hankkiminen ja kaksiosaisen todennuksen käyttäminen sisäänkirjautumisessa

Kun käytät kaksiosaista todennusta, tarvitset vahvistuskoodin, jotta voit kirjautua Apple ID:llä uudessa laitteessa tai selaimessa.

Kun kirjaudut Apple ID:llä uudessa laitteessa tai selaimessa, vahvistat henkilöllisyytesi salasanalla ja kuusinumeroisella vahvistuskoodilla. Vahvistuskoodin voi hankkia eri tavoilla. Voit käyttää luotetussa laitteessa näkyvää koodia, saada koodin tekstiviestitse tai puhelimitse tai luoda koodin käyttämällä luotettua laitetta.

Jos iPhonessasi on iOS 11.3 tai uudempi, sinun ei ehkä tarvitse antaa vahvistuskoodia. Joissakin tapauksissa luotettu puhelinnumerosi voidaan vahvistaa automaattisesti taustalla iPhonessasi. Sinulla on siis yksi asia vähemmän tehtävänä, ja tilisi on yhä suojattu kaksiosaisella todennuksella.

Luotetussa laitteessa näkyvän koodin käyttäminen

Jos sinulla on luotettu laite, jossa on iOS 9 tai uudempi, OS X El Capitan tai uudempi, iPadOS 13 tai uudempi tai watchOS 6 tai uudempi, vahvistuskoodi näytetään automaattisesti luotetuissa laitteissasi.

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi ja salasanallasi uudessa laitteessa tai selaimessa.
  2. Luotettuun laitteeseesi tulee ilmoitus sisäänkirjautumisesta.
    Kartta, jossa on selvästi näkyvissä Buffalo, NY. Kuvatekstissä kerrotaan, että Apple ID:tä käytetään sisäänkirjautumiseen iPhoneen lähellä Buffaloa.
  3. Napauta Salli, niin saat vahvistuskoodin laitteeseesi.
  4. Viimeistele kirjautuminen antamalla vahvistuskoodi toisessa laitteessasi.

Koodin hankkiminen tekstiviestitse tai puhelimitse

Jos käytettävissäsi ei ole luotettua laitetta, voit pyytää vahvistuskoodin luotettuun puhelinnumeroosi tekstiviestitse tai puhelimitse.

1. Klikkaa kirjautumisnäytöllä Etkö saanut vahvistuskoodia? -vaihtoehtoa.
  2. Valitse koodin lähettäminen luotettuun puhelinnumeroosi.
  3. Saat vahvistuskoodin Applelta tekstiviestitse tai puhelimitse.
    iPhonen näyttö, jossa näkyy Applen tekstiviesti, vahvistuskoodi ja ohje, että koodia ei tule antaa kenellekään.
  4. Viimeistele kirjautuminen antamalla koodi toisessa laitteessasi.

Koodin hankkiminen luotetun laitteen Asetuksista

Jos et pysty vastaanottamaan luotettuun laitteeseen automaattisesti lähetettävää vahvistuskoodia, voit hankkia koodin Asetuksista, vaikka laitteesi olisi offline-tilassa.

iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

Jos laitteesi on online-tilassa:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Salasana ja suojaus > Hanki vahvistuskoodi.
    iPhonen näyttö, jossa näkyy, miten saat vahvistuskoodin laitteen Asetuksista.

Jos laite ei ole verkossa:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Salasana ja suojaus.
  3. Näyttöön tulee viesti Tilin tiedot eivät ole saatavilla. Napauta Hanki vahvistuskoodi.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Apple ID.
  2. Klikkaa Salasana ja suojaus > Hanki vahvistuskoodi.
    Näin saat vahvistuskoodin Macin Järjestelmäasetuksista.

Jos kirjautuminen ei edelleenkään onnistu

Jos et pysty kirjautumaan sisään, nollaamaan salasanaa tai vastaanottamaan vahvistuskoodia, voit saada tilisi takaisin käyttöösi pyytämällä sen palauttamista. Tilin palauttamisessa saattaa kestää vähintään muutama päivä riippuen siitä, mitä tilitietoja pystyt antamaan henkilöllisyytesi varmistamiseksi.