Vahvistuskoodin hankkiminen ja kaksiosaisen todennuksen käyttäminen sisäänkirjautumisessa

Kun käytät kaksiosaista todennusta, tarvitset vahvistuskoodin, jotta voit kirjautua Apple ID:llä uudessa laitteessa tai selaimessa.

Kun kirjaudut sisään Apple ID:lläsi Vahvistuskoodin voi hankkia eri tavoilla. Voit käyttää luotetussa laitteessa näkyvää koodia, saada koodin tekstiviestitse tai puhelimitse tai luoda koodin käyttämällä luotettua laitetta.

Jos iPhonessasi on iOS 11.3 tai uudempi, sinun ei ehkä tarvitse antaa vahvistuskoodia. Joissakin tapauksissa luotettu puhelinnumerosi voidaan vahvistaa automaattisesti taustalla iPhonessasi. Sinulla on siis yksi asia vähemmän tehtävänä, ja tilisi on yhä suojattu kaksiosaisella todennuksella.

Luotetussa laitteessa näkyvän koodin käyttäminen

Jos sinulla on luotettu laite, jossa on iOS 9 tai uudempi, OS X El Capitan tai uudempi, iPadOS 13 tai uudempi tai watchOS 6 tai uudempi, vahvistuskoodi näytetään automaattisesti luotetuissa laitteissasi.

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi ja salasanallasi uudessa laitteessa tai selaimessa.

2. Luotettuun laitteeseesi tulee ilmoitus sisäänkirjautumisesta.*

Kartta, jossa on selvästi näkyvissä Buffalo, NY. Kuvatekstissä kerrotaan, että Apple ID:tä käytetään sisäänkirjautumiseen iPhoneen lähellä Buffaloa.
  3. Napauta Salli, niin saat vahvistuskoodin laitteeseesi.

4. Viimeistele kirjautuminen antamalla vahvistuskoodi toisessa laitteessasi.

*Ilmoitus saattaa sisältää kartan kirjautumisyrityksen likimääräisestä sijainnista. Tämä sijainti perustuu uuden laitteen IP-osoitteeseen, ja se saattaa ilmaista sen verkon sijaintia, johon laite on liitetty, eikä tarkkaa fyysistä sijaintia. Jos tiedät, että olet itse yrittänyt kirjautua sisään mutta et tunnista sijaintia, voit silti napauttaa Salli ja tarkastella vahvistuskoodia.

Koodin hankkiminen tekstiviestitse tai puhelimitse

Jos käytettävissäsi ei ole luotettua laitetta, voit pyytää vahvistuskoodin luotettuun puhelinnumeroosi tekstiviestitse tai puhelimitse.

1. Valitse Etkö saanut koodia? kirjautumisnäytössä.

2. Valitse koodin lähettäminen luotettuun puhelinnumeroosi.

3. Saat Applelta vahvistuskoodin tekstiviestinä tai puhelimitse. Tekstiviestissä saattaa olla ylimääräinen domain-vahvistusrivi. Rivi sisältää @-merkin, verkkosivuston nimen ja koodin (esimerkiksi @icloud.com #123456 %apple.com).

Vahvistuskoodi näkyvissä luotetussa iPhonessa
  4. Viimeistele kirjautuminen antamalla koodi toisessa laitteessasi.

Koodin hankkiminen luotetun laitteen Asetuksista

Jos et pysty vastaanottamaan luotettuun laitteeseen automaattisesti lähetettävää vahvistuskoodia, voit hankkia koodin Asetuksista, vaikka laitteesi olisi offline-tilassa.

iPhonesta, iPadista tai Apple Watchista

Jos laitteesi on online-tilassa:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].

2. Napauta Kirjautuminen ja suojaus > Kaksiosainen todennus.

3. Napauta Hanki vahvistuskoodi.

Napauta Hanki vahvistuskoodi iPhonessa

Jos laite ei ole verkossa:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].

2. Napauta Kirjautuminen ja suojaus.

3. Näyttöön tulee viesti Tilin tiedot eivät ole saatavilla. Napauta Hanki vahvistuskoodi.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten nimeäsi.

2. Klikkaa Kirjautuminen ja suojaus > Kaksiosainen todennus.

3. Klikkaa Hanki vahvistuskoodi.

Avaa Asetukset, jotta saat vahvistuskoodin Macissa

Jos kirjautuminen ei edelleenkään onnistu

Jos et voi kirjautua sisään tai vastaanottaa vahvistuskoodeja, voit pyytää tilin palautusta, jotta saat taas pääsyn tilillesi. Tilin palauttamisessa saattaa kestää vähintään muutama päivä riippuen siitä, mitä tilitietoja pystyt antamaan henkilöllisyytesi varmistamiseksi.