Vahvistuskoodin hankkiminen ja kaksiosaisen todennuksen käyttäminen sisäänkirjautumisessa

Kun käytät kaksiosaista todennusta, tarvitset vahvistuskoodin, jotta voit kirjautua Apple ID:llä uudessa laitteessa tai selaimessa.

Kun kirjaudut Apple ID:llä uudessa laitteessa tai selaimessa, käytät tunnistautumiseen salasanaa ja kuusinumeroista vahvistuskoodia. Vahvistuskoodin voi hankkia eri tavoilla. Voit käyttää luotetussa laitteessa näkyvää koodia, saada koodin tekstiviestitse tai puhelimitse tai luoda koodin käyttämällä luotettua laitetta.

Jos iPhonessasi on iOS 11.3 tai uudempi, sinun ei ehkä tarvitse antaa vahvistuskoodia. Joissakin tapauksissa luotettu puhelinnumerosi voidaan vahvistaa automaattisesti taustalla iPhonessasi. Sinulla on siis yksi asia vähemmän tehtävänä, ja tilisi on yhä suojattu kaksiosaisella todennuksella.

iPhone, jossa pyydetään Apple ID -sisäänkirjautumista

Luotetussa laitteessa näkyvän koodin käyttäminen

Jos sinulla on luotettu laite, jossa on iOS 9 tai uudempi tai OS X El Capitan tai uudempi, vahvistuskoodi näytetään automaattisesti luotetuissa laitteissasi.

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi ja salasanallasi uudessa laitteessa tai selaimessa.
  2. Luotettuun laitteeseesi tulee ilmoitus sisäänkirjautumisesta.
  3. Napauta Salli, niin saat vahvistuskoodin laitteeseesi.
  4. Viimeistele kirjautuminen antamalla vahvistuskoodi toisessa laitteessasi.

iPhone, joka näyttää Apple ID -vahvistuskoodin, joka lähetettiin viestien kautta

Koodin hankkiminen tekstiviestitse tai puhelimitse

Jos käytettävissäsi ei ole luotettua laitetta, voit pyytää vahvistuskoodin luotettuun puhelinnumeroosi tekstiviestitse tai puhelimitse.

1. Klikkaa kirjautumisnäytöllä En saanut vahvistuskoodia.
  2. Valitse koodin lähettäminen luotettuun puhelinnumeroosi.
  3. Saat vahvistuskoodin Applelta tekstiviestitse tai puhelimitse.
  4. Viimeistele kirjautuminen antamalla koodi toisessa laitteessasi.

iPhone, jossa näkyy Salasana ja turvallisuus -näyttö, jossa kaksivaiheinen todennus on päällä

Koodin hankkiminen luotetun laitteen Asetuksista

Jos et pysty vastaanottamaan luotettuun laitteeseen automaattisesti lähetettävää vahvistuskoodia, voit hankkia koodin Asetuksista, vaikka laitteesi olisi offline-tilassa.

iPhonesta, iPadista tai iPod touchista:

iOS 10.3 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Salasana ja suojaus > Hanki vahvistuskoodi.

iOS 10.3 tai uudempi, jos laite on offline-tilassa:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Salasana ja suojaus.
  3. Näyttöön tulee viesti ”Tilin tiedot eivät ole saatavilla”. Napauta Hanki vahvistuskoodi.

iOS 10.2 tai aiempi:

1. Siirry kohtaan Asetukset > iCloud.
  2. Napauta Apple ID:si käyttäjätunnusta.
  3. Jos laitteesi on offline-tilassa, napauta Hanki vahvistuskoodi. Jos laitteesi on online-tilassa, napauta Salasana ja suojaus > Hanki vahvistuskoodi.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud.
  2. Klikkaa Tilin tiedot.
  3. Jos laitteesi on offline-tilassa, klikkaa Hanki vahvistuskoodi. Jos laitteesi on online-tilassa, klikkaa Suojaus > Hanki vahvistuskoodi.

Jos kirjautuminen ei edelleenkään onnistu

Jos et pysty kirjautumaan sisään, nollaamaan salasanaa tai vastaanottamaan vahvistuskoodia, voit saada tilisi takaisin käyttöösi pyytämällä sen palauttamista. Tilin palauttamisessa saattaa kestää vähintään muutama päivä riippuen siitä, mitä tilitietoja pystyt antamaan henkilöllisyytesi varmistamiseksi.