Musiikin ja muun sisällön kuunteleminen Musiikki-apissa

Voit kuunnella musiikkikirjastoasi ja löytää uusia artisteja iPhonen, iPadin, iPod touchin, Android-puhelimen ja Apple TV:n Musiikki-apissa.

iOS:n Apple Music -apin kuvake

Voit käyttää Musiikki-appia iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS:n uusin versio, tai Apple TV:ssä, jossa on tvOS:n uusin versio. Lataa Android-laitteeseen Apple Music -appi.

Tutustu Musiikki-appiin

Siirry iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Musiikki-appiin näytön alareunan välilehtien avulla.

Napauta Android-laitteen vasemmassa yläkulmassa Valikko-välilehti, niin Apple Music -apin siirtymisvalikko tulee näkyviin.

Jos käytössäsi on Apple TV, pyyhkäise alas Siri Remote- tai Apple TV Remote -kaukosäätimessä, niin näet siirtymisvalikon.

Kirjasto

Tällä välilehdellä sijaitsee kaikki musiikki, jonka olet lisännyt kirjastoosi. Siihen sisältyvät kappaleet Apple Musicista, muista iCloud-musiikkikirjastoa käyttävistä laitteistasi yhdistetty sisältö, iTunes Storesta ostamasi musiikki sekä kappaleet, jotka olet tuonut CD-levyiltä tai ladannut muista palveluista.1

Jos sinulla on Android-laite, sinun on tilattava Apple Music, ennen kuin voit kuunnella ostettua tai yhteensovitettua musiikkia.

Jos laitteessasi on ladattua musiikkia, näet vain sen sisällön ja voit kuunnella sitä ilman mobiilidataa tai Wi-Fi-yhteyttä napauttamalla Ladattu musiikki.2

Sinulle

Jos tilaat Apple Musicin, näet tällä välilehdellä makusi mukaan räätälöityjä musiikkisuosituksia ja soittolistoja. Voit myös kuunnella Friends Mix-, New Music Mix-, Favorites Mix- ja Chill Mix -soittolistoja, jotka päivitetään viikoittain, sekä seurata, mitä muuta ystäväsi kuuntelevat.

Selaa

Jos tilaat Apple Musicin, näet tällä välilehdellä musiikkiuutuudet sekä listojen huipuilla olevat kappaleet ja videot. Täällä voit myös katsella musiikkivideoita ja löytää niiden soittolistoja. Voit lisätä ja ladata tätä sisältöä kirjastoosi.

Jos et tilaa Apple Musicia, voit sen sijaan iTunes Store -apin avulla ostaa ja ladata musiikkia.3

Radio

Tällä välilehdellä voit kuunnella Beats 1- ja NPR-suoratoistoradioita sekä muita suoran lähetyksen asemia4. Jos tilaat Apple Musicin, voit kuunnella myös tyylilajiin perustuvia radioasemia tai luoda omasi. Lue lisää radion kuuntelusta Apple Musicissa.

1. Voit myös synkronoida iTunes-musiikin tietokoneella USB:n kautta iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.

2. Et voi ladata kohteita Apple TV:llä, mutta voit suoratoistaa sisältöä Wi-Fi-yhteyden kautta.

3. iTunes Store -appi ei ole saatavilla Android-laitteille. Et voi ostaa musiikkia Apple TV:llä. Käytä sen sijaan toista Apple-laitetta, jossa on käytössä sama Apple ID.

4. Suoratoistettavat radioasemat, joita voit kuunnella ilman Apple Music -tilausta, saattavat vaihdella maa- ja aluekohtaisesti.

5. Android-laitteiden Apple Music -apista löydät Haku-toiminnon minkä tahansa välilehden oikeasta yläkulmasta.

6. Sanoitusten haku on saatavilla ainoastaan tietyissä maissa ja tietyillä alueilla. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Musiikki-apin GIF-tiedosto Toistossa nyt -näytöllä iPhone X:ssä.

Kuuntele musiikkia

Kun toistat musiikkia iOS-laitteen tai Android-laitteen Musiikki-apissa, soitin näkyy näytön alalaidassa. Avaa Toistossa nyt ja käytä kaikkia toistosäätimiä napauttamalla soitinta.

Apple TV:ssä Toistossa nyt -näkymä löytyy näytön ylälaidassa olevasta valikosta. Jos käytössäsi on Mac tai Windows-tietokone, voit kuunnella ja löytää uutta musiikkia iTunesin avulla.

Appien sisäiset säätimet

Toistossa nyt -näytössä voit hallita äänenvoimakkuutta, toistaa musiikkia ja keskeyttää sen, siirtyä eteenpäin kappaleessa, ohittaa kappaleen tai palata kappaleeseen. iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa voit myös napauttamalla Toiston kohde -painike vaihtaa laitetta, josta ääntä toistetaan.

Pyyhkäise ylös Toistossa nyt -kohdassa, niin näet lisää valintoja, kuten sekoituksen ja toistonsanoitukset8 sekä luettelon seuraavana toistettavasta sisällöstä. Sulje Toistossa nyt -näyttö napauttamalla Sulje-painike tai pyyhkäisemällä alaspäin soittimen yläosasta.

Useampia tapoja musiikin hallintaan

Sisällön hallinta on hyppysissäsi – mutta voit hallita sitä myös äänelläsi. Kysy Siriltä ”Mitä voin tehdä?” saadaksesi lisätietoja Siri-komennoista musiikkia ja muuta ääntä varten. Voit myös toimia seuraavasti:

7. Kun iPad on muotokuvatilassa, Toistossa nyt -valinta sijaitsee oikeassa alakulmassa. Avaa Apple TV:ssä Musiikki-appi ja pyyhkäise sitten alaspäin Siri Remote- tai Apple TV Remote -kaukosäätimessä, niin näet Toistossa nyt -kohdan yläosan valikkopalkissa.

8. Sanoitukset ei ole saatavilla kaikissa kappaleissa.

Asetusten muuttaminen

Valitse iOS-laitteessasi Asetukset > Musiikki. Sieltä voit säätää seuraavia asetuksia:

• iCloud-musiikkikirjasto: Jos olet Apple Music- tai iTunes Match -tilaaja, voit käyttää sisältöäsi kaikissa laitteissasi, kun otat tämän ominaisuuden käyttöön. Lue lisätietoja iCloud-musiikkikirjastosta.
  • Mobiilidata: ota käyttöön tai poista käytöstä Musiikki-apin mahdollisuus suoratoistaa musiikkia, kun iPhone tai iPad on yhteydessä internetiin mobiiliyhteyden kautta ja siinä on mobiilidata käytössä.
  • Ladattu musiikki: hallitse, mitä laitteeseesi ladataan.

Voit myös hallita tiettyjä Apple Musicin ominaisuuksia iOS-laitteesi tai Android-laitteesi Musiikki-apissa. Valitse Sinulle, napauta Oma tili -painike tai valokuvaasi, napauta nimeäsi ja napauta sitten Muokkaa tai Näytä tili. Täällä voit luoda tai poistaa Apple Music -profiilin, jotta ystäväsi voivat seurata kuunteluitasi ja Apple Musicissa näkemiäsi ehdotuksia voidaan tarkentaa.

Lisätietoja

• Voit luoda soittolistoja kappaleista. Jos olet Apple Music -tilaaja, voit myös jakaa soittolistasi ystävien kanssa Apple Musicissa.
  • Voit hallita Apple Music -tilausta iOS-laitteella, iTunesissa Macilla tai Windows-tietokoneella, Apple TV:llä tai Android-laitteella.

Apple Musicin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi saatavilla olevista ominaisuuksista ja palveluista.

Voit käyttää Apple Musicia vain henkilökohtaisiin, ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Lue täydet ehdot.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.