Musiikin ja muun kuunteleminen Musiikki-apissa

Voit kuunnella musiikkikirjastoasi ja löytää uusia artisteja iPhonen, iPadin, iPod touchin, Android-puhelimen ja Apple TV:n Musiikki-apissa.

Voit käyttää Musiikki-appia iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS:n uusin versio, tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi tai uudempi), jossa on tvOS:n uusin versio. Lataa Android-puhelimeen Apple Music -appi.

Tutustu Musiikki-appiin

Siirry iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Musiikki-appiin näytön alareunan välilehtien avulla.

Napauta Android-puhelimessa vasemman yläkulman valikkokuvaketta , niin Apple Music -apin siirtymisvalikko tulee näkyviin.

Jos käytössäsi on Apple TV, pyyhkäise alas Siri Remote- tai Apple TV Remote -kaukosäätimessä, niin näet siirtymisvalikon.

Kirjasto

Tällä välilehdellä sijaitsee kaikki musiikki, jonka olet lisännyt kirjastoosi. Siihen sisältyvät kappaleet Apple Musicista, muista iCloud-musiikkikirjastoa käyttävistä laitteistasi yhdistetty sisältö, iTunes Storesta ostamasi musiikki sekä kappaleet, jotka olet tuonut CD-levyiltä tai ladannut muista palveluista.1

Jos laitteessasi on ladattua musiikkia, näet vain sen sisällön ja voit kuunnella sitä ilman mobiilidataa tai Wi-Fi-yhteyttä napauttamalla Ladattu musiikki.2

Sinulle

Jos alat Apple Music -tilaajaksi, näet tällä välilehdellä makusi mukaan räätälöityjä musiikkisuosituksia ja soittolistoja. Voit myös kuunnella New Music Mix-, Favorites Mix- ja Chill Mix -soittolistoja, jotka päivitetään viikoittain, sekä seurata, mitä ystäväsi kuuntelevat.

Selaa

Jos alat Apple Music -tilaajaksi, näet tällä välilehdellä musiikkiuutuudet sekä listojen huipuilla olevat kappaleet ja videot. Täällä voit myös katsella musiikkivideoita ja löytää niiden soittolistoja. Voit lisätä ja ladata tämän sisällön kirjastoosi.

Jos et tilaa Apple Musicia, voit sen sijaan iTunes Store -apin avulla ostaa ja ladata musiikkia.3

Radio

Tällä välilehdellä voit kuunnella suoratoistoradioita Beats 1 ja NPR, sekä muita suoran lähetyksen asemia4. Jos tilaat Apple Musicin, voit kuunnella myös tyylilajiin perustuvia radioasemia tai luoda omasi. Lue lisää radion kuuntelusta Apple Musicissa.

1 Voit myös synkronoida iTunes-musiikin tietokoneella USB:n kautta iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.

2 Et voi ladata Apple TV:n sisältämiä asioita, mutta voit suoratoistaa sisältöä Wi-Fi-yhteyden kautta.

3 iTunes Store -appi ei ole saatavilla Android-laitteille. Et voi ostaa musiikkia Apple TV:llä. Käytä sen sijaan toista Apple-laitetta, jossa on käytössä sama Apple ID.

4 Suoratoistettavat radioasemat, joita voit kuunnella ilman Apple Music -tilausta, saattavat vaihdella maa- ja aluekohtaisesti.

5 Android-puhelimien Apple Music -sovelluksessa löydät Haku-toiminnon minkä tahansa välilehden oikeasta yläkulmasta.

Musiikin kuunteleminen

Kun toistat musiikkia iOS-laitteen tai Android-puhelimen Musiikki-apissa, soitin näkyy näytön alalaidassa. Soitinta napauttamalla voit avata Toistossa nyt6 -näytön ja käyttää kaikkia toistosäätimiä.

Apple TV:ssä Toistossa nyt -näkymä löytyy näytön ylälaidassa olevasta valikosta. Jos käytössäsi on Mac tai Windows-tietokone, voit kuunnella ja löytää uutta musiikkia iTunesin avulla.

Appien sisäiset ohjaimet

Toistossa nyt -näytössä voit hallita äänenvoimakkuutta, toistaa musiikkia ja keskeyttää sen, siirtyä eteenpäin kappaleessa, ohittaa kappaleen tai palata kappaleeseen. iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa voit myös napauttamalla  vaihtaa laitetta, josta ääntä toistetaan.

Pyyhkäisemällä ylös Toistossa nyt -näytössä saat esiin lisää vaihtoehtoja, kuten sekoita ja uudelleenkappaleiden sanoitukset7 ja listan siitä, mitä seuraavaksi toistetaan. Sulje Toistossa nyt -näyttö napauttamalla  tai pyyhkäisemällä alaspäin soittimen yläosasta.

Useampia tapoja musiikin hallintaan

Komentovalta on sormissasi – tai äänessäsi. Kysy Siriltä ”Mitä voin tehdä?” saadaksesi lisätietoja Siri-komennoista musiikkia ja muuta ääntä varten. Myös seuraavat asiat ovat mahdollisia:

6 Kun iPad on muotokuvatilassa, Toistossa nyt -valinta sijaitsee oikeassa alakulmassa. Avaa Apple TV:ssä Musiikki-appi ja pyyhkäise sitten alaspäin Siri Remote- tai Apple TV Remote -kaukosäätimessä, niin näet Toistossa nyt -kohdan yläosan valikkopalkissa.

7 Sanat-toiminto ei ole saatavilla kaikissa kappaleissa.

Asetusten muuttaminen

Valitse iOS-laitteessasi Asetukset > Musiikki. Sieltä voit säätää seuraavia asetuksia:

• iCloud-musiikkikirjasto: Jos olet Apple Music- tai iTunes Match -tilaaja, voit käyttää sisältöäsi kaikissa laitteissasi, kun otat tämän ominaisuuden käyttöön. Lue lisätietoja iCloud-musiikkikirjastosta.
  • Mobiilidata: Ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Musiikki-apin mahdollisuuden suoratoistaa musiikkia, kun iPhone, iPad tai Android-puhelin on yhteydessä internetiin mobiiliyhteyden kautta ja sillä on mobiilidata käytössä.
  • Ladattu musiikki: Hallitse, mitä laitteeseesi ladataan.

Voit myös hallita tiettyjä Apple Musicin ominaisuuksia iOS-laitteesi tai Android-puhelimesi Musiikki-apissa. Valitse Sinulle > [kuvasi] > Muokkaa tai Sinulle > [kuvasi] > Näytä tili. Täällä voit luoda tai poistaa Apple Music -profiilin, jotta ystäväsi voivat seurata kuunteluitasi ja Apple Musicissa näkemiäsi ehdotuksia voidaan tarkentaa.

Lisätietoja

Apple Musicin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi saatavilla olevista ominaisuuksista ja palveluista.

Voit käyttää Apple Musicia vain henkilökohtaisiin, ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Lue täydelliset ehdot.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.