Sanelun käyttäminen Apple Watchissa

Voit käyttää sanelua viesteihin tai sähköposteihin vastaamiseen puheella tai muihin tehtäviin, kuten hakujen tekemiseen Kartoissa. Sanelu toimii myös joidenkin muun valmistajan ohjelmien kanssa.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Viestiin vastaaminen

1. Avaa viesti, vieritä alalaitaan ja napauta mikrofonikuvake.
  2. Sanele viestisi. Voit myös sanella välimerkkejä. Sano esimerkiksi: ”Onko sinulla ideoita kysymysmerkki”.
  3. Napauta Lähetä.

Jos haluat lähettää viestin äänen sijaan tekstinä, muuta iPhonen asetusta: avaa Apple Watch -appi, napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta sitten Viestit > Sanellut viestit.

Sähköpostiviestiin vastaaminen

1. Avaa sähköpostiviesti ja napauta viestin lopussa Vastaa. Tai paina näyttöä napakasti ja napauta Vastaa.
  2. Napauta mikrofonikuvake.
  3. Sanele viestisi ja napauta Valmis. Voit myös sanella välimerkkejä. Sano esimerkiksi: ”Oliko elokuva hyvä kysymysmerkki”.
  4. Tarkista viestisi ja napauta Lähetä.

Sijainnin etsiminen Kartoissa

1. Avaa Kartat.
  2. Napauta Etsi ja napauta sitten Sanelu.
  3. Sanele etsimäsi ja napauta Valmis.

Sanelun laittaminen päälle tai pois päältä

Valitse iPhonessa Asetukset > Yleiset > Näppäimistö. Laita sitten Ota sanelu käyttöön -asetus päälle tai pois päältä.

Kielen vaihtaminen

Voit vaihtaa kieltä millä tahansa näytöllä, jossa voit napauttaa Sanelu. Napauta Vastaa tai Etsi, paina näyttöä napakasti ja napauta  . Valitse sitten kieli.

Kun käytät sanelua jossakin Apple Watchin apissa, sanelun kieli on sama kuin vastaavan apin näppäimistön kieli iPhonessa. Esimerkiksi jos sanelet viestin Apple Watchissa, kieli on sama kuin kyseisen keskustelun näppäimistön kieli iPhonessa. Kun vaihdat iPhonessa viestin tai apin näppäimistön kielen, myös sanelun kieli vaihtuu Apple Watchissa.