Tietoja iOS 8.4:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 8.4:n turvallisuussisällöstä.

Apple haluaa suojella asiakkaitaan, eikä siksi paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 8.4

• Application Store

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallinen yleinen valmisteluprofiiliappi saattaa estää appien käynnistymisen.

Kuvaus: yleisten valmisteluprofiiliappien asennuslogiikassa oli ongelma, joka salli ristiriidan nykyisten nipputunnisteiden kanssa. Ongelma on ratkaistu parantamalla ristiriitojen tarkistamista.

CVE-ID

CVE-2015-3722: Zhaofeng Chen, Hui Xue ja Tao (Lenx) Wei (FireEye, Inc.)

• Certificate Trust Policy

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: etuoikeutetussa verkkoasemassa oleva hyökkääjä saattoi pystyä sieppaamaan verkkoliikennettä.

Kuvaus: varmenteen myöntäjä CNNIC myönsi virheellisen välivarmenteen. Ongelma on ratkaistu lisäämällä mekanismi, jonka avulla voidaan luottaa vain tiettyihin varmenteisiin, jotka on myönnetty ennen virheellisen välivarmenteen myöntämistä. Lisätietoja suojauksen osittaisen luottamuksen sallittujen luettelosta.

• Certificate Trust Policy

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: päivitys varmenteiden luottamuskäytäntöön

Kuvaus: varmenteiden luottamuskäytäntöä päivitettiin. Kattava varmenneluettelo on nähtävillä iOS:n Trust Storessa.

• CFNetwork HTTPAuthentication

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallisen URL-osoitteen seuraaminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: tiettyjen URL-tunnistetietojen käsittelyssä oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-ID

CVE-2015-3684: Apple

• CoreGraphics

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallisen PDF-tiedoston avaaminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mahdollistaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ICC-profiilien käsittelyssä oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-ID

CVE-2015-3723: chaithanya (SegFault) yhteistyössä HP:n Zero Day Initiativen kanssa

CVE-2015-3724: WanderingGlitch (HP:n Zero Day Initiative)

• CoreText

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallisen tekstitiedoston käsitteleminen saattoi johtaa apin odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: tekstitiedostojen käsittelyssä oli useita muistin vioittumisongelmia. Ongelmat on ratkaistu parannetulla rajojen tarkistamisella.

CVE-ID

CVE-2015-1157

CVE-2015-3685: Apple

CVE-2015-3686: John Villamil (@day6reak, Yahoo Pentest Team)

CVE-2015-3687: John Villamil (@day6reak, Yahoo Pentest Team)

CVE-2015-3688: John Villamil (@day6reak, Yahoo Pentest Team)

CVE-2015-3689: Apple

• coreTLS

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä kaappaamaan SSL-/TLS-yhteyksiä.

Kuvaus: coreTLS hyväksyi lyhyitä tilapäisiä Diffie-Hellman (DH) -avaimia, joita käytetään vientitasoisissa tilapäisissä DH-salausohjelmistoissa. Tämä ongelma, joka tunnetaan myös nimellä Logjam, salli etuoikeutetussa verkkoasemassa olevan hyökkääjän heikentää suojausta 512-bittiseen DH-salaukseen, jos palvelin tuki Yhdysvaltain vientirajoitusten mukaista tilapäistä DH-salausohjelmistoa. Ongelma on ratkaistu nostamalla tilapäisten DH-avainten oletusvähimmäiskoko 768 bittiin.

CVE-ID

CVE-2015-4000: weakdh-tiimi (weakdh.org), Hanno Boeck

• DiskImages

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallinen appi saattoi pystyä selvittämään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: levytiedostojen käsittelyssä oli tietojen paljastumisongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-ID

CVE-2015-3690: Peter Rutenbar yhteistyössä HP:n Zero Day Initiativen kanssa

• FontParser

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallisen fonttitiedoston käsittely saattoi aiheuttaa odottamattoman apin sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: fonttitiedostojen käsittelyssä oli muistin vioittumisongelma. Ongelmat on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen tarkistamista.

CVE-ID

CVE-2015-3694: John Villamil (@day6reak, Yahoo Pentest Team)

CVE-2015-3719: John Villamil (@day6reak, Yahoo Pentest Team)

• ImageIO

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallisen .tiff-tiedoston käsitteleminen saattoi johtaa apin odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: .tiff-tiedostojen käsittelyssä oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistamista.

CVE-ID

CVE-2015-3703: Apple

• ImageIO

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: libtiff-versiossa oli useita haavoittuvuuksia, joista vakavin saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: versiota 4.0.4 vanhemmissa libtiff-versioissa oli useita haavoittuvuuksia. Ongelmat on ratkaistu päivittämällä libtiff-versioon 4.0.4.

CVE-ID

CVE-2014-8127

CVE-2014-8128

CVE-2014-8129

CVE-2014-8130

• Kernel

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallinen appi saattaa pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: HFS-parametrien käsittelyssä oli muistinhallintaongelma, joka saattoi aiheuttaa kernel-muistin asettelun paljastumisen. Ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-ID

CVE-2015-3721: Ian Beer (Google Project Zero)

• Mail

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallinen sähköpostiviesti saattoi korvata viestin sisällön mielivaltaisella verkkosivulla, kun viestiä tarkasteltiin.

Kuvaus: HTML-sähköpostin tuessa oli ongelma, joka salli viestin sisällön korvaamisen mielivaltaisella verkkosivulla. Ongelma on ratkaistu rajoittamalla HTML-sisällön tukea.

CVE-ID

CVE-2015-3710: Aaron Sigel (vtty.com), Jan Souček

• MobileInstallation

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallinen yleinen valmisteluprofiiliappi saattaa estää Watch-apin käynnistymisen.

Kuvaus: yleisten valmisteluprofiiliappien asennuslogiikassa oli Watchissa ongelma, joka salli ristiriidan nykyisten nipputunnisteiden kanssa. Ongelma on ratkaistu parantamalla ristiriitojen tarkistamista.

CVE-ID

CVE-2015-3725: Zhaofeng Chen, Hui Xue ja Tao (Lenx) Wei (FireEye, Inc.)

• Safari

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallisella verkkosivustolla käyminen saattoi vaarantaa tiedostojärjestelmässä olevat käyttäjätiedot.

Kuvaus: Safarissa oli tilanhallintaongelma, joka salli luvattomista alkuperistä olevien tahojen käyttää tiedostojärjestelmän sisältöä. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-ID

CVE-2015-1155: Joe Vennix (Rapid7 Inc.) yhteistyössä HP:n Zero Day Initiativen kanssa

• Safari

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa tilin haltuunoton.

Kuvaus: Safarissa oli ongelma, jossa Origin-pyyntöotsake pysyi samana eri alkuperien välisissä uudelleenohjauksissa, jolloin haitalliset verkkosivustot pystyivät kiertämään CSRF-suojaukset. Ongelma on ratkaistu parantamalla uudelleenohjausten käsittelyä.

CVE-ID

CVE-2015-3658: Brad Hill (Facebook)

• Security

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: S/MIME-sähköpostin ja joidenkin muiden allekirjoitettujen tai salattujen objektien jäsentelyyn tarkoitetussa suojauskehyskoodissa oli kokonaisluvun ylivuoto. Ongelma on ratkaistu parantamalla kelvollisuuden tarkistamista.

CVE-ID

CVE-2013-1741

• SQLite

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: SQLiten printf-toteutuksessa oli useita puskurin ylivuotoja. Ongelmat on ratkaistu parannetulla rajojen tarkistamisella.

CVE-ID

CVE-2015-3717: Peter Rutenbar yhteistyössä HP:n Zero Day Initiativen kanssa

• SQLite

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallinen SQL-komento saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: SQLite-toiminnallisuudessa oli API-ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-ID

CVE-2015-7036: Peter Rutenbar yhteistyössä HP:n Zero Day Initiativen kanssa

• Telephony

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitalliset SIM-kortit saattoivat aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: SIM-/UIM-tietosisältöjen jäsentämisessä oli useita syötön tarkistamisongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla tietosisällön tarkistamista.

CVE-ID

CVE-2015-3726: Matt Spisak (Endgame)

• WebKit

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: siirtyminen haitalliselle verkkosivustolle klikkaamalla linkkiä saattoi johtaa käyttöliittymän väärentämiseen.

Kuvaus: ankkurielementtien rel-määritteen käsittelyssä oli ongelma. Kohdeobjektit saattoivat saada luvattoman pääsyn linkkiobjekteihin. Ongelma on ratkaistu parantamalla linkkityyppien noudattamista.

CVE-ID

CVE-2015-1156: Zachary Durber (Moodle)

• WebKit

Saatavuus: iPhone 4s ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: käynti haitallisessa verkkosivustossa saattoi johtaa apin odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: WebKitissä oli useita muistin vioittumisongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-ID

CVE-2015-1152: Apple

CVE-2015-1153: Apple

• WebKit

Saatavuus: iPhone 4 ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallisella verkkosivulla käynti saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: SQLite-valtuuttajassa oli riittämättömän vertailun ongelma, joka salli mielivaltaisten SQL-funktioiden kutsumisen. Ongelma on ratkaistu parantamalla valtuutustarkistuksia.

CVE-ID

CVE-2015-3659: Peter Rutenbar yhteistyössä HP:n Zero Day Initiativen kanssa

• WebKit

Saatavuus: iPhone 4 ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: haitallinen verkkosivusto saattoi päästä muiden verkkosivustojen WebSQL-tietokantoihin.

Kuvaus: WebSQL-taulukoiden uudelleennimeämisen valtuutustarkistuksissa oli ongelma, jonka vuoksi haitallinen verkkosivusto saattoi päästä muille verkkosivustoille kuuluviin tietokantoihin. Ongelma on ratkaistu parantamalla valtuutustarkistuksia.

CVE-ID

CVE-2015-3727: Peter Rutenbar yhteistyössä HP:n Zero Day Initiativen kanssa

• Wi-Fi Connectivity

Saatavuus: iPhone 4 ja sitä uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi ja sitä uudemmat), iPad 2 ja sitä uudemmat

Vaikutus: iOS-laitteet saattoivat liittyä automaattisesti epäluotettaviin tukiasemiin, jotka ilmoittivat tunnetun ESSID:n, mutta joiden suojaustyyppi oli heikennetty.

Kuvaus: Wi-Fi-hallinnan tavassa arvioida tunnettujen tukiasemien ilmoituksia oli riittämättömään vertailuun liittyvä ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla suojausparametrien yhteensovittamista.

CVE-ID

CVE-2015-3728: Brian W. Gray (Carnegie Mellon University) ja Craig Young (TripWire)

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.