Tietoja Macin EFI-suojauspäivitys 2015-001:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan Macin EFI-suojauspäivitys 2015-001:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Macin EFI-suojauspäivitys 2015-001

• EFI

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5 ja OS X Mavericks 10.9.5.

Vaikutus: Pääkäyttöoikeuksilla varustettu haittaohjelma saattoi pystyä muokkaamaan EFI-flash-muistia.

Kuvaus: EFI-flash-muistissa oli riittämättömän lukittumisen ongelma järjestelmän palautuessa lepotiloista. Ongelma on ratkaistu parantamalla lukitusta.

CVE-ID

CVE-2015-3692: Two Sigma Investmentsin Trammell Hudson, LegbaCore LLC:n Xeno Kovah ja Corey Kallenberg sekä Pedro Vilaça

• EFI

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5 ja OS X Mavericks 10.9.5.

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi vioittaa muistia saadakseen laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Joissakin DDR3-tyyppisissä RAM-muisteissa on Rowhammer-nimellä tunnettu häiriövirhe, joka saattoi aiheuttaa muistin vioittumisen. Ongelmaa on lievennetty nostamalla muistin virkistystaajuuksia.

CVE-ID

CVE-2015-3693: Yoongu Kimin ym. (2014) alkuperäistutkimukseen työnsä perustaneet Googlen Mark Seaborn ja Thomas Dullien

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.