Jos esikatselu yllättäen sulkeutuu dokumentteja avattaessa

Esikatselun merkintöihin käyttämä fontti ei ehkä enää ole asennettuna tai dokumentti on mahdollisesti vahingoittunut.

OS X Yosemite

OS X Yosemitessa esikatselun merkintöihin käyttämän fontin poistaminen tai poistaminen käytöstä voi saada esikatselun sulkeutumaan dokumentteja avattaessa. Jos olet tehnyt dokumenttiin tällaisen muutoksen, kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Päivitä OS X El Capitan -käyttöjärjestelmään tai uudempaan.
  • Tai asenna fontti takaisin. Tämän jälkeen voit avata esikatselun ja vaihtaa merkintöihin käytettävän fontin: valitse Näkymä > Näytä merkintätyökalupalkki, klikkaa Tekstityyli-painiketta painike ja valitse sitten ponnahdusvalikosta toinen fontti. Voit nyt turvallisesti poistaa edellisen merkintöihin käytetyn fontin tai poistaa sen käytöstä.
  • Voit ratkaista ongelman myös Päätteen avulla: Sulje esikatselu ja avaa sitten Pääte, joka on Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa. Liitä Päätteeseen seuraava komento ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä:
defaults delete ~/Library/Group\ Containers/com.apple.Preview/Library/Preferences/com.apple.Preview.plist com.apple.AnnotationKit.font

Kaikki macOS-versiot

Jos mikään yllä mainituista ratkaisuista ei toimi OS X Yosemitessa tai jos et käytä Yosemitea, dokumenttisi saattaa olla vioittunut. Jos käytät Time Machine -varmuuskopiointia, kokeile palauttaa tiedoston aiempi versio Time Machinen avulla.