Jos esikatselu yllättäen sulkeutuu dokumentteja avattaessa

Esikatselun merkintöihin käyttämä fontti ei ehkä enää ole asennettuna tai dokumentti on mahdollisesti vahingoittunut.

OS X Yosemitessa esikatselun merkintöihin käyttämän fontin poistaminen tai poistaminen käytöstä voi saada esikatselun sulkeutumaan dokumentteja avattaessa. Jos olet tehnyt dokumenttiin tällaisen muutoksen, kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Päivitä OS X El Capitaniin tai uudempaan.
  • Voit myös lisätä fontin uudelleen. Tämän jälkeen voit avata esikatselun ja vaihtaa merkintöihin käytettävän fontin: valitse Näkymä > Näytä merkintätyökalupalkki, klikkaa Tekstityyli-painiketta painike ja valitse sitten ponnahdusvalikosta toinen fontti. Voit nyt turvallisesti poistaa edellisen merkintöihin käytetyn fontin tai poistaa sen käytöstä.
  • Voit ratkaista ongelman myös Päätteen avulla: Sulje esikatselu ja avaa sitten Pääte, joka on Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa. Liitä Päätteeseen seuraava komento ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä:
defaults delete ~/Library/Group\ Containers/com.apple.Preview/Library/Preferences/com.apple.Preview.plist com.apple.AnnotationKit.font

Jos mikään näistä ratkaisuista ei toimi tai et käytä Yosemitea, dokumenttisi on mahdollisesti vahingoittunut. Jos sinulla on Time Machine -varmuuskopio, yritä palauttaa tiedoston aiempi versio Time Machinen avulla.