Koti-apin ottaminen käyttöön ja sen käyttäminen

Laita valot päälle, säädä termostaattia tai luo tilanne molempien hallintaa varten. Koti-apilla voit helposti ja turvallisesti hallita kotonasi käyttämiäsi tuotteita – kaikki onnistuu iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin avulla.

Koti-apin avulla voit ohjata kaikkia Works with Apple HomeKit -merkillä varustettuja lisälaitteita. Voit myös hallita kotiasi Sirin avulla. Tai ota kodin automaatiot käyttöön ja anna Koti-apin hoitaa kaikki puolestasi. Voit jakaa ohjaamisen perheenjäsenten ja ystävien kanssa. Lisäksi saat ilmoituksia kodissasi tapahtuvista toimista, jolloin mikään ei jää sinulta huomaamatta.

Aloittaminen

Lisälaitteiden lisääminen

Voit lisätä lisälaitteen Koti-appiin iOS-laitteesi avulla. Lisälaitteita ei voi lisätä Koti-ohjelmaan Macissa. Tarkasta seuraavat seikat, ennen kuin otat lisälaitteen käyttöön:

• Varmista, että siinä on virta päällä ja että se on lähettyvillä.
  • Tarkista lisälaitteen käyttöoppaasta, tarvitseeko se muita laitteita toimiakseen HomeKitin kanssa.

Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Koti-appi ja napauta Lisää lisälaite tai Lisää-kuvake.
  2. Skannaa iOS-laitteesi kameralla kahdeksannumeroinen HomeKit-koodi tai QR-koodi lisälaitteesta tai sen ohjeista. Jos sinulla on iPhone 7 tai uudempi ja näet lisälaitteessa kuvakkeen , lisää lisälaite pitämällä sitä iPhonen lähellä.
  3. Kun lisälaite tulee näkyviin, napauta sitä. Jos järjestelmä pyytää lisäämään lisälaitteen verkkoon, napauta Salli.
  4. Nimeä lisälaite ja määritä sille huone, jotta tunnistat sen paremmin Koti-apissa ja voit ohjata sitä Sirin avulla.
  5. Napauta Seuraava ja sitten Valmis.

Lue, miten voit lisätä HomePodin, Apple TV:n tai muun AirPlay 2 -yhteensopivan kaiuttimen Koti-appiin.

Jotkin lisälaitteet, kuten Philips Hue -valaisimet ja Honeywell-termostaatit, edellyttävät lisäasennustoimia valmistajan apilla.

Lisälaitteesi tietojen muuttaminen

Kun olet lisännyt lisälaitteen iOS-laitteen avulla, voit muokata sitä koskevia tietoja iOS-laitteella tai Macilla.

• iOS-laite: pidä lisälaitetta painettuna ja napauta Asetukset.
  • Mac: kaksoisklikkaa lisälaitetta ja klikkaa Asetukset.

Tässä kohdassa voit vaihtaa sen nimen ja huoneen, johon se on määritetty. Ota Sisällytä suosikkeihin käyttöön voidaksesi käyttää lisävarustetta Ohjauskeskuksessa, Koti-välilehdessä ja Apple Watchissa.

Voit myös ryhmittää lisälaitteita, kuten valaisimia, jolloin voit ohjata niitä yhtenä lisälaitteena.

Lue, miten voit tarkistaa HomeKit-lisälaitteiden tilan ja saada niistä ilmoituksia.

Voit hallita Ohjauskeskuksen kautta enintään yhdeksää lisälaitetta, jotka olet lisännyt suosikkeihin.

Lisälaitteiden ohjaus

Voit Sirin avulla ottaa käyttöön ja ohjata lisälaitteitasi. Voit myös ohjata niitä manuaalisesti Koti-apin avulla.

Lisälaitteen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

• Napauta iOS-laitteessa lisälaitetta.
  • Klikkaa Macissa lisälaitetta.

Lisäominaisuuksien, kuten kirkkauden, värin ja lämpötilasäätimien, etsiminen ja ohjaaminen:

• Pidä iOS-laitteessa lisälaitetta painettuna.
  • Kaksoisklikkaa Macissa lisälaitetta.

Haluatko hallita kotiasi silloinkin, kun olet muualla? Ota käyttöön kodin keskitin HomePodin, Apple TV:n tai iPadin kanssa.

Tilanteen määrittäminen useiden lisälaitteiden hallitsemista varten

Tilanteiden avulla voit ohjata useita lisälaitteita samanaikaisesti. Voit luoda esimerkiksi Kotona ollaan -tilanteen, joka kytkee päälle kaikki valot ja avaa etuoven lukon samanaikaisesti.

iOS-laite:

1. Napauta Koti-apin oikeassa yläkulmassa Lisää-kuvake ja sitten Lisää tilanne.
  2. Valitse jokin ehdotetuista tilanteista. Tai luo mukautettu tilanne ja anna sille sitten nimi.
  3. Napauta Lisää lisälaitteita.
  4. Napauta lisättäviä lisälaitteita ja lopuksi Valmis.
  5. Voit säätää lisälaitteen asetuksia pitämällä sitä painettuna. Esikatsele tilannetta napauttamalla Testaa tämä tilanne. Voit käyttää tilannettasi Ohjauskeskuksessa, Koti-välilehdessä ja Apple Watchissa ottamalla Sisällytä suosikkeihin -ominaisuuden käyttöön.
  6. Napauta Valmis.

Mac:

1. Klikkaa Koti-ohjelmassa Lisää-kuvake ja sitten Lisää tilanne.
  2. Valitse jokin ehdotetuista tilanteista. Tai luo mukautettu tilanne ja anna sille sitten nimi.
  3. Klikkaa Lisää lisälaitteita.
  4. Klikkaa lisättäviä lisälaitteita ja lopuksi Valmis.
  5. Voit säätää lisälaitteen asetuksia kaksoisklikkaamalla sitä. Esikatsele tilannetta klikkaamalla Testaa tämä tilanne. Voit käyttää tilannettasi Ohjauskeskuksessa, Koti-välilehdessä ja Apple Watchissa ottamalla Sisällytä suosikkeihin -ominaisuuden käyttöön.
  6. Klikkaa Valmis.

Ota tilanne käyttöön napauttamalla tai klikkaamalla sitä. Tai pyydä Siriä tekemään se. Jos otat käyttöön kodin keskittimen, voit myös automatisoida tilanteita.

Voit lisätä tai poistaa tilanteen lisälaitteita pitämällä tilannetta painettuna iOS-laitteessa ja napauttamalla sitten Asetukset. Kaksoisklikkaa Macissa lisälaitetta ja klikkaa Asetukset.

Lisälaitteiden järjestäminen huone- ja aluekohtaisesti

Voit järjestää lisälaitteesi huonekohtaisesti, jolloin tiedät niiden sijainnit paremmin ja huoneiden hallinta Sirin avulla helpottuu. Voit myös ryhmittää huoneet alueeksi, kuten ylä- tai alakerraksi.

Huoneen lisääminen

iOS-laite:

1. Napauta Huoneet-välilehteä, sitten vasemmassa yläkulmassa Huoneet-kuvake ja lopuksi Huoneen asetukset.
  2. Napauta Lisää huone.
  3. Anna huoneelle nimi ja napauta Tallenna.

Voit siirtyä huoneesta toiseen napauttamalla alalaidasta Huoneet-välilehteä ja sitten pyyhkäisemällä näytöllä oikealle tai vasemmalle.

Mac:

1. Valitse valikkorivillä Muokkaa > Muokkaa huonetta.
  2. Klikkaa Huoneet.
  3. Klikkaa Lisää huone.
  4. Anna huoneelle nimi, klikkaa Tallenna ja lopuksi Valmis.

Voit siirtyä huoneesta toiseen klikkaamalla työkalupalkissa Koti-kuvake ja valitsemalla sitten huoneen. Vaihtoehtoisesti voit siirtyä Huoneet-välilehteen ja pyyhkäistä kahdella sormella vasemmalle tai oikealle ohjauslevyllä tai Magic Mousella.

Lisälaitteiden määrittäminen huoneeseen

• iOS-laite: pidä lisälaitetta painettuna, napauta Asetukset > Huone, valitse huone ja napauta sitten Valmis.
  • Mac: Kaksoisklikkaa lisälaitetta ja klikkaa sitten oikeassa yläkulmassa Asetukset. Klikkaa sitten Huone, valitse huone ja klikkaa lopuksi Valmis.

Huoneiden järjestäminen alueeksi

Voit ryhmittää huoneita alueiksi, kuten ylä- tai alakerraksi, jolloin voit helposti ohjata kotisi eri alueita Sirin avulla.

iOS-laite:

1. Napauta Huoneet-välilehteä, sitten vasemmassa yläkulmassa Huoneet-kuvake ja lopuksi Huoneen asetukset.
  2. Napauta huonetta, esimerkiksi Olohuone.
  3. Napauta Alue. Napauta jotain ehdotettua aluetta tai napauta Luo uusi.
  4. Napauta Valmis.

Mac:

1. Valitse Muokkaa > Muokkaa huonetta.
  2. Klikkaa Huoneet ja sitten haluamaasi huonetta.
  3. Klikkaa Alue ja sitten jotain ehdotettua aluetta tai Luo uusi.
  4. Klikkaa Valmis.

Kodin tai lisälaitteiden poistaminen

Lisälaitteen poistaminen Koti-apista:

• iOS-laite: pidä lisälaitetta painettuna, napauta Asetukset, vieritä loppuun ja napauta Poista lisälaite.
  • Mac: kaksoisklikkaa lisälaitetta, klikkaa Asetukset, vieritä alaspäin ja klikkaa Poista lisälaite.

Jos poistat kotisi Koti-apista, samalla poistetaan kaikki sen tiedot, kuten lisälaitteet, tilanteet, automaatiot ja mukaan kutsumasi ihmiset. Lisäksi sinun pitää nollata jokainen lisälaitteesi, että voit ottaa ne uudelleen käyttöön. Nollaa lisälaite etsimällä painike laitteesta, katso sen käyttöohjetta tai ota yhteyttä sen valmistajaan.

Kodin ja sen kaikkien tietojen poistaminen Koti-apista:

• iOS-laite: napauta vasemmassa yläkulmassa Kodin asetukset -kuvake, vieritä loppuun ja napauta Poista koti.
  • Mac: valitse Muokkaa > Muokkaa kotia, vieritä loppuun ja klikkaa Poista koti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.