Lisälaitteen lisääminen Koti-appiin

Lisää HomeKit- ja Matter-lisälaitteita Koti-appiin ja järjestä ne huoneen tai alueen mukaan, niin voit hallita kodin eri alueita helposti.

Ennen lisälaitteen lisäämistä

• Päivitä iPhone tai iPad uusimpaan iOS- tai iPadOS-versioon.
  • Varmista, että lisälaitteessa on virta päällä ja että se on lähellä.
  • Tarkista lisälaitteen käyttöoppaasta, tarvitseeko se muita laitteita toimiakseen HomeKitin tai Matterin kanssa.

Lisälaitteiden lisääminen iPhonella tai iPadilla

Voit lisätä lisälaitteen Koti-appiin iPhonesi tai iPadisi avulla. Lisälaitteita ei voi lisätä Koti-appiin Macissa.

iOS:n Koti-apin näyttö, jossa näkyy Lisää lisälaite -ruutu

1. Avaa Koti-appi ja napauta Lisää .
  2. Napauta Lisää lisälaite .
  3. Skannaa iPhonesi tai iPadisi kameralla kahdeksannumeroinen HomeKit-koodi tai QR-koodi lisälaitteesta tai sen ohjeista. Jos sinulla on iPhone 7 tai uudempi ja näet lisälaitteessa NFC-yhteensopivuusmerkin, voit lisätä lisälaitteen pitämällä iPhonea sen lähellä.
  4. Kun lisälaite tulee näkyviin, napauta sitä. Jos järjestelmä pyytää lisäämään lisälaitteen verkkoon, napauta Salli.
  5. Määritä lisälaite huoneeseen ja nimeä se, jotta voit tunnistaa sen Koti-apissa ja ohjata sitä Sirin avulla.
  6. Napauta Jatka ja sitten Valmis.

Sinun on otettava kodin keskitin käyttöön, jotta voit lisätä Matter-lisälaitteita Koti-appiin.

Jotkin lisälaitteet, kaiuttimet ja äly-TV:t saattavat vaatia ohjelmistopäivityksiä tai lisäasennustoimia valmistajan apilla.

Samsungin AirPlay 2 -yhteensopivat äly-TV:t eivät tue HomeKitiä, eikä niitä voi lisätä Koti-appiin.

Apple TV:n lisääminen Koti-appiin

1. Avaa Apple TV:n Asetukset.
  2. Valitse Käyttäjät ja tilit. Varmista, että nimesi on valittuna oletuskäyttäjäksi ja että olet kirjautunut iCloudiin sillä Apple ID:llä, jolla olet ottanut lisälaitteet käyttöön Koti-apissa.
  3. Palaa Apple TV:n asetuksiin ja valitse sitten AirPlay ja HomeKit.
  4. Vieritä alas ja valitse Huone. Valitse sitten huone tai lisää uusi huone.

Lisälaitteiden järjestäminen huone- ja aluekohtaisesti

Voit järjestää lisälaitteesi huonekohtaisesti, jolloin tiedät niiden sijainnit paremmin ja huoneiden hallinta Sirin avulla helpottuu. Voit myös ryhmittää huoneet alueeksi, kuten ylä- tai alakerraksi.

iOS:n Koti-appi, jossa näkyvät olohuoneen tilanteet ja lisälaitteet.

Huoneen lisääminen

1. Avaa Koti-appi ja napauta tai klikkaa Lisää .
  2. Valitse Lisää huone .
  3. Anna huoneelle nimi ja napauta tai klikkaa sitten Tallenna.

Lisälaitteiden määrittäminen huoneeseen

Kun olet määrittänyt lisälaitteet huoneeseen, voit esimerkiksi toistaa ja hallita musiikkia kaikkialla kotonasi. Voit myös pyytää Siriä toistamaan haluamaasi videosisältöä siellä, missä haluat sitä katsoa.

1. Napauta iPhonessa tai iPadissa lisälaitetta, vieritä alas ja napauta Lisälaitteen tiedot . Mac: klikkaa lisälaitetta.
  2. Vieritä alas ja napauta tai klikkaa Huone.
  3. Valitse huone ja tallenna se sitten napauttamalla tai klikkaamalla Sulje .

Huoneiden järjestäminen alueeksi

Voit ryhmittää huoneita alueiksi, kuten ylä- tai alakerraksi, jolloin voit helposti ohjata kotisi eri alueita Sirin avulla.

iOS:n Koti-appi, jossa näkyvät olohuoneen asetukset.

1. iPhone tai iPad: avaa huone pitämällä sen nimeä painettuna. Mac: klikkaa huoneen nimeä.
  2. Napauta tai klikkaa Lisää-painiketta ja valitse Huoneen asetukset .
  3. Napauta tai klikkaa Alue. Valitse ehdotettu alue tai valitse Luo uusi ja anna uudelle alueelle nimi.
  4. Napauta tai klikkaa Valmis.

Jos lisälaitetta ei voi lisätä

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.