Apple Music ja tietosuoja

Apple Music on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

• Apple kerää tietoja Apple Music -käytöstäsi, kuten toistamistasi kappaleista ja kuinka kauan toistat niitä, palvelun räätälöimiseksi sinulle tilaajana sekä maksujen maksamiseksi kumppaneillemme.
  • iCloud-musiikkikirjasto lähettää Applelle musiikkikirjastostasi tietoja, kuten kappaleiden ja artistien nimet, joiden perusteella tunnistetaan ja vapautetaan kappaleet, jotka ovat saatavilla myös Apple Musicista.
  • iCloud-musiikkikirjastosi tiedot liitetään sinuun niin kauan kun tilauksesi jatkuu ja myös jonkin aikaa tilauksen päättymisen jälkeen. Apple säilyttää luettelon toistamistasi kappaleista talousraportteihin sovellettavien lakien mukaisten ajanjaksojen ajan.
  • Petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on sunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika palvelimillamme.

Tietojesi yksityisyyden ja turvallisuuden suojaaminen on Applelle ensisijaista. Pyrimme keräämään vain tietoja, joita tarvitsemme käyttökokemuksesi parantamiseen, ja kun keräämme tietoja, Applelle on tärkeää, että tiedät, mitä keräämme ja miksi, jotta voit tehdä tietoon perustuvia valintoja. Apple Music, kuten kaikki Applen tuotteet, on suunniteltu näiden periaatteiden mukaisesti.

Apple kerää tietoja siitä, miten käytät Apple Musicia, ominaisuuksien räätälöimiseen henkilökohtaisen musiikkimakusi mukaan. Nämä ominaisuudet sisältävät Sinulle-toiminnon, joka tarjoaa sinulle sopiviksi arvioituja albumeita ja soittolistoja, Radion, joka soittaa suosikkiartistejasi ja -genrejäsi sekä Connect-toiminnon, joka voi ehdottaa uusia artisteja ja seurata sinua kiinnostavia julkaisuja. Käytämme näitä tietoja myös ottaaksemme sinuun yhteyttä, kun uusia julkaisuja tulee, tai Apple Musicissa on muita sinua mahdollisesti kiinnostavia tapahtumia.

Jos haluat olla yhteydessä tai jakaa Apple Musicissa, voit luoda henkilökohtaisen profiilin syöttämällä käyttäjätunnisteen (esim. @johnappleseed), näyttönimen, ja halutessasi profiilikuvan ja muita tietoja. Apple säilyttää nämä tiedot tilisi yhteydessä, ja voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi. Käyttäjätunnisteesi, näyttönimesi ja profiilikuvasi voivat näkyä julkaisemiesi kommenttien ja muiden Apple Musicissa jakamiesi seikkojen yhteydessä. Sisällön jakamista tai julkaisemista ei ole tarkoitettu eivätkä ne ole saatavilla lasten Apple ID:ille.

Muut Apple Music -käyttäjät voivat löytää profiilisi antamiesi tietojen perusteella.

Voit valita, ketkä näkevät profiilisi sisällön, kuten kuuntelemasi musiikin ja soittolistat. Profiilitietosi, kuten käyttäjätunnisteesi, näyttönimesi, kuvasi, seuraajasi ja ketä sinä seuraat näkyvät aina kaikille.

Kun luot profiilin Apple Musicissa, suosittelemme muita Apple Music -tilaajia, joihin saatat haluta olla yhteydessä. Apple ei saa tietoja yhteystiedoistasi eikä tallenna niitä etsiessään suositeltavia ystäviä. Vain yhteystietojesi puhelinnumeroiden ja sähköpostiosoitteiden lyhennetyt ja salatut tiivisteet lähetetään Applelle. Mahdollisesti suositeltavien Apple Music -tilaajien yhdistäminen tapahtuu paikallisesti laitteellasi. Apple Music voi tarkistaa yhteystietosi säännöllisesti ja suositella tulevaisuudessa uusia ystäviä. Voit säätää tätä Tiliasetuksissa estämällä Tuttavasi Apple Musicissa. Jos et halua, että muut löytävät sinut yhteystiedoissaan mahdollisesti olevan Apple ID -tietosi perusteella, voit muuttaa sen tiliasetuksissa poistamalla käytöstä valinnan ”Salli etsiminen Apple ID:llä”.

Voit myös löytää lisää ihmisiä, joihin olla yhteydessä Apple Musicissa, ja tulla löydetyksi, yhdistämällä sosiaalisen median, kuten Facebookin, tilisi. Jos teet niin, Apple Music yhdistää Apple Music -tilisi sosiaalisen median tiliisi ja etsii kyseisestä sosiaalisesta mediasta ystäviä, jotka ovat myös Apple Music -tilaajia. Apple ei säilytä mitään tietoja ystävistä, jotka eivät ole Apple Music -tilaajia. Jos haluat myöhemmin poistaa nämä sosiaaliset mediat Apple Music -tililtäsi, voit tehdä sen liitettyjen some-tilien asetuksissa.

Voit muuttaa tai poistaa profiiliin syöttämäsi tiedot koska tahansa. Aina, kun jaat jotakin verkossa, mieti tarkkaan, mitä olet julkaisemassa. Kun jaat Apple Musicista muille verkkosivuille tai sosiaaliseen mediaan, olet kyseisten muiden palveluiden tietosuojakäytäntöjen alainen.

Jos puhelinoperaattorisi tarjoaa Apple Music -jäsenyyden, Apple voi tarkistaa puhelinnumerosi selvittääkseen, oletko jäsen operaattorikumppanin kautta. Jos jäsenyytesi on operaattorin kautta, tilitunnisteena käytetään puhelinnumeroasi. Jäsenyyteesi yhdistettyä puhelinnumeroa käytetään vain tilisi tunnistamiseen kirjauduttaessa ja Apple Music -aktiivisuutesi liittämiseen tiliin.

iCloud-musiikkikirjasto, joka on Apple Music -jäsenyyden etuja, mahdollistaa kappaleidesi ja soittolistojesi käyttämisen kaikilla laitteillasi. Tämä ominaisuus lähettää Applelle musiikkikirjastostasi tietoja, kuten kappaleiden ja artistien nimet, joiden perusteella tunnistetaan ja vapautetaan kappaleet, jotka ovat saatavilla myös Apple Musicista. Kappaleet, joita ei löydy Apple Musicista, lähetetään henkilökohtaiseen iCloud-musiikkikirjastoosi, jotta koko kokoelmasi olisi käytettävissä kaikilla laitteillasi. Voit poistaa iCloud-musiikkikirjaston käytöstä laitteesi tai iTunesin asetuksissa.

Kun käytät Apple Musicia, keräämme tietoa toistamistasi ja musiikkikirjastoon tai soittolistoille lisäämistäsi kappaleista ja videoista, ja sisällöstä, jota pidät, jota kommentoit tai jonka jaat. Tietoja, kuten tili, IP-osoite, laite, appi tai autorajapinta toistettaessa musiikkia, sijainti Apple Musicissa, toistoaika ja toiston kesto, kirjataan ylös ja lähetetään Applelle. Apple käyttää näitä tietoja Apple Music -kokemuksen muokkaamiseen ja sen ymmärtämiseen, miten Apple Musicia käytetään ja miten sitä voidaan parantaa. Tällä perusteella voidaan esimerkiksi valita musiikkia, videoita ja artistien julkaisuja, joita sinulle näytetään Sinulle-, Radio- ja Connect-osioissa. Tietoa käytetään myös muissa suosituksissa sinulle, tekijänoikeuskorvausten maksamisessa ja Applen mediapalvelujen käyttöehtojen tai vallitsevien lakien kieltämien toimintojen ehkäisemisessä. Voit muuttaa sähköpostiasetuksia ja valita, lähetetäänkö sinulle sähköpostiviestejä uudesta Apple Music -sisällöstä osoitteessa appleid.apple.com.

Laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan myös laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on sunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika palvelimillamme.

Apple voi kerätä, käyttää, siirtää ja antaa ei-henkilökohtaisia tietoja mihin tahansa tarkoitukseen. Apple voi esimerkiksi käyttää ei-henkilökohtaisia tietojasi yhdistettynä muiden Apple Music -käyttäjien tietoihin palvelun parantamista varten.

Kaikkien tällaisten tietojen keräämiseen ja käyttöön sovelletaan tietosuojaperiaatteitamme, joka löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Tietojen antaminen kolmansille osapuolille

Joudumme ilmoittamaan ei-henkilökohtaista tietoa Apple Musicin käytöstä tähän palveluun liittyville strategisille kumppaneille, kuten levy-yhtiöille, jotta ne voivat mitata luovan työnsä arvoa, vastata tekijänoikeus- ja kirjanpitovelvollisuuksiinsa ja parantaa tuotteitaan ja palveluitaan. Tarjoamme myös artisteille koostettuja ei-henkilökohtaisia tilastotietoja kuuntelusta ja käyttäjäryhmistä, kuten iän ja sukupuolen, jotta he voisivat paremmin ymmärtää yleisöään. Voimme myös ilmoittaa henkilökohtaista tietoa, kuten puhelinoperaattorin, kumppaneille, jotka tarjoavat tuotteitamme tai palveluitamme tai auttavat Applea asiakasmarkkinoinnissa.

iOS-apit voivat pyytää käyttöoikeutta Apple Musiciin ja mediakirjastoosi. Jos annat apille luvan, se voi saada tietoonsa mm. laitteesi mediakirjastosi sisällön, oletko Apple Music ‑tilaaja, toistamasi musiikin ja videot sekä Sinulle-suosituksesi. Luvan saanut appi voi myös muokata tiliisi liittyviä tietoja, esimerkiksi mitä kappaleita on kirjastossasi ja soittolistoillasi. Voit poistaa apin käyttöoikeuden iOS-laitteessasi kohdassa Asetukset > Tietosuoja > Media ja Apple Music. Jos olet poistanut apin tai antanut apille käyttöoikeuden iOS 11:tä vanhemmalla iOS-versiolla, voit poistaa sen käyttöoikeuden käytöstä iTunes-tiliasetuksissa.

Lisätietoja Apple Musicista

Yksityiskohtaisempia tietoja Apple Musicista, kuten ominaisuudet ja hinnat, löytyvät osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT204881.

Lisätietoja Apple Musicin verkkosoittimesta ja tietosuojasta löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT208364.