Apple Music ja tietosuoja

Apple Music on suunniteltu niin, että tietosi ovat turvassa. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

• Apple kerää tietoja Apple Music -käytöstäsi, kuten toistamistasi kappaleista ja kuinka kauan toistat niitä, palvelun räätälöimiseksi sinulle tilaajana, ilmoitusten lähettämiseksi sinulle sekä maksujen maksamiseksi kumppaneillemme.
  • Pilvikirjastosi lähettää Applelle musiikkikirjastostasi tietoja, kuten kappaleiden ja artistien nimet, joiden perusteella tunnistetaan ja vapautetaan kappaleet, jotka ovat saatavilla myös Apple Musicista.
  • Tiedot pilvikirjastostasi yhdistetään sinuun niin kauan, kun olet tilaaja ja lyhyen aikaa sen jälkeen. Säilytämme tietoja kuuntelemistasi kappaleista taloudellisen raportoinnin vaatiman laissa säädetyn ajan.
  • Petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on suunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika palvelimillamme.

Tietojesi yksityisyyden ja turvallisuuden suojaaminen on Applelle ensisijaista. Apple pyrkii keräämään vain tietoja, joita tarvitaan käyttökokemuksesi parantamiseen, ja kun tietoja kerätään, Applelle on tärkeää, että tiedät, mitä ja miksi kerätään, jotta voit tehdä tietoon perustuvia valintoja. Apple Music, kuten kaikki Applen tuotteet ja palvelut, on suunniteltu näiden periaatteiden mukaisesti.

Henkilötietojasi käytetään palvelujen ja ominaisuuksien tarjoamiseen Apple Musicissa. Näihin tietoihin kuuluvat tili- ja maksutietosi, jotka näkyvät ja ovat muutettavissa Asetuksissa.

Kun tilaat, Apple kerää tietoja siitä, miten käytät Apple Musicia, ominaisuuksien räätälöimiseen henkilökohtaisen musiikkimakusi mukaan. Näihin ominaisuuksiin kuuluu Kuuntele nyt, jossa näet sinulle valittuja albumeita ja soittolistoja, ja Radio, joka soittaa valikoimia suosikkiartisteiltasi ja -genreistäsi. Apple käyttää näitä tietoja myös ottaakseen sinuun yhteyttä sähköpostilla tai ilmoituksella, kun uusia julkaisuja tulee, tai Apple Musicissa on muita sinua mahdollisesti kiinnostavia tapahtumia.

Jos haluat olla yhteydessä tai jakaa Apple Musicissa, voit luoda henkilökohtaisen profiilin syöttämällä käyttäjätunnisteen (esim. @johnappleseed), näyttönimen, ja halutessasi profiilikuvan ja muita tietoja. Apple säilyttää nämä tiedot tilisi yhteydessä, ja voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi. Käyttäjätunnisteesi, näyttönimesi ja profiilikuvasi voivat näkyä julkaisemiesi kommenttien ja muiden Apple Musicissa jakamiesi seikkojen yhteydessä. Sisällön jakamista tai julkaisemista ei ole tarkoitettu eivätkä ne ole saatavilla lasten Apple ID:ille.

Muut Apple Music -käyttäjät voivat löytää profiilisi antamiesi tietojen perusteella.

Voit valita, ketkä näkevät profiilisi sisällön, kuten kuuntelemasi musiikin ja soittolistat. Profiilitietosi, kuten käyttäjätunnisteesi, näyttönimesi, kuvasi, seuraajasi ja ketä sinä seuraat näkyvät aina kaikille.

Kun luot profiilin Apple Musicissa, saat suosituksia muista Apple Music -tilaajista, joihin saatat haluta olla yhteydessä. Apple ei saa tietoja yhteystiedoistasi eikä tallenna niitä etsiessään suositeltavia ystäviä. Vain yhteystietojesi puhelinnumeroiden ja sähköpostiosoitteiden lyhennetyt ja salatut tiivisteet lähetetään Applelle. Mahdollisesti suositeltavien Apple Music -tilaajien yhdistäminen tapahtuu paikallisesti laitteellasi. Apple Music voi tarkistaa yhteystietosi säännöllisesti ja suositella tulevaisuudessa uusia ystäviä. Voit säätää tätä Tiliasetuksissa estämällä Tuttavasi Apple Musicissa. Jos et halua, että muut löytävät sinut yhteystiedoissaan mahdollisesti olevan Apple ID -tietosi perusteella, voit muuttaa sen tiliasetuksissa poistamalla käytöstä valinnan Salli etsiminen Apple ID:llä.

Voit myös löytää lisää ihmisiä, joihin yhdistää Apple Musicissa, ja tulla löydetyksi, yhdistämällä sosiaalisen median, kuten Facebookin, tilisi. Jos teet niin, Apple Music yhdistää Apple Music -tilisi sosiaalisen median tiliisi ja etsii kyseisestä sosiaalisesta mediasta ystäviä, jotka ovat myös Apple Music -tilaajia. Apple ei säilytä mitään tietoja ystävistä, jotka eivät ole Apple Music -tilaajia. Jos haluat myöhemmin poistaa nämä sosiaaliset mediat Apple Music -tililtäsi, voit tehdä sen liitettyjen some-tilien asetuksissa.

Voit muuttaa tai poistaa profiiliin syöttämäsi tiedot koska tahansa. Aina, kun jaat jotakin verkossa, mieti tarkkaan, mitä olet julkaisemassa. Kun jaat Apple Musicista muille verkkosivuille tai sosiaaliseen mediaan, olet kyseisten muiden palveluiden tietosuojakäytäntöjen alainen.

Jos mobiilioperaattorisi tarjoaa Apple Music -jäsenyyden, Apple voi tarkistaa puhelinnumerosi selvittääkseen, oletko jäsen operaattorikumppanin kautta. Jos liityit operaattorisi kautta, puhelinnumeroasi käytetään tilisi tunnistamiseen ja kertomaan operaattorille, että olet aktivoinut jäsenyytesi. Jäsenyyteesi yhdistettyä puhelinnumeroa käytetään tilisi tunnistamiseen kirjauduttaessa ja Apple Music -aktiivisuutesi liittämiseen tiliin. Apple käyttää puhelinnumeroasi myös operaattorijäsenyytesi peruuttamispyyntöön, jos pyydät sitä.

Pilvikirjasto, joka on Apple Music -jäsenyyden etuja, mahdollistaa kappaleidesi ja soittolistojesi käyttämisen kaikilla laitteillasi. Tämä ominaisuus lähettää Applelle musiikkikirjastostasi tietoja, kuten kappaleiden ja artistien nimet, joiden perusteella tunnistetaan ja vapautetaan kappaleet, jotka ovat saatavilla myös Apple Musicista. Kappaleet, joita ei löydy Apple Musicista, lähetetään henkilökohtaiseen pilvikirjastoosi, jotta koko kokoelmasi olisi käytettävissä kaikilla laitteillasi. Lopeta synkronointi pilvikirjastoon siirtymällä Asetuksiin ja laittamalla Synkronoi kirjasto pois päältä.

Kun käytät Apple Music -jäsenyyttäsi, Apple kerää tietoa toistamistasi ja musiikkikirjastoon tai soittolistoille lisäämistäsi kappaleista ja videoista, ja sisällöstä, josta pidät, jota kommentoit tai jonka jaat. Tietoja, kuten tili, IP-osoite ja laite, appi tai autoliittymä toistettaessa musiikkia, sijainti Apple Musicissa, toistoaika ja toiston kesto, kirjataan ylös ja lähetetään Applelle. Apple käyttää näitä tietoja Apple Music -kokemuksen muokkaamiseen, sähköpostin ja ilmoitusten lähettämiseen sinulle ja sen ymmärtämiseen, miten Apple Musicia käytetään ja miten sitä voidaan parantaa. Tällä perusteella voidaan esimerkiksi valita musiikkia, videoita ja artistien sisältöä, joita sinulle näytetään Kuuntele nyt- ja Radio-osioissa. Tietoa käytetään myös muissa suosituksissa sinulle, tekijänoikeuskorvausten maksamisessa ja Applen mediapalvelujen käyttöehtojen tai vallitsevien lakien kieltämien toimintojen ehkäisemisessä.

Apple voi käyttää tietoja tilistäsi (esim. omistamasi Apple-tuotteet ja tilaamasi Applen palvelut) lähettääkseen sinulle tietoja Apple Musicista ja muista Applen tuotteista, palveluista ja tarjouksista, jotka voivat kiinnostaa sinua. Jos ostat Apple One -tilauksen, Apple voi lähettää sinulle sähköpostia tai ilmoituksia kunkin tilaamasi palvelun ominaisuuksista. Apple voi myös käyttää tietoja toiminnastasi Apple Musicissa lähettääkseen sinulle sähköpostia tai ilmoituksia uusista ominaisuuksista, sisällöstä ja tarjouksista Apple Musicissa. Voit muuttaa sähköpostiasetuksiasi ja estää sähköpostit osoitteessa appleid.apple.com. Voit päivittää ilmoitusasetuksesi iOS:ssä ja iPadOS:ssä valitsemalla Asetukset > Ilmoitukset > Musiikki.

Osa Apple Musicin ominaisuuksista, kuten tietyt radioasemat, eivät ehkä ole saatavilla alueellasi. Apple saattaa käyttää internet-yhteyden IP-osoitetta sijaintisi arvioimiseen ja saatavuuden määrittämiseen.

Laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan myös laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on suunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika Applen palvelimilla.

Apple voi kerätä, käyttää, siirtää ja antaa ei-henkilökohtaisia tietoja mihin tahansa tarkoitukseen. Apple voi esimerkiksi käyttää ei-henkilökohtaisia tietojasi yhdistettynä muiden Apple Music -käyttäjien tietoihin palvelun parantamista varten.

Applen keräämää tietoa käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietoja käytännöstä löydät osoitteesta www.apple.com/privacy.

Tietojen antaminen kolmansille osapuolille

Kun käytät Apple Musicia radiolähetysten kuunteluun, laitteesi yhdistää suoraan radioasemaan halutun sisällön tarjoamiseksi. Kun se yhdistää, laitteesi IP-osoite näkyy radioasemalle. Se, miten radiosema käsittelee IP-osoitettasi, on aseman tai sen tarjoajan tietosuojakäytännön alaista.

Apple joutuu ilmoittamaan ei-henkilökohtaista tietoa Apple Musicin käytöstä, mukaan lukien Apple Musicin radiolähetystarjonta, tähän palveluun liittyville strategisille kumppaneille, kuten levy-yhtiöille, jotta ne voivat mitata luovan työnsä arvoa, vastata tekijänoikeus- ja kirjanpitovelvollisuuksiinsa ja parantaa tuotteitaan ja palveluitaan. Apple myös tarjoaa artisteille koostettuja ei-henkilökohtaisia tilastotietoja kuuntelusta ja käyttäjäryhmistä, kuten iän ja sukupuolen, jotta he voisivat paremmin ymmärtää yleisöään. Apple voi myös ilmoittaa henkilökohtaista tietoa, kuten puhelinoperaattorin, kumppaneille, jotka tarjoavat Applen tuotteita tai palveluita tai auttavat Applea asiakasmarkkinoinnissa.

iOS- ja iPadOS-apit voivat pyytää käyttöoikeutta Apple Musiciin ja pilvikirjastoosi. Jos annat apille luvan, se voi saada tietoonsa mm. laitteesi pilvikirjaston sisällön, oletko Apple Music ‑tilaaja, toistamasi musiikin ja videot sekä Kuuntele nyt -suosituksesi. Luvan saanut appi voi myös muokata tiliisi liittyviä tietoja, esimerkiksi mitä kappaleita on kirjastossasi ja soittolistoillasi. Voit poistaa apin käyttöoikeuden iOS- tai iPadOS-laitteessasi kohdassa Asetukset > Tietosuoja > Media ja Apple Music. Jos olet poistanut apin tai antanut apille käyttöoikeuden iOS 11:tä vanhemmalla iOS- tai iPadOS-versiolla, voit poistaa sen käyttöoikeuden käytöstä Apple Music -tiliasetuksissa.

Lisätietoja Apple Musicista

Yksityiskohtaisempia tietoja Apple Musicista, kuten ominaisuudet ja hinnat, löytyvät osoitteesta www.apple.com/fi/apple-music.

Lisätietoja Apple Musicin verkkosoittimesta ja tietosuojasta löytyy osoitteesta support.apple.com/kb/HT208364.