Open Directoryn nollaaminen macOS Serverillä komentorivikomennon avulla

Jos DNS:ää ei ole määritetty oikein, Päätteen komennoilla voit poistaa Open Directory -alkuperäiskappaleen tai -kopion.

Open Directory -tietojen poistaminen

Jos et pysty poistamaan Open Directory -alkuperäiskappaletta tai -kopiota Serverillä, käytä Päätettä. Voit poistaa kaikki OD:hen liittyvät, palvelimella olevat tiedot, myös käyttäjät ja ryhmät.

Tietoja ei poisteta muista palveluista, joista nämä käyttäjät ja ryhmät löytyvät. Niitä ei kuitenkaan voi käyttää, vaikka luot samalla nimellä uuden käyttäjän. Tämä johtuu siitä, että tiedot liittyvät käyttäjän GUID-tunnukseen.

Kun määrität käyttäjän, luot uuden GUID-tunnuksen. Jos haluat myöntää käyttäjille oikeudet näiden tietojen käyttöön, vie käyttäjät ja ryhmät Sisällytä GUID-tunnukset tietoihin käyttämällä oletusvientiasetuksia.

Varmista ennen näiden toimien suorittamista, että sinulla on palvelimestasi täydellinen varmuuskopio:

1. Sulje Server-ohjelma.

2. Kirjoita Päätteeseen seuraava komento:

sudo slapconfig -destroyldapserver

3. Käynnistä tietokone uudelleen.

Jos et pysty korjaamaan Open Directory -rakennetta, toista nämä toimet myös mahdollisten kopioiden osalta. Näiden toimien suorittamisen jälkeen Open Directory on poistettu käytöstä. Voit sen jälkeen määrittää sen Server-ohjelman avulla uudelleen.