Ilmoitukset Apple Watchissa

Voit itse määrittää, milloin ja miten saat ilmoituksia Apple Watchissa. Voit vastata niihin heti tai tarkistaa ne myöhemmin, kun sinulle sopii.

Missä ilmoitukset näkyvät

Ilmoitukset lähetetään Apple Watchiin tai iPhoneen, mutta ei molempiin. Alla kerrotaan, milloin ilmoitus saattaa ilmestyä iPhoneen Apple Watchin sijaan.

Jos iPhonen lukitus on auki, saat ilmoitukset iPhoneen Apple Watchin sijaan.

Jos iPhone on lukittu tai lepotilassa, saat ilmoitukset Apple Watchiin, paitsi jos Apple Watch on lukittu pääsykoodilla.

punainen piste -kuvake tulee näkyviin kellotauluun, kun saat ilmoituksen. Kun suljet ilmoituksen Apple Watchissa, se sulkeutuu myös iPhonessa.

Kaikkien ilmoitusten tarkistaminen

1. Pidä kellotaulun yläosaa painettuna. Voit avata Ilmoituskeskuksen mistä tahansa näytöstä.
  2. Odota, kunnes Ilmoituskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten alaspäin.
  3. Vieritä Digital Crownia kääntämällä.
  4. Lue ilmoitus napauttamalla sitä. Lue ryhmitellyt ilmoitukset napauttamalla pinoa ja sitten ilmoitusta.
  5. Poista ilmoitus pyyhkäisemällä vasemmalle ja napauttamalla sitten .

Voit piilottaa kuvakkeen punainen piste -kuvake, jotta se ei tule näkyviin, kun sinulla on lukemattomia ilmoituksia. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa, napauta Ilmoitukset ja poista sitten Ilmoitusten ilmaisin käytöstä.

Ilmoitusten hallinta

Apple Watch -ilmoitukset peilaavat iPhonesi asetuksia, mutta voit muokata asetukset kullekin apille sopiviksi. Käyttöjärjestelmässä watchOS 5 ilmoitukset voidaan järjestää apin perusteella ja ryhmitellä pinoihin Ilmoituskeskuksessa. Esimerkiksi kaikki aktiivisuusilmoituksesi voidaan esittää pinona. Voit myös valita, haluatko äänimerkin ilmoituksista, jolloin ne vastaanotetaan hiljaisesti tai niistä ei tule lainkaan ilmoitusta.

Ilmoitusten vastaanottamistavan muuttaminen Apple Watchissa

1. Pidä kellotaulun yläosaa painettuna.
  2. Odota, kunnes Ilmoituskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten alaspäin.
  3. Pyyhkäise vasemmalle ilmoituksessa ja napauta .
  4. Jos et halua kuulla apin äänimerkkejä tai saada ilmoituksia tuntopalautteella, napauta Toimita hiljaisesti. Tämän apin ilmoitukset siirretään suoraan Apple Watchin ja iPhonen Ilmoituskeskukseen, eikä niistä näytetä ilmoitusta äänimerkin tai tuntopalautteen kanssa.
  5. Jos et halua saada ilmoituksia tästä apista, napauta Apple Watchissa Pois päältä.

Jos haluat taas nähdä tai kuulla nämä ilmoitukset, pyyhkäise vasemmalle apin ilmoituksessa, napauta  ja sitten Toimita erottuvasti.

Ilmoitusasetusten muokkaaminen

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Ilmoitukset.
  3. Napauta jotakin appia. Eri apeissa on erilaiset valinnat. Jos haluat käyttää samoja ilmoitusasetuksia Apple Watchissa ja iPhonessa, napauta Peilaa iPhoneni. Joissakin apeissa on mahdollista mukauttaa ilmoitukset. Voit muokkauksen yhteydessä valita seuraavista:
    • Salli ilmoitukset: ilmoitukset näkyvät Ilmoituskeskuksessa ja Apple Watch ilmoittaa niistä.
    • Lähetä Ilmoituskeskukseen: ilmoitukset lähetetään suoraan Ilmoituskeskukseen, eikä Apple Watch ilmoita niistä.
    • Ilmoitukset pois: appi ei lähetä ilmoituksia.
  4. Jos muokkaat apin ilmoituksia, voit myös ryhmitellä apin ilmoitukset. Napauta Ilmoitusten ryhmitys ja valitse asetukseksi Pois päältä, Automaattisesti tai Apeittain.

Jos et voi mukauttaa appia, voit silti poistaa sen ilmoitukset käytöstä. Vieritä Peilaa iPhone-ilmoitukset -osioon ja poista apin vieressä oleva asetus käytöstä.

Lue, miten ilmoitusten ääniasetuksia muutetaan

Pidä ilmoitukset yksityisinä

Kun nostat rannettasi katsoaksesi ilmoituksen, näet pikayhteenvedon ja sitten muutaman sekunnin kuluttua täydelliset tiedot. Voit estää täydellisiä tietoja ilmestymästä ilmoitukseen seuraavasti:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Ilmoitukset ja ota sitten käyttöön Ilmoitusten yksityisyys.
  3. Kun saat ilmoituksen, voit katsoa täydelliset tiedot napauttamalla ilmoitusta.

Toimi näin, jos ilmoituksia ei näy Apple Watchissa

Kun laitteiden välinen yhteys katkeaa, ilmoitukset näkyvät iPhonessa Apple Watchin sijaan. Voit katsoa yhteyden tilan pyyhkäisemällä ylöspäin kellotaulussa ja avaamalla Ohjauskeskuksen. Jos laitteiden välinen yhteys on katkennut, näytössä saattaa näkyä punainen iPhone-kuvakeX-kuvake tai Wi-Fi-kuvake. Yritä yhdistää iPhone ja Apple Watch.

Kun Apple Watch lukittuu tai otat Älä häiritse -toiminnon käyttöön, ilmoitukset näkyvät iPhonessa.

• Kun Apple Watch on lukittu, kellotaulussa näkyy Lukko.
  • Jos Älä häiritse on käytössä, kellotaulussa näkyy kuukuvake. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä pyyhkäisemällä kellotaulussa ylöspäin ja napauttamalla Älä häiritse -kuukuvake.

Muiden valmistajien appien ilmoitukset toimitetaan vain, jos laiteparina oleva iPhone on myös yhdistettynä verkkoon.