Ilmoitukset Apple Watchissa

Ilmoitukset näkyvät iPhonessa tai Apple Watchissa sen mukaan, kumpaa laitetta käytät, jotta näet ne mahdollisimman pian.

Missä ilmoitukset näkyvät?

Ilmoitukset lähetetään Apple Watchiin tai iPhoneen, mutta ei molempiin. Alla kerrotaan, milloin ilmoitus saattaa ilmestyä iPhoneen Apple Watchin sijaan.

”Nähdään kohta” -viesti iPhonessa

Jos iPhonen lukitus on auki, saat ilmoitukset iPhoneen Apple Watchin sijaan.

”Nähdään kohta” -viesti Apple Watchissa

Jos iPhone on lukittu tai lepotilassa, saat ilmoitukset Apple Watchiin, paitsi jos Apple Watch on lukittu pääsykoodilla.

Kun suljet ilmoituksen Apple Watchissa, se sulkeutuu myös iPhonessa.

Valitse haluamasi ilmoitukset

Voit mukauttaa jokaisen Apple Watchin kanssa käytettävän apin ilmoituksia. Apple Watchin ilmoitukset peilaavat oletusarvoisesti iPhonen asetuksia. Esimerkiksi jos asetat iPhonen Mail-apin ilmoittamaan vain VIP-sähköpostiviesteistä ja Apple Watchisi ilmoitukset peilaavat iPhonen asetuksia, näet vain VIP-sähköposti-ilmoituksia Apple Watchissa.

Sisäisten appien tapauksessa voit valita saamasi ilmoitukset:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Ilmoitukset.
  3. Napauta jotakin appia. Jos haluat, että apin ilmoitusasetukset peilaavat iPhonen asetuksia, napauta valintaa Peilaa iPhoneni. Jos haluat valita tietyn tyyppisiä ilmoituksia, jotka näytetään vain Apple Watchissa, napauta Muokattu.

Voit poistaa muiden valmistajien appien ilmoitukset käytöstä. Vieritä Peilaa iPhone-ilmoitukset -osioon ja poista apin vieressä oleva asetus käytöstä.

Pidä ilmoitukset yksityisinä

Kun nostat rannettasi katsoaksesi ilmoituksen, näet pikayhteenvedon ja sitten muutaman sekunnin kuluttua täydelliset tiedot. Voit estää täydellisiä tietoja ilmestymästä ilmoitukseen seuraavasti:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja laita sitten Ilmoitusten yksityisyys päälle.
  3. Kun saat ilmoituksen, voit katsoa täydelliset tiedot napauttamalla ilmoitusta.

Jos haluat piilottaa ilmoituskuvakkeen

punainen täplä -kuvake tulee näkyviin kellotauluun, kun saat ilmoituksen. Voit piilottaa punaisen täplän, jotta se ei ilmesty, kun sinulla on lukemattomia ilmoituksia:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Ilmoitukset.
  3. Poista Ilmoitusten ilmaisin käytöstä.

Toimi näin, jos ilmoituksia ei näy Apple Watchissa

Kun laitteiden välinen yhteys katkeaa, ilmoitukset näkyvät iPhonessa Apple Watchin sijaan. Voit katsoa yhteyden tilan pyyhkäisemällä ylöspäin kellotaulussa ja avaamalla Ohjauskeskuksen. Jos laitteiden välinen yhteys on katkennut, näytössä saattaa näkyä punainen iPhone-kuvakeX-kuvake tai Wi-Fi-kuvake. Yritä yhdistää iPhone ja Apple Watch.

Kun Apple Watch lukittuu tai otat Älä häiritse -toiminnon käyttöön, ilmoitukset näkyvät iPhonessa.

• Kun Apple Watch lukittuu, kellotaulussa näkyy Lukko.
  • Jos Älä häiritse on käytössä, kellotaulussa näkyy kuukuvake. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä pyyhkäisemällä kellotaulussa ylöspäin ja napauttamalla Älä häiritse -kuukuvake.

Muiden valmistajien appien ilmoitukset toimitetaan vain, jos pariliitoksella yhdistetty iPhone on myös yhdistettynä verkkoon.