iPadin määrittäminen näyttämään kokeita ja arviointeja

Kun annat oppilaillesi kokeen, voit lukita heidän iPadinsa arviointiappiin ja poistaa käytöstä toiminnot, joita et halua heidän käyttävän.

Voit valvoa useilla keinoilla, miten oppilaasi käyttävät iPadia kokeiden aikana. Valitse tästä taulukosta omalle laitoksellesi parhaiten sopiva arviointitoiminto. Saat lisätietoja toiminnosta klikkaamalla sen nimeä.

Toiminto

Edellyttää appitukea

Edellyttää valvontaa

Edellyttää mobiililaitteiden hallintaa (MDM)

Edellyttää lisärajoituksia

iOS:n vaatimukset

Automaattinen arvioinnin määritys

Kyllä

Ei

Ei

Ei

iOS 9.3.2 tai uudempi

Itsenäinen yhden apin tila

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

iOS 7.1 tai uudempi

Yhden apin tila

Ei

Kyllä

Ei

Kyllä

iOS 7.1 tai uudempi

Ohjattu käyttö

Ei

Ei

Ei

Kyllä

iOS 7.1 tai uudempi

Sisäänrakennetun automaattisen arvioinnin määrityksen sisältävän apin käyttäminen

Kun käytössä on iOS 9.3.2 tai uudempi, apit voivat automaattisesti lukita ja määrittää iPadin automaattisen arvioinnin määrityksen avulla. Tämän toiminnon avulla hyväksytyt arviointikehittäjät voivat luoda appeja, jotka lukitsevat iPadin yhteen appiin ja poistavat seuraavat toiminnot käytöstä käynnistyksen yhteydessä:

• Automaattiset korjaukset ja oikoluku
  • Ennakoiva tekstinsyöttö
  • Sanakirjamääritelmän haku
  • Näppäinoikotiet
  • Jakaminen
  • Universaali leikepöytä (iOS 10.2 tai uudempi)
  • Sanelu (iOS 10.3 tai uudempi)
  • Etätarkkailu Oppitunti-apilla (iOS 10.3.2 tai uudempi)
  • Näyttötallennus (iOS 11 tai uudempi)
  • Puhu valittu teksti (iOS 11 tai uudempi)
  • Autom. isot alkukirjaimet, merkin esikatselu ja älykkäät välimerkit (iOS 11 tai uudempi)

Varmista arviointipalveluntarjoajaltasi, että heidän appinsa käyttää automaattista arvioinnin määritystä.

Automaattinen arvioinnin määritys ei edellytä lisähallintaa tai -määrityksiä. Jos laitat yhden apin tilan tai ohjatun käytön päälle, kyseinen toiminto ohittaa apin rajoitukset.

Tämä on ainoa menetelmä, joka rajoittaa näppäimistö- ja sanakirjatoimintoja automaattisesti. Jos käytät jotain muuta menetelmää iPadin lukitsemiseen ja määrittämiseen, sinun on rajoitettava näitä toimintoja erikseen. Lue lisää näppäimistö- ja sanakirjatoimintojen rajoittamisesta.

Lukitseminen yksittäiseen koeappiin itsenäisellä yhden apin tilalla

Itsenäinen yhden apin tila on toiminto, joka lukitsee iPadin koeappiin. Jos appisi ei tue automaattista arvioinnin määritystä, voit määrittää iPadiisi itsenäisen yhden apin tilan mobiililaitteiden hallintaohjelmiston (MDM) avulla. MDM-ohjelmisto asentaa profiilin, joka tunnistaa laitteella olevan koeapin.

Lue lisätietoja itsenäisen yhden apin tilan määrittämisestä mobiililaitteiden hallinnan (MDM) avulla.

Rajoitusten ja käyttöapuominaisuuksien ottaminen käyttöön yhden apin tilan avulla

Kun otat käyttöön yhden apin tilan, voit määrittää myös seuraavat rajoitukset ja käyttöapuvalinnat:

• Kosketus
  • Liike
  • Äänenvoimakkuuspainikkeet
  • Sivukytkin
  • Nukkumispainike
  • Automaattinen lukitus
  • Puhu valinnat*
  • Monoääni*
  • VoiceOver*
  • Zoomaus*
  • Käänteisvärit*
  • AssistiveTouch*

* Nämä ominaisuudet ovat oletusarvoisesti poissa käytöstä.

Jos käytät tätä menetelmää iPadin lukitsemiseen ja määrittämiseen, sinun on rajoitettava näitä toimintoja erikseen. Lue lisää näppäimistö- ja sanakirjatoimintojen rajoittamisesta.

Oppilaiden keskittymisen tehostaminen ohjatulla käytöllä

Ohjattu käyttö auttaa oppilaita pysymään tehtävän tasalla ja keskittymään sisältöön. Koska se on käyttöaputoiminto yksittäisille oppilaille, henkilöstön tai opettajan on määritettävä jokainen laite manuaalisesti. Tätä ei suositella arviointeja varten.