iPadin määrittäminen näyttämään kokeita ja arviointeja

Kun annat oppilaillesi kokeen, voit lukita heidän iPadinsa arviointi-appiin ja poistaa käytöstä toiminnot, joita et halua heidän käyttävän.

Voit valvoa useilla keinoilla, miten oppilaasi käyttävät iPadia kokeiden aikana. Valitse tästä taulukosta omalle laitoksellesi parhaiten sopiva arviointitoiminto. Saat lisätietoja toiminnosta klikkaamalla sen nimeä.

Toiminto

Edellyttää appi-tukea

Edellyttää valvontaa

Edellyttää mobiililaitteiden hallintaa

Edellyttää lisärajoituksia

iOS:n vaatimukset

Automaattinen arvioinnin määritys

Kyllä

Ei

Ei

Ei

iOS 9.3.2 tai uudempi

Itsenäinen yhden apin tila

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

iOS 7.1 tai uudempi

Yhden apin tila

Ei

Kyllä

Ei

Kyllä

iOS 7.1 tai uudempi

Ohjattu käyttö

Ei

Ei

Ei

Kyllä

iOS 7.1 tai uudempi

Automaattinen arvioinnin määritys

Kun käytössä on iOS 9.3.2 tai uudempi, apit voivat automaattisesti lukita ja määrittää iPadin automaattisen arvioinnin määrityksen avulla. Tämän toiminnon avulla hyväksytyt arviointikehittäjät voivat luoda appeja, jotka lukitsevat iPadin yhteen appiin ja ottavat seuraavat toiminnot käyttöön käynnistyksen yhteydessä:

• Automaattiset korjaukset ja oikoluku
  • Ennakoiva tekstinsyöttö
  • Sanakirjamääritelmän haku
  • Näppäinoikotiet
  • Jakaminen
  • Universaali leikepöytä (iOS 10.2 tai uudempi)
  • Sanelu (iOS 10.3 tai uudempi)
  • Etätarkkailu Oppitunti-apilla (iOS 10.3.2 tai uudempi)
  • Näyttötallennus (iOS 11 tai uudempi)
  • Puhu valittu teksti (iOS 11 tai uudempi)
  • Autom. isot alkukirjaimet, Merkin esikatselu ja Älykkäät välimerkit (iOS 11 tai uudempi)

Varmista arviointipalveluntarjoajaltasi, että heidän appinsa käyttää automaattista arvioinnin määritystä.

Automaattinen arvioinnin määritys ei edellytä lisähallintaa tai -määrityksiä. Jos laitat yhden apin tilan tai Ohjatun käytön päälle, ominaisuus ohittaa apin rajoitukset.

Tämä on ainoa menetelmä, joka rajoittaa näppäimistö- ja sanakirjatoimintoja automaattisesti. Jos käytät jotain muuta menetelmää iPadin lukitsemiseen ja määrittämiseen, sinun on rajoitettava näitä toimintoja erikseen. Lue lisää näppäimistö- ja sanakirjatoimintojen rajoittamisesta.

Itsenäinen yhden apin tila

Itsenäinen yhden apin tila on arviointi-appien toiminto, joka lukitsee iPadin koe-appiin. Jos appisi ei tue automaattista arvioinnin määritystä, voit määrittää iPadiisi itsenäisen yhden apin tilan Mobiililaitteiden hallinta (MDM) -ohjelmiston avulla. MDM-ohjelmisto asentaa profiilin, joka tunnistaa laitteella olevan koe-apin.

Lue lisää mobiililaitteiden hallinnasta iPhonelle, iPadille ja iPod touchille.

Jos käytät tätä menetelmää iPadin lukitsemiseen ja määrittämiseen, sinun on rajoitettava näitä toimintoja erikseen. Lue lisää näppäimistö- ja sanakirjatoimintojen rajoittamisesta.

Yhden apin tila

Kun otat käyttöön yhden apin tilan, voit määrittää myös nämä rajoitukset ja käytettävyysasetukset:

• Kosketus
  • Liike
  • Äänenvoimakkuuspainikkeet
  • Sivukytkin
  • Nukkumispainike
  • Automaattinen lukitus
  • Puhu valinnat*
  • Monoääni*
  • VoiceOver*
  • Zoomaus*
  • Käänteisvärit*
  • AssistiveTouch*

*Oletusasetuksena ei käytössä.

Jos käytät tätä menetelmää iPadin lukitsemiseen ja määrittämiseen, sinun on rajoitettava näitä toimintoja erikseen. Lue lisää näppäimistö- ja sanakirjatoimintojen rajoittamisesta.

Ohjattu käyttö

Ohjattu käyttö suunniteltiin auttamaan oppilaita pysymään tehtävän tasalla ja keskittymään sisältöön. Koska Ohjattu käyttö on käyttöaputoiminto yksittäisille oppilaille, henkilöstön tai opettajan on määritettävä jokainen laite manuaalisesti. Tätä ei suositella arviointeja varten.