Tietoja OS X:n ja Safarin Sijaintipalveluista

Sijaintipalveluiden avulla apit ja verkkosivustot voivat kerätä ja käyttää tietoja tietokoneen nykyisen sijainnin perusteella. Sijaintitietojesi käyttö apissa tai verkkosivustolla vaatii luvan.

Likimääräinen sijaintisi määritetään paikallisten Wi-Fi-verkkojen tietojen perusteella. Sijaintipalvelut keräävät tiedot tavalla, jonka perusteella sinua ei voida tunnistaa henkilökohtaisesti.

Jos sallit kolmannen osapuolen ohjelmien ja verkkosivustojen käyttää nykyistä sijaintiasi, sinua koskevat kolmannen osapuolen ehdot ja tietosuojakäytännöt. Sinun kannattaa tarkistaa ohjelman tai verkkosivuston käyttöehdot, tietosuojakäytäntö ja muut käytännöt, jotta ymmärrät, miten he käyttävät sijaintiasi ja muita tietojasi. Applen keräämiä tietoja käsitellään osoitteessa www.apple.com/fi/privacy olevan Applen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Tässä artikkelissa on tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin Sijaintipalveluista.

Sijaintipalvelut OS X:ssä

Sijaintipalveluiden käyttöönotto

Voit ottaa sijaintipalvelut käyttöön OS X Mountain Lionissa tai uudemmissa seuraavien ohjeiden avulla

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Järjestelmäasetukset-ikkunassa Suojaus ja yksityisyys -kuvaketta.

3. Klikkaa Yksityisyys-välilehteä.

4. Jos vasemmassa alakulmassa oleva lukkokuvake on lukittu (  ), klikkaa sitä ja avaa lukitus antamalla ylläpitäjän nimi ja salasana (  ).

5. Valitse Sijaintipalvelut.

6. Valitse Ota Sijaintipalvelut käyttöön -valintaneliö.

Apit, joille olet sallinut Sijaintipalveluiden käytön, näkyvät Suojaus ja yksityisyys -asetusten Yksityisyys-osiossa. Valintaneliöt osoittavat, onko sijaintipalvelut otettu käyttöön vai poistettu käytöstä tietyn apin kohdalla. Jos et halua sallia Sijaintipalvelujen käyttöä yhdelle tai useammalle apille, voit poistaa apin nimen vieressä olevan valintaneliön valinnan. Jos poistat sijaintipalvelut käytöstä tietyn apin kohdalla, sinua pyydetään antamaan lupa, kun kyseinen appi haluaa seuraavan kerran käyttää sijaintitietojasi.

Sijaintipalveluiden ilmaisin

Jos appi käyttää Sijaintipalveluja tällä hetkellä, valikkorivillä näkyy nuoli (  ). Klikkaamalla sitä näet, mitkä apit käyttävät Sijaintipalveluja. Jos appi on pyytänyt sijaintiasi viimeisen 24 tunnin aikana, järjestelmäasetuksissa näkyy nuoli (  ) apin nimen oikealla puolella.

Päivämäärä ja aika -asetukset

Sijaintipalveluja voidaan käyttää aikavyöhykkeen automaattiseen määrittämiseen Päivämäärä ja aika -asetuksissa.

Wi-Fi-ominaisuudella varustetuissa Mac-tietokoneissa näkyy Aseta aikavyöhyke automaattisesti nykyisen sijainnin mukaan -valintaneliö. Jos Macissa ei ole tätä ominaisuutta, valitse lähin kaupunki manuaalisesti.

Sijaintipalvelut Safari 6:ssa tai uudemmassa

Kun vierailet maantieteellistä sijaintia käyttävällä sivustolla Safarissa, sinulta kysytään, haluatko jakaa sijaintisi sivuston kanssa. Verkkosivustot voivat tarjota hyödyllisiä sijaintiin perustuvia tietoja, kuten lähimmän postitoimiston tai pankkiautomaatin osoitteen. Valitse näkyviin tulevasta taulukosta vaihtoehto ”Muista päätökseni vuorokauden ajan”, jos haluat sallia valtuutuksen tai poistaa sen käytöstä seuraavan 24 tunnn ajaksi.

Voit nollata kaikki verkkosivustojen valtuutukset Safarissa valitsemalla Safari-valikosta Nollaa Safari. Valitse sitten Nollaa kaikki sijaintivaroitukset -vaihtoehto Nollaa Safari -ikkunassa. (Älä valitse muita valintaneliöitä, ellet ole varma, että haluat nollata myös nämä kohteet.)

Poista Sijaintipalvelut-ominaisuus käytöstä Safarissa seuraavasti:

1. Valitse Safarissa Safari > Asetukset.

2. Klikkaa Asetukset-ikkunan Tietosuoja-kuvaketta.

3. Valitse Estä ilman kehotusta -vaihtoehto.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.