.local-päätteisiä yksittäislähetettyjä DNS-nimiä ei voida ratkaista iOS:ssä

iOS-laite ei ehkä voi ratkaista yksittäislähetettyä DNS-nimeä, jolla on .local-pääte. Jos tarvitset pääsyn sisäiseen yritysverkkoon, joka käyttää sisäistä ylätason domain-nimeä (esimerkiksi omadomain.local), näistä ohjeista voi olla apua.

Ongelman voi ratkaista muuttamalla yksityisen verkon käyttämään muuta domain-nimen päätettä kuin .local, jos mahdollista. Kun sisäisen yritysverkon nimeämistä suunnitellaan, käytä .local-päätteen sijasta esimerkiksi jotakin seuraavista domain-päätteistä:

• .private

• .intranet

• .internal

• .lan

Bonjourin mDNS-palvelu tunnistaa Bonjouria tukevat laitteet .local-päätteestä. Kun sisäistä yritysverkkoa suunnitellaan, .local-päätteen käytön välttäminen on erittäin suositeltavaa.

Lisää iOS 8:ssa tunniste domain-nimeen

Voit ratkaista ylätason .local-domainin monilähetyksenä iOS 8:ssa käyttämällä kahden tunnisteen nimeä, kuten "esimerkki.local". Tämä noudattaa paikallisen domainin IANA-määritystä Bonjouriin.

Voit myös määrittää kolmen tai useamman tunnisteen ("palvelin.esimerkki.local") käyttämään yksittäislähetettyä DNS:ää:

• Varmista, että DNS-palvelimessa on SOA-tietue ".local".

• Tai käytä ".local"-domainin alidomainia, kuten "esimerkki.local". Tässä tapauksessa voit lisätä kahden tunnisteen hakudomainin (kuten esimerkki.local), ja sinulla voi olla SOA-tietue joko alidomainille esimerkki.local tai domainille .local.