Tietoja Applebotista

Tässä artikkelissa kerrotaan Applen hakurobotti Applebotista.

Applebot on Applen indeksointirobotti. Sitä käyttävät tuotteet, kuten Siri- ja Spotlight-ehdotukset. Se noudattaa tavanomaisia robots.txt-sääntöjä ja robottimetatunnisteita, ja se tulee verkkoalueelta 17.0.0.0.

Applebotin tunnistaminen

Käyttäjäagentin merkkijonossa on sana ”Applebot” ja muita tietoja agentista. Esimerkki:

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_10_1) AppleWebKit/600.2.5 (KHTML, like Gecko) Version/8.0.2 Safari/600.2.5 (Applebot/0.1)

Sääntöjen räätälöiminen Applebotille

Applebot noudattaa tavallisia robots.txt-käskyjä, jotka on tarkoitettu Applebotille. Tässä esimerkissä Applebot ei yritä indeksoida dokumentteja, jotka ovat kategoriassa /private/ tai /not-allowed/:

User-agent: Applebot         # apple
Disallow: /private/          # disallow this directory
User-agent: *                # any robot
Disallow: /not-allowed/      # disallow this directory

Applebot tukee robottimetatunnisteita HTML-dokumenteissa. Jos haluat määrittää robottisääntöjä metatunnisteisiin, laita tunnisteet dokumentin <head>-osioon esimerkin mukaisesti:

<html><head>
<meta name="robots" content="noindex"/>
...
</head>
<body>...</body>
</html>

Applebot tukee myös seuraavia käskyjä:

• noindex: Applebot ei indeksoi tätä sivua, eikä se näy Spotlight- tai Siri-ehdotuksissa.
  • nosnippet: Applebot ei luo sivulle kuvausta tai verkkovastausta. Ehdotukset vierailla URL-osoitteessa sisältävät vain sivun nimen.
  • nofollow: Applebot ei seuraa linkkejä sivulla.
  • none: Applebot ei indeksoi tai seuraa linkkejä tai luo niistä kuvauksia sivulla, kuten edellä on kuvattu.
  • all: Applebot tarjoaa dokumenttia ehdotuksia varten ja luo sisällöistä kuvauksia, jotta lyhyt kuvaus sivusta voidaan näyttää sitä edustavan kuvan vieressä. Applebot voi tarjota lisää ehdotuksia seuraamalla linkkejä sivulla.

Jos haluat laittaa useita käskyjä yhteen metatunnisteeseen, käytä luetteloa, jossa metatunnisteet on erotettu pilkuin. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

<meta name="robots" content="nosnippet, noindex”>

ja

<meta name="robots" content=“noindex">
<meta name="robots" content=“nosnippet">

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat ilmoittaa ongelmasta, lähetä meille viesti osoitteeseen applebot@apple.com.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.