Tietoja Applebotista

Tässä artikkelissa kerrotaan Applen hakurobotti Applebotista.

Applebot on Applen indeksointirobotti. Sitä käyttävät tuotteet, kuten Siri- ja Spotlight-ehdotukset. Se noudattaa tavanomaisia robots.txt-sääntöjä ja robottimetatunnisteita, ja se tulee verkkoalueelta 17.0.0.0.

Applebotin tunnistaminen

Käyttäjäagentin merkkijonossa on sana ”Applebot” ja muita tietoja agentista. Esimerkki:

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_10_1) AppleWebKit/600.2.5 (KHTML, like Gecko) Version/8.0.2 Safari/600.2.5 (Applebot/0.1)

Sääntöjen räätälöiminen Applebotille

Applebot noudattaa tavallisia robots.txt-käskyjä, jotka on tarkoitettu Applebotille. Tässä esimerkissä Applebot ei yritä indeksoida dokumentteja, jotka ovat kategoriassa /private/ tai /not-allowed/:

User-agent: Applebot         # apple
Disallow: /private/          # disallow this directory
User-agent: *                # any robot
Disallow: /not-allowed/      # disallow this directory

Applebot tukee robottimetatunnisteita HTML-dokumenteissa. Jos haluat määrittää robottisääntöjä metatunnisteisiin, laita tunnisteet dokumentin <head>-osioon esimerkin mukaisesti:

<html><head>
<meta name="robots" content="noindex"/>
...
</head>
<body>...</body>
</html>

Applebot tukee myös seuraavia käskyjä:

• noindex: Applebot ei indeksoi tätä sivua, eikä se näy Spotlight- tai Siri-ehdotuksissa.
  • nosnippet: Applebot ei luo sivulle kuvausta. Ehdotukset vierailla URL-osoitteessa sisältävät vain sivun nimen.
  • nofollow: Applebot ei seuraa linkkejä sivulla.
  • none: Applebot ei indeksoi tai seuraa linkkejä tai luo niistä kuvauksia sivulla kuten mainittu yllä.
  • all: Applebot tarjoaa dokumenttia ehdotuksia varten ja luo sisällöistä kuvauksia, jotta lyhyt kuvaus sivusta voidaan näyttää sitä edustavan kuvan vieressä. Applebot voi tarjota lisää ehdotuksia seuraamalla linkkejä sivulla.

Jos haluat laittaa useita käskyjä yhteen metatunnisteeseen, käytä luetteloa, jossa metatunnisteet on erotettu pilkuin. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

<meta name="robots" content="nosnippet, noindex”>

ja

<meta name="robots" content=“noindex">
<meta name="robots" content=“nosnippet">

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat ilmoittaa ongelmasta, lähetä meille viesti osoitteeseen applebot@apple.com.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.