Kuvien ja videoiden lisääminen iMovie-projektiin

Lisää kuvia ja videoita Kuvat-apista tai -ohjelmasta iMovie-projektiin Macissa, iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Kuvien ja videoiden lisääminen Macilla

Jos haluat lisätä Macissa kuvia ja videoita Kuvat-ohjelmasta iMovie-projekteihin, käytä iMovien Kirjastot-luetteloa tai vedä ne Kuvat-ohjelmasta iMoviehen.

iMovien sivupalkin Kirjastot-luettelon käyttäminen

Voit käyttää Kuvat-ohjelman kuvakirjastoa iMoviesta:

1. Valitse iMovie-ikkunan vasemman laidan sivupalkista Kuvat.
  2. Valitse jokin sisältöluokka selaimen ylälaidassa olevasta ponnahdusvalikosta: Omat albumit, Albumit, Vuodet, Kokoelmat, Hetket tai Paikat.
  3. Kun löydät kuvan tai videon, jota haluat käyttää, vedä se projektisi aikajanalle. Jos lisäät kuvan, se näkyy projektissasi 3–6 sekunnin ajan kuvan viereisten siirtymien pituuden mukaan. Voit trimmata kuvan aikajanalla, jolloin se näkyy videossasi lyhyemmän tai pidemmän ajan.
  4. Jos haluat korvata olemassa olevan leikkeen, vedä kuva tai video korvattavan leikkeen päälle ja valitse jokin korvausvaihtoehdoista.

Jos Kuvat ei ole Kirjastot-luettelossa, Kuvat-kirjastoa ei ehkä ole määritetty järjestelmän kuvakirjastoksi. Voit aina vetää kuvia ja elokuvia iMovie-projektiin.

Kuvien ja videoiden vetäminen iMoviehen

Voit vetää kuvia Kuvat-ohjelmasta suoraan iMoviehen. Voit vetää videoita Kuvat-ohjelmasta iMoviehen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Vedä haluamasi video Kuvat-ohjelmasta työpöydälle.
  2. Vedä video työpöydältä projektisi aikajanalle.

Jos vedät videon Kuvat-ohjelmasta suoraan iMovien aikajanalle, se näkyy projektissasi stillkuvana 3–6 sekunnin ajan.

Kuvien ja videoiden lisääminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Luo iMovie-projekti.
  2. Kun projektisi on auki, vieritä aikajanaa niin, että toistopaikka (valkoinen pystysuora viiva) on siinä kohdassa, johon haluat lisätä kuvan tai videoleikkeen.
  3. Napauta Lisää media -painike ja sitten sijaintia, johon kuva tai video on tallennettu. Jos kuva tai video on esimerkiksi Kuvat-apin kuvakirjastossa, napauta Hetket, Video, Kuvat tai Albumit.
  4. Napauta kuvaa tai videota, jonka haluat lisätä.
  5. Jos olet lisäämässä videoleikettä, voit muun muassa esikatsella leikkeen ja muokata sitä, ennen kuin lisäät sen projektisi aikajanalle. Kun olet valmis lisäämään videoleikkeen, napauta Lisää projektiin -painike.
  6. Jos lisäsit valokuvan, se näkyy projektisi aikajanalla 3–6 sekunnin ajan kuvaa edeltävien ja sitä seuraavien siirtymien pituuden mukaan. Voit trimmata kuvan aikajanalla, jolloin se näkyy videossasi lyhyemmän tai pidemmän ajan.