AirPort: AirPort Extremen USB-kovalevytaltion tuominen näkyviin Mac OS X:ssä ja Windowsissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten AirPort Extremen USB-kovalevytaltio tuodaan näkyviin Mac OS X:ssä ja Windowsissa.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Kun USB-asema on liitetty AirPort Extreme -tukiasemaan (802.11n), se on yleensä automaattisesti verkon käyttäjien käytettävissä. Jos kyseinen valinta on kuitenkin pois käytöstä AirPort-levytyökalussa (Mac OS X) tai AirPort-levytoiminnossa (Windows) tai jos verkon käyttäjä kieltäytyy käyttämästä levyä, levyä voi silti käyttää alla olevien ohjeiden avulla. Oletusarvoisesti käyttäjä voi käyttää AirPort Extreme -tukiasemaa (802.11n) IP-protokollan kautta antamalla IP-osoitteen 10.0.1.1.

Jos et tiedä AirPort Extremen (802.11n) IP-osoitetta, valitse tukiasemasi AirPort-työkalun (Mac OS X) tai AirPort-levytoiminnon (Windows) avulla. IP-osoite näkyy pääikkunassa.

Huomautus: Macissa AirPort-levytyökalu sijaitsee Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa. Microsoft Windows -tietokoneessa AirPort-levytoiminnon sijainti on Käynnistä > Kaikki ohjelmat > AirPort. Avaa se tai osoita AirPort-levyn valikkorivikuvaketta ( ) Mac OS X:ssä ja valitse sitten AirPort Extreme -tukiasema (802.11n), johon USB-kovalevy on liitetty.

Mac OS X

Kovalevyjen tuominen näkyviin automaattisesti

1. Ota Näytä AirPort-levyt valikkorivillä -asetus käyttöön AirPort-levytyökalun pääikkunassa.
  2. Anna AirPort-levyn tai -levyjen käyttöön tarvittava käyttäjätunnus ja salasana.

Kovalevyjen tuominen näkyviin manuaalisesti AirPort-levyn valikkorivikohteen avulla

1. Osoita AirPort-levyn valikkorivikuvaketta ( ) ja valitse se tukiasema, jossa on haluamasi USB-kovalevy.
  2. Valitse haluamasi kovalevy tai -levyt (AirPort-levy).
  3. Anna AirPort-levyn tai -levyjen käyttöön tarvittava käyttäjätunnus ja salasana.

Mac OS laajennettu (HFS+) -taltioiden tuominen manuaalisesti näkyviin

1. Valitse Finderin Siirry-valikosta Yhdistä palvelimeen.
  2. Anna AirPort Extreme -tukiaseman LAN IP-osoite (oletusarvoisesti 10.0.1.1).
  3. Anna AirPort-levyn tai -levyjen käyttöön tarvittava käyttäjätunnus ja salasana.
  4. Valitse haluamasi AirPort-levy tai -levyt käytettävissä olevista taltioista.

FAT16-/FAT32-taltioiden tuominen näkyviin manuaalisesti

1. Valitse Finderin Siirry-valikosta Yhdistä palvelimeen.
  2. Anna AirPort Extreme -tukiaseman LAN IP-osoite, jota edeltää smb:// (esimerkiksi smb://10.0.1.1 ).
  3. Anna AirPort-levyn tai -levyjen käyttöön tarvittava käyttäjätunnus ja salasana. Jätä Työryhmä-kenttä tyhjäksi, ellet ole määrittänyt sellaista AirPort-työkalussa.
  4. Valitse haluamasi AirPort-levy käytettävissä olevista CIFS-taltioista.

Windows XP ja Vista

Huomautus: AirPort-levyagentin uutena nimenä on AirPort-tukiaseman päivitys 2007-002:ssa ja uudemmissa AirPort-tukiasema-agentti. Jos et ole asentanut tätä päivitystä, seuraavien ohjeiden AirPort-tukiasema-agentti vastaa omassa järjestelmässäsi AirPort-levyagenttia.

Kovalevyn tuominen näkyviin AirPort-tukiasema-agentin avulla

1. Avaa AirPort-tukiasema-agentti hakemistosta C:\\Program Files\AirPort\.
  2. Varmista, että tehtäväpalkin valikko on otettu käyttöön AirPort-levytoiminnossa.
  3. Osoita AirPort-tukiasema-agentin kuvaketta tehtäväpalkissa.
  4. Anna käyttäjätunnus ja salasana.

Kovalevyn tuominen näkyviin yhdistämällä verkkoasemaan

1. Valitse Oma tietokone (Käynnistä > Oma tietokone).
  2. Valitse valikosta Työkalut ja valitse sitten Yhdistä verkkoasemaan.
  3. Anna aseman kirjain, joka ei ole käytössä (esimerkiksi Z).
  4. Kirjoita aseman polku. Se on muodossa \\IPosoite\asemannimi (esimerkiksi \\10.0.1.1\omaasema)

Kovalevyn tuominen näkyviin palvelinyhteyttä käyttäen

1. Valitse Käynnistä > Suorita ja anna AirPort Extreme -tukiaseman (802.11n) IP-osoite (oletusarvoisesti \\10.0.1.1).
  2. Anna käyttäjätunnus ja salasana pyydettäessä.
  3. Näyttöön tulee ikkuna, jossa näkyy kunkin AirPort Extreme (802.11n) -tukiasemaan liitetyn kovalevyn kansiot.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.