Tietoja Safari 8.0.5:n, Safari 7.1.5:n ja Safari 6.2.5:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan Safari 8.0.5:n, Safari 7.1.5:n ja Safari 6.2.5:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Safari 8.0.5, Safari 7.1.5 ja Safari 6.2.5

• Safari

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5 ja OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Asiakasvarmenteita käyttävät haitalliset verkkosivustot saattoivat jäljittää käyttäjiä.

Kuvaus: Safarin tavassa yhteensovittaa asiakasvarmenne SSL-todennusta varten oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla kelvollisten asiakasvarmenteiden yhteensovittamista.

CVE-ID

CVE-2015-1129: Fluid Operations AG:n Stefan Kraus ja Whatever s.a:n Sylvain Munaut

• Safari

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5 ja OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Ilmoitusasetukset saattoivat paljastaa käyttäjän selaushistorian yksityisessä selaustilassa.

Kuvaus: Vastaaminen push-ilmoituspyyntöihin yksityisessä selaustilassa paljasti käyttäjän selaushistorian. Ongelma on ratkaistu poistamalla push-ilmoituskehotteet käytöstä yksityisessä selaustilassa.

CVE-ID

CVE-2015-1128: Credit Union Geekin Joseph Winn

• Safari

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5 ja OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Käyttäjien selaushistoriaa ei mahdollisesti tyhjennetty kokonaan.

Kuvaus: Safarissa oli tilanhallintaongelma, jonka vuoksi käyttäjän selaushistoriaa ei tyhjennetty history.plist-tiedostosta. Ongelma korjattiin parantamalla tilan hallintaa.

CVE-ID

CVE-2015-1112: William Breuer (Alankomaat)

• WebKit

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5 ja OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi johtaa ohjelman odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: WebKitissä oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-ID

CVE-2015-1119: Szegedin yliopiston / Samsung Electronicsin Renata Hodovan

CVE-2015-1120: Apple

CVE-2015-1121: Apple

CVE-2015-1122: Apple

CVE-2015-1124: Apple

• WebKit

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5 ja OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Käyttäjän selaushistoria saatettiin indeksoida yksityisessä tilassa.

Kuvaus: Safarissa oli tilanhallintaongelma, jonka vuoksi käyttäjän selaushistoria indeksoitiin tahattomasti yksityisessä selaustilassa. Ongelma korjattiin parantamalla tilan hallintaa.

CVE-ID

CVE-2015-1127: Tyler C

• WebKit

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5 ja OS X Yosemite 10.10.2.

Vaikutus: Käynti haitallisella verkkosivustolla saattoi aiheuttaa muusta alkuperästä peräisin olevien resurssien käyttämisen.

Kuvaus: WebKitin tavassa käsitellä FTP-URL-osoitteissa olevia kirjautumistietoja oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla URL-osoitteiden koodauksen purkua.

CVE-ID

CVE-2015-1126: Klikki Oy:n Jouko Pynnönen

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.