Äänikuvailutulkkausten käyttäminen videoleikettä, TV-ohjelmaa tai elokuvaa kuvailevan selostuksen kuuntelemiseen

OS X Yosemitessa ja uudemmissa sekä iOS 8:ssa ja uudemmissa voi toistaa videotiedostojen äänikuvailutulkkauksia, kun tällaisia raitoja on saatavilla.

Äänikuvailutulkkaus on erillinen ääniraita, jossa selostetaan tai kuvaillaan leikkeen, TV-ohjelman tai elokuvan visuaalista sisältöä. Voit kuunnella äänikuvailutulkkausta videon toiston aikana, jotta voit paremmin seurata ohjelmaa, jos olet näkövammainen tai jos et pysty katsomaan näyttöäsi.

Äänikuvailutulkkausten laittaminen oletusarvoisesti päälle

Kaikissa videoissa ei ole äänikuvailutulkkauksia. Noudata seuraavia ohjeita Macissa tai iOS-laitteessa, niin kuulet kuvailutulkkaukset automaattisesti, kun niitä on saatavilla:

Kuvailevien ääniraitojen luominen

Jos luot videon ammattikäyttöön tarkoitetussa videoiden muokkausohjelmassa, kuten Final Cut Pro X:ssä, voit lisätä omat äänikuvailutulkkaukset erillisenä ääniraitana. Kun luot kuvailutulkkauksen sisältäviä ääniraitoja, lisää niihin mediaominaisuustunniste ilmaisemaan niiden käyttötarkoitusta. Jos mediasisällössä on asianmukaiset tunnisteet, QuickTime Player, iTunes, Safari ja muut videon toisto-ohjelmat osaavat automaattisesti valita oikean ääniraidan katseluohjelmaa varten.

Final Cut Pro X:ssä sinun on käytettävä roolitoimintoa, jos haluat toistaa kuvailevan ääniraidan normaalin äänikanavakokoonpanon. Luo rooli ja ota se käyttöön kaikissa äänileikkeissä, joita aiot käyttää kuvailevan ääniraidan osana. Voit tämän jälkeen viedä äänen QuickTime-tiedostoon erillisenä kanavana, kun jaat valmiin projektin. Voit myös merkitä erillisen äänikanavan kuvailevaksi ääniraidaksi QuickTime-videon muiden äänikanavien tapaan (katso ”Elokuvatiedostot” alla). Lue lisätietoja roolien käytöstä ja rooleja sisältävien sisältöjen viennistä Final Cut Pro X:ssä.

Elokuvatiedostot

1. Lisää mediaominaisuustunniste public.accessibility.describes-video kuvailutulkkausraitaan.
  2. Lisää kielitunniste kuvailutulkkausraitaan.

HLS-äänilähetykset

1. Lisää mediaominaisuustunniste public.accessibility.describes-video äänisisältöön, joka sisältää kuvailutulkkauslähetyksen.
  2. Aseta kuvailutulkkauslähetyksen AUTOSELECT-määritteeksi YES.
  3. Lisää kielitunniste kuvailutulkkauslähetykseen.

Surround Sound -äänisisältö

Jos sisältösi sisältää tietynkielisen 5.1 Surround -ääniraidan, sen pitäisi säilyä kuvailutulkkausta lisättäessä. Kuvailuraita miksataan 5.1-miksin keskikanavaan. 5.1-miksiä ei miksata stereoksi näiden raitojen osalta.