Päivitys iPhotosta macOS:n Kuvat-ohjelmaan

Mac sisältää Kuvat-ohjelman OS X Yosemite 10.10.3:sta alkaen. Jos käytit ennen päivitystä iPhotoa tai Aperturea, lue lisätietoja Kuvat-ohjelmaan siirtymisestä Macissa.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Päivitys iPhotosta tapahtuu automaattisesti. Kun asennat OS X Yosemite 10.10.3:n tai uudemman, Kuvat on osa päivitystä. Jos Kuvat-kansiossasi on yksi iPhoto-kirjasto, usein koko kirjastosi (esimerkiksi kuvat, videot, projektit ja albumit) näkyy Kuvat-ohjelmassa automaattisesti ensimmäisellä avauskerralla.

Useamman kuin yhden kuvakirjaston siirtäminen

Jos Macissa on useampi kuin yksi kuvakirjasto, Kuvat kysyy ensimmäisen avauskerran yhteydessä, minkä niistä haluat päivittää. Voit avata ja käyttää iPhotossa tai Aperturessa luotuja kirjastoja Kuvat-ohjelmassa.

Näin siirrät toisen kuvakirjaston manuaalisesti:

1. Lopeta Kuvat-ohjelma.
  2. Pidä optionäppäintä painettuna ja avaa Kuvat.
  3. Valitse haluamasi kirjasto ja sitten Valitse kirjasto. Jos haluamaasi kirjastoa ei näy, valitse Muu kirjasto. Siirry haluamaasi kirjastoon ja valitse Avaa.

Voit myös vetää Dockin Kuvat-kuvakkeeseen sen kirjaston, jonka haluat avata. Voit myös luoda täysin uuden ja tyhjän kirjaston valitsemalla Luo uusi.

Kuvat voi käyttää iPhoto 8.0:n tai uudemman ja minkä tahansa Aperture-version kirjastoja. Jos haluat siirtää kirjaston iPhoto 7:stä tai aiemmasta, valmistele kirjasto ensin käyttämällä Applen ilmaista iPhoto-kirjaston päivittäjää.

Tietoja uudesta Kuvat-kirjastosta

• Kuvat tallentaa kirjastosi oletusarvoisesti Macin Kuvat-kansioon.
  • Jos päivität iPhoto- tai Aperture-kirjaston, Kuvat-kirjastosi tallennetaan samaan paikkaan kuin alkuperäinen kirjasto. Kuvat käyttää samoja kantatiedostoja kuin iPhoto tai Aperture, joten molempien ohjelmien käyttämiseen ei tarvita tuplasti tilaa.
  • Kuvat muuttaa iPhoto-tapahtumat albumeiksi, jotka ovat Albumit-näkymässä olevassa iPhoto-tapahtumat-kansiossa.
  • Osa metadatasta, kuten tähtiluokitukset ja liput, muunnetaan avainsanoiksi, jotta niitä voi helposti etsiä. Lisätietoja siitä, miten Kuvat käsittelee iPhotosta ja Aperturesta peräisin olevia älykkäitä albumeita sekä sisältöä ja metadataa
  • Jos käytät useita kirjastoja, sinun täytyy ehkä määrittää järjestelmän kuvakirjasto, jotta iCloud ja muut ohjelmat (kuten Mail ja iMovie) voivat käyttää haluamiasi kuvia.

Jos säilytät Kuvat-kirjastoasi paikassa, joka kuuluu pilvipalveluun (esimerkiksi Dropboxissa, Boxissa tai Google Drivessa), synkronointi saattaa vahingoittaa kirjastoa. Tämän seurauksena saatat menettää kuvia.
Jos haluat kuvien näkyvän kaikissa laitteissasi, voit käyttää iCloud-kuvakirjastoa. Kirjaston varmuuskopiointiin voit käyttää Time Machinea.

iPhoton ja Aperturen käyttäminen Kuvat-ohjelmaan siirtymisen jälkeen

iPhoto (ja Aperture, jos olet ladannut sen) säilyy tietokoneen Ohjelmat-kansiossa, ja voit jatkaa sen käyttöä. Jos avaat iPhoton tai Aperturen Kuvat-ohjelmaan päivittämisen jälkeen, sinulta kysytään, haluatko avata kirjaston siinä vai Kuvat-ohjelmassa.

iPhotossa tai Aperturessa tekemäsi muutokset tai muokkaukset eivät näy Kuvat-ohjelmassa. Vastaavasti Kuvat-ohjelmassa tekemäsi muutokset tai muokkaukset eivät näy iPhotossa tai Aperturessa.

iCloud-kuvakirjaston käyttöönotto kuvien käyttämiseksi muilla Apple-laitteilla

Jos haluat käyttää iCloud-kuvakirjastoa Kuvat-ohjelmaan päivittämisen jälkeen, voit laittaa sen päälle kohdasta Kuvat > Asetukset > iCloud. Järjestelmän kuvakirjaston kuvat ja videot alkavat latautua iCloudiin täydessä tarkkuudessa ja alkuperäisessä muodossa. Kuvat arvioi kokoelmasi koon ja auttaa tarvittaessa valitsemaan toisen iCloud-tallennustilatilauksen. Lue, mitä voit tehdä, jos kuvakirjaston koko on yli 1 teratavua.

Voit antaa Macin tai iOS-laitteen hallita laitteeseen tallennetun kuvakirjaston kokoa automaattisesti. Tästä on hyötyä, jos sinulla on suuri kuvakokoelma tai jos laitteen tallennustila on vähissä. Siirry Macissa kohtaan Kuvat > Asetukset > iCloud ja valitse Optimoi Macin tallennustila. Siirry iOS-laitteessa kohtaan Asetukset > Kuvat ja valitse Optimoi [laitteen] tallennustila.

Optimoi tallennustila -toiminto säästää tilaa tallentamalla alkuperäiset täystarkkuuksiset kuvat ja videot automaattisesti iCloudiin ja säilyttämällä kuvista kevyet versiot, jotka sopivat kooltaan täydellisesti kuhunkin laitteeseen. Voit aina käyttää kaikkia laitteessasi olevia sisältöjä, myös offline-tilassa.

iCloud-kuvakirjasto pitää yhden kirjaston (järjestelmän kuvakirjaston) ajan tasalla kaikissa laitteissasi. Jos vaihdat järjestelmän kuvakirjaston, uuden kirjaston sisältö yhdistetään iCloudissa jo olevaan sisältöön. Toimintoa ei voi kumota, joten tee tämä muutos vain silloin, jos haluat yhdistää kirjastosi.

Time Machinen käyttäminen Kuvat-kirjaston varmuuskopiointiin

Kuvasi ja videosi ovat tärkeitä. Vaikka käyttäisit iCloud-kuvakirjastoa, suositus on käyttää Time Machinea Macin (mukaan lukien Kuvat-kirjaston) varmuuskopiointiin.

Pidä Kuvat-kirjastosi ja Time Machine -varmuuskopiosi eri levyillä. Tämä onnistuu helposti, kun pidät Kuvat-kirjaston Kuvat-kansiossa (oletussijainti) ja asetat Time Machinen varmuuskopioimaan ulkoiselle asemalle, verkossa olevalle levylle tai Time Capsuleen.