-45054-virhe iTunes Storessa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ratkaista -45054-virheen Macissa tai Windows-tietokoneessa.

Jos iTunesin ostosten lataamiseen käyttämissä tiedostoissa tai kansioissa on rajoitetut käyttöoikeudet, saatat saada seuraavanlaisen varoitusviestin:

”iTunes Store -pyyntöä ei voitu suorittaa. Tapahtui tuntematon virhe (-45054).”

Mac

1. Lopeta iTunes, jos se on auki.
  2. Klikkaa työpöytää varmistaaksesi, että olet Finderissa.
  3. Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä Näytä > Sarakkeina.
  4. Valitse samalta valikkoriviltä Siirry > Siirry kansioon.
  5. Kirjoita avautuvaan ikkunaan seuraava polku:
    /Users/Shared/adi
  6. Klikkaa Siirry-painiketta.

Jos näet viestin ”Kansiota ei löydy”, siirry kansioon /Users/ ja tarkista, onko kansiota /Users/Shared olemassa.

Jos näet Jaettu-kansion, mutta se on merkitty punaisella ympyrällä, jossa on miinusmerkki

Jos Jaettu-kansion päällä on :

1. Klikkaa työpöytää varmistaaksesi, että olet Finderissa. Valitse sitten näytön ylälaidassa olevasta Siirry-valikosta Lisäohjelmat.
  2. Etsi Lisäohjelmat-kansiosta Pääte ja avaa se.

Seuraavassa vaiheessa sinun on kirjoitettava Päätteeseen komentoja käyttöoikeusasetusten muuttamiseksi. Jos et tunne Pääte- ja UNIX-ympäristöjä, ole varovainen. Jos kirjoitat vääriä komentoja, saatat menettää tietoja tai järjestelmäohjelmisto saattaa muuttua epävakaaksi. Jos et muuta käyttöoikeusasetuksia täsmälleen annetulla tavalla, järjestelmän suojaus voi heiketä tai yksityisiä tietoja voi paljastua. Tämä vaihe edellyttää ylläpitäjän salasanaa, joka ei ole tyhjä.

3. Kirjoita Pääte-ikkunaan seuraava komento:
    sudo chmod 1777 /Users/Shared
  4. Paina rivinvaihtonäppäintä.
  5. Anna ylläpitäjätilin salasana pyydettäessä. Paina lopuksi rivinvaihtonäppäintä.
  6. Sulje Pääte.

Jos Jaettu-kansiota ei näy

1. Klikkaa työpöytää varmistaaksesi, että olet Finderissa. Valitse sitten näytön ylälaidassa olevasta Siirry-valikosta Lisäohjelmat.
  2. Etsi Lisäohjelmat-kansiosta Pääte ja avaa se.

Seuraavassa vaiheessa sinun on kirjoitettava Päätteeseen komentoja käyttöoikeusasetusten muuttamiseksi. Jos et tunne Pääte- ja UNIX-ympäristöjä, ole varovainen. Jos kirjoitat vääriä komentoja, saatat menettää tietoja tai järjestelmäohjelmisto saattaa muuttua epävakaaksi. Jos et muuta käyttöoikeusasetuksia täsmälleen annetulla tavalla, järjestelmän suojaus voi heiketä tai yksityisiä tietoja voi paljastua. Tämä vaihe edellyttää ylläpitäjän salasanaa, joka ei ole tyhjä.

3. Kirjoita Pääte-ikkunaan seuraava komento:
    sudo mkdir -p /Users/Shared/
  4. Paina rivinvaihtonäppäintä.
  5. Anna ylläpitäjätilin salasana pyydettäessä. Paina lopuksi rivinvaihtonäppäintä.
  6. Kirjoita Pääte-ikkunaan seuraava komento:
    sudo chmod 1777 /Users/Shared
  7. Paina rivinvaihtonäppäintä.
  8. Sulje Pääte.

Jos /Users/Shared/ on olemassa ja pystyt avaamaan sen

1. Klikkaa työpöytää varmistaaksesi, että olet Finderissa. Valitse sitten näytön ylälaidan Siirry-valikosta Siirry kansioon.
  2. Kirjoita Siirry kansioon -tekstiruutuun:
    /Users/Shared/adi
  3. Valitse näytön ylälaidan valikosta Näytä > Sarakkeina.
  4. Etsi adi-kansio ja vedä se roskakoriin. Voit myös klikata sitä ja painaa komento- ja poistonäppäimiä.
  5. Todenna pyydettäessä Macin salasana.
  6. Avaa iTunes ja yritä kirjautua sisään.

Windows-tietokone

1. Lopeta iTunes, jos se on auki.
  2. Paina Windows-näppäintä. Jos näppäimistössä ei ole Windows-näppäintä, paina ctrl- ja esc-näppäimiä.
  3. Klikkaa suurennuslasikuvaketta tai hakukenttää. Kirjoita hakukenttään %ProgramData% ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  4. Tuo piilotetut tiedostot näkyviin:
    Windows 10: valitse Näytä ja sitten Piilotetut kohteet.
    Windows 8: Valitse Näytä ja sitten Asetukset. Valitse Näytä-välilehdeltä Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat.
    Windows 7: Valitse Järjestä ja sitten Kansion ja haun asetukset. Valitse Näytä-välilehdeltä Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat.
  5. Avaa Apple Computer -kansio ja sitten iTunes-kansio.
  6. Poista adi- ja SC Info -kansiot: Klikkaa kumpaakin kansiota hiiren oikealla painikkeella ja valitse valikosta Poista.
  7. Käynnistä tietokone uudelleen.
  8. Avaa iTunes ja yritä tehdä ostos.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.