Applen langaton hiiri, näppäimistö tai ohjauslevy ei toimi odotetulla tavalla

Tässä artikkelissa on ohjeita, joiden avulla voit yrittää ratkaista Applen langattomaan hiireen, näppäimistöön tai ohjauslevyyn liittyvät ongelmat.

Mac ei tunnista laitettasi

Noudata seuraavia ohjeita, jos Mac ei tunnista hiirtä, näppäimistöä tai ohjauslevyä.

Varmista, että langaton hiiri, näppäimistö tai ohjauslevy on päällä

Magic Mouse -hiiren ja Magic Mouse 2 -hiiren pohjassa on liukukytkin. Kytke laite päälle liu’uttamalla kytkintä. Magic Mouse -hiiren vihreä merkkivalo syttyy hetkeksi. Magic Mouse 2 -hiiressä näkyy vihreä kaistale kytkimen alla.

Magic Keyboard -näppäimistön, numeronäppäimistöllisen Magic Keyboard -näppäimistön ja Magic Trackpad 2 -ohjauslevyn takareunassa on liukukytkin. Kytke laite päälle liu’uttamalla kytkintä (vihreä kaistale tulee näkyviin). Applen vanhempien langattomien näppäimistöjen oikeassa sivussa on virtapainike. Kun painat painiketta, sen lähellä laitteen päällä oleva vihreä merkkivalo syttyy.

Kun nämä laitteet ovat päällä, ne näkyvät yhdistettyinä Bluetooth-järjestelmäasetuksissa ja valikkorivillä olevassa Bluetooth-valikossa. Jos laitetta ei näy siellä, varmista, että se on ladattu, tai vaihda sen paristot. Varmista lisäksi, että siitä on tehty laitepari Macin kanssa.

Varmista, että laitteesi on määritetty toimimaan Macin kanssa

Varmista, että Bluetooth on laitettu päälle

Valitse Mac-kannettavan sisäisellä ohjauslevyllä tai USB-hiirellä Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset. Valitse sitten Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä.

Lue lisätietoja Bluetoothin tilan selvittämisestä alla olevasta taulukosta. Jos Bluetooth-kuvaketta ei tule näkyviin tai jos valikkorivillä näkyvän tilan mukaan Bluetooth on edelleen pois päältä, käynnistä tietokone uudelleen. Yritä sitten laittaa Bluetooth uudelleen päälle.

Bluetooth-valikon kuvake Bluetooth-tila
BT-kuvake Bluetooth on päällä, mutta yksikään laite ei ole yhteydessä Maciin. Lue lisätietoja tämän artikkelin osiosta Varmista, että langaton hiiri, näppäimistö tai ohjauslevy on päällä.
BT-kuvake Bluetooth on päällä, ja vähintään yksi langaton laite on yhdistetty.
 Kun tämä kuvake vilkkuu, ainakin yhden langattoman laitteen virta on vähissä. Klikkaa Bluetooth-kuvaketta selvittääksesi, mistä laitteesta on kyse. Lataa sitten laite tai vaihda sen paristot.
BT-kuvake Bluetooth on pois päältä. Klikkaa Bluetooth-kuvaketta USB-hiirellä tai sisäisellä ohjauslevyllä ja valitse Laita Bluetooth päälle.
BT-kuvake Bluetooth on offline-tilassa tai ei käytettävissä. Käynnistä Mac uudelleen. Jos Bluetooth-tila ei muutu, irrota kaikki USB-laitteet ja käynnistä Mac uudelleen.

Varmista, että laitteesi ovat ladattuja

Magic Mouse 2:ssa, Magic Keyboardissa ja numeronäppäimistöllisessä Magic Keyboardissa sekä Magic Trackpad 2:ssa on sisäinen ladattava akku. Voit ladata nämä laitteet liittämällä ne Maciin tai USB-virtalähteeseen Lightning–USB-kaapelilla. Jotta akku latautuisi mahdollisimman nopeasti, varmista, että laitteesi on kytketty päälle, kun liität Lightning–USB-kaapelin.

Voit tarkistaa näiden laitteiden akun varaustason klikkaamalla Macin valikkorivillä olevaa Bluetooth-kuvaketta ja valitsemalla laitteen nimen. Jos laitteen akun varaus on vähissä, lataa se. Jos laitetta ei näy, varmista yllä olevien ohjeiden avulla, että laite on päällä.

Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen.

Jos Mac ei tunnista Applen langatonta hiirtä, näppäimistöä tai ohjauslevyä, vaikka suoritit edellä olevat toimenpiteet, kokeile, ratkeaako ongelma, kun sammutat laitteen, odotat muutaman sekunnin ajan ja käynnistät sen sitten uudelleen.

Hiiri tai näppäimistö lakkaa ajoittain vastaamasta

Noudata seuraavia ohjeita, jos hiiri tai näppäimistö joskus lakkaa tilapäisesti vastaamasta.

Klikkaa tai paina jotakin näppäintä

• Yhdistä laite uudelleen tietokoneeseen klikkaamalla hiirtä tai ohjauslevyä tai painamalla jotakin näppäintä. Laitteen reagoimisessa saattaa kestää hetki.

Signaalihäiriön tarkistaminen

• 2,4 GHz:n taajuudella toimivat langattomat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä. Siirrä langattomien puhelimien tukiasemat, mikroaaltouunit ja muut 2,4 GHz:n sähköiset laitteet pois Macin lähistöltä, jos epäilet häiriöitä.
  • Pidä langattomat laitteet 10 metrin etäisyydellä Macista.
  • Vältä metalliesineiden sijoittamista langattoman laitteen ja Macin väliin.

Hiirellä vierittäminen ylös tai alas tai laidalta toiselle ei onnistu

Jos verkkosivun tai dokumentin vierittäminen hiirellä ei onnistu, varmista artikkelin Macin perusteet: Multi-Touch-eleet avulla, että eleet on määritetty oikein. Voit yrittää säätää myös vieritysnopeusasetuksia.

Hiiri tai ohjauslevy ei reagoi odotetulla tavalla

Apple Wireless Mouse -hiirtä, Magic Mouse -hiirtä ja Magic Mouse 2 -hiirtä voi käyttää useimmilla tasaisilla pinnoilla. Jos ohjausongelmia esiintyy, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

• Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja valitse sitten Hiiri. Säädä Seuranta-liukusäätimellä, kuinka nopeasti haluat hiiren osoittimen liikkuvan, kun liikutat hiirtä.
  • Kokeile, paraneeko ohjattavuus, jos käytät erilaisia alustoja.
  • Käännä hiiri ympäri ja tarkista sensorin ikkuna. Jos sensorin ikkunassa on pölyä tai likaa, puhdista se varovasti paineilmalla.
  • Jos lähistöllä on käytössä useita langattomia Bluetooth-laitteita, kokeile kytkeä ne yksitellen pois päältä, jos tämä ratkaisisi ongelman. Paljon kaistaa käyttävät laitteet voivat vaikuttaa hiiren ohjaukseen.

Lue lisätietoja siitä, mitä tehdä, jos ohjauslevyn ohjaus ei toimi oikein.

Yksi tai useampi näppäin ei reagoi

Tarkista Näppäimistöikkunan avulla, reagoivatko näppäimistön näppäimet oikein, kun niitä painetaan.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja valitse sitten Kieli ja alue.
  2. Klikkaa Näppäimistöasetukset-painiketta.
  3. Klikkaa Syöttölähteet-välilehteä.
  4. Varmista, että käyttämäsi näppäimistön kieli on mainittu vasemmalla olevassa luettelossa. Jos näin ei ole, klikkaa ja valitse jokin näyttöön tulevista kielistä.
  5. Valitse Näytä syöttövalikko valikkorivillä -kohdan vieressä oleva valintaneliö.
  6. Klikkaa Näppäimistö-välilehteä ja valitse Näytä näppäimistö- ja emoji-ikkunat valikkorivillä -kohdan vieressä oleva valintaneliö.
  7. Valitse valikkorivin syöttövalikosta Näytä näppäimistöikkuna . Näppäimistöikkuna avautuu, ja siinä näkyy näppäimistöasettelu.
  8. Paina näppäintä, joka ei reagoi, ja katso, korostuuko vastaava näppäin Näppäimistöikkunassa. Jos se korostuu, kyseinen näppäin toimii oikein.

Jos otat Näppäimet hiirenä -toiminnon käyttöön, monet näppäimet eivät ehkä reagoi odotetulla tavalla. Voit poistaa Näppäimet hiirenä -toiminnon käytöstä seuraavasti:

• Jos käytössä on OS X 10.8 tai uudempi, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset. Valitse Käyttöapu ja sitten vasemmalla olevasta luettelosta Hiiri ja ohjauslevy. Poista sitten Käytä näppäimiä hiirenä -valintaneliön valinta.
  • Jos käytössä on OS X 10.7.5 tai aiempi, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset. Valitse Laajennettu käyttö ja sitten Hiiri ja ohjauslevy -välilehti. Paina sitten Näppäimet hiirenä -kohdan vieressä olevaa Pois-painiketta.

Jos näppäimiin liittyvät ongelmat jatkuvat, kokeile käynnistää Mac yhden käyttäjän tilassa selvittääksesi, johtuuko ongelma ohjelmistosta.