Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöönotto ja käyttö

Takaisin omaan Maciin -toiminnon avulla voit muodostaa suojatun yhteyden muihin Maceihisi internetissä.

Takaisin omaan Maciin on iCloud-toiminto, jonka avulla voit tehdä Mac-tietokoneistasi verkon etäkäyttöä varten. Voit käyttää Takaisin omaan Maciin -toimintoa seuraavasti:

• Tiedostonjako: etsi tiedostoja ja kansioita etä-Macista ja vedä ne paikalliseen Maciin.
  • Näytönjako: käytä etä-Macia aivan kuin istuisit sen edessä. Voit avata ohjelmia ja muokata dokumentteja etä-Macissa käyttämällä paikallista hiirtä ja näppäimistöä.

macOS Mojavesta alkaen Takaisin omaan Maciin -toiminto ei ole enää käytettävissä. Ota selvää, miten voit käyttää sen sijaan Cloud Drivea, näytönjakoa Apple Remote Desktopia.

Vaatimukset

Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöönoton ja käytön vaatimukset:

• Vähintään kaksi Mac-tietokonetta, joissa on OS X Lion 10.7.5 tai uudempi, mutta ei uudempaa kuin macOS High Sierra. Jokaisella tietokoneella on oltava kirjautuneena iCloudiin käyttämällä samaa Apple ID:tä.
  • AirPort Time Capsule-, AirPort Extreme- tai AirPort Express-tukiasema tai muu UPnP- tai NAT-PMP-protokollaa tukeva internet-reititin, jossa on uusin laiteohjelmisto. AirPort-tukiasemat vaativat laiteohjelmistoversion 7.6.1 tai uudemman ja AirPort-työkalun 6.3 tai uudemman.
  • Näytönjako vaatii tietokoneiden välille vähintään 300 kbit/s:n kaksisuuntaisen (sisään/ulos) internet-yhteyden. Tiedostonjakoa voi ehkä käyttää hitaammallakin yhteydellä. Jos tiedostonjako ei toimi odotetulla tavalla, tarkista asetukset ja yhteydet.
  • Etäyhteydet salliva palomuuri. Jotkin palomuurit saattavat estää jotkin Takaisin omaan Maciin -yhteydet. Et ehkä esimerkiksi pysty yhdistämään työpaikalla olevaan Maciin kotoa käsin, mutta pystyt yhdistämään kotona olevaan Maciin työpaikalta käsin. Jos et ole varma, salliiko palomuuri Takaisin omaan Maciin -yhteydet, tarkista asia organisaatiosi verkon ylläpitäjältä.

Jos haluat käyttää ulkoisella kovalevyllä olevia tiedostoja AirPort Extremen tai AirPort Time Capsulen avulla, tarvitset Mac OS laajennettu (kirjaava) -muodossa alustetun USB-kovalevyn. Kun käytät sitä Takaisin omaan Maciin -toiminnon kanssa, kovalevy näkyy tukiasemana Finderin sivupalkin Jaetut-kohdassa.

Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöönotto

Ota Takaisin omaan Maciin -toiminto ensin käyttöön kaikissa Maceissa, joita haluat käyttää:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Jos et vielä ole kirjautunut iCloudiin, anna iCloudin kanssa käyttämäsi Apple ID ja valitse Kirjaudu sisään.
  3. Valitse Takaisin omaan Maciin.
  4. Noudata Takaisin omaan Maciin -kohdan vieressä olevia käyttöönotto-ohjeita.
  5. Määritä suojausasetukset.

Jos haluat käyttää AirPort Extremeen tai AirPort Time Capsuleen liitetyllä kovalevyllä olevia tiedostoja, ota Takaisin omaan Maciin käyttöön tukiasemassa seuraavasti:

1. Varmista, että käytät samaa lähiverkkoa kuin AirPort-tukiasema, jonka haluat ottaa käyttöön.
  2. Avaa AirPort-työkalu Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  3. Valitse AirPort-tukiasema, jota haluat käyttää Takaisin omaan Maciin -toiminnon kanssa, ja klikkaa Muokkaa. Jos tukiasemaa ei näy, avaa luettelo käytettävissä olevista tukiasemista valitsemalla Muut Wi-Fi-laitteet. Ponnahdusvalikosta täytyy ehkä valita toinen verkkoliitäntä.
  4. Anna tukiaseman salasana. Salasana on eri kuin iCloud-salasanasi.
  5. Avaa Tukiasema-välilehti.
  6. Klikkaa Takaksin omaan Maciin -osiossa Lisää (+) -painiketta ja anna Takaisin omaan Maciin -toiminnon kanssa käyttämäsi Apple ID ja salasana. Vihreän tilailmaisimen pitäisi näkyä merkkinä siitä, että Takaisin omaan Maciin on käytössä.
  7. Tallenna muutokset klikkaamalla Päivitä.

Yhdistäminen Takaisin omaan Maciin -verkossa olevaan etä-Maciin tai AirPort-tukiasemaan

Kun Mac tai AirPort-tukiasema on otettu käyttöön, voit muodostaa siihen etäyhteyden:

1. Valitse Finderin valikkoriviltä Finder > Asetukset ja klikkaa Sivupalkki-välilehteä.
  2. Valitse Jaetut-osiosta Takaisin omaan Maciin.
  3. Avaa Finder-ikkuna ja etsi sivupalkista Jaetut-osio. Jos jaettuja tietokoneita tai tukiasemia ei näy, vie osoitin Jaetut-sanan päälle ja klikkaa Näytä.
  4. Valitse etätietokone tai -tukiasema, johon haluat yhdistää, ja klikkaa Yhdistä nimellä. (Jaa näyttö etä-Macin kanssa valitsemalla Mac ja sitten Jaa näyttö.) Jos etsimääsi Macia tai tukiasemaa ei näy, valitsemalla Kaikki näet luettelon kaikista käytettävissä olevista Mac-tietokoneista ja tukiasemista.

Macin tai AirPort-tukiaseman poistaminen Takaisin omaan Maciin -verkosta

Voit laittaa Takaisin omaan Maciin -toiminnon pois päältä milloin tahansa. Tällöin kyseinen Mac tai AirPort-tukiasema poistuu Takaisin omaan Maciin -verkostasi.

Noudata seuraavia ohjeita poistettavassa Macissa:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Laita Takaisin omaan Maciin pois päältä poistamalla sitä koskeva valinta. Voit myös kirjautua kokonaan ulos iCloudista valitsemalla Kirjaudu ulos.

Poista tukiasema seuraavasti:

1. Avaa AirPort-työkalu Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse AirPort-tukiasema, jota et halua enää käyttää, ja klikkaa Muokkaa. Jos tukiasemaa ei näy, avaa luettelo käytettävissä olevista tukiasemista valitsemalla Muut Wi-Fi-laitteet. Ponnahdusvalikosta täytyy ehkä valita toinen verkkoliitäntä.
  3. Anna tukiaseman salasana. Salasana on eri kuin iCloud-salasanasi.
  4. Valitse Tukiasema-välilehti.
  5. Klikkaa Takaisin omaan Maciin -osiossa Poista (–) -painiketta ja anna Takaisin omaan Maciin -toiminnon kanssa käyttämäsi Apple ID. Vihreän tilailmaisimen pitäisi kadota näkyvistä merkiksi siitä, että Takaisin omaan Maciin on pois päältä.
  6. Tallenna muutokset klikkaamalla Päivitä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.