Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöönotto ja käyttö

Takaisin omaan Maciin -toiminnon avulla voit muodostaa suojatun yhteyden muihin Maceihisi Internetissä.

Takaisin omaan Maciin on iCloud-toiminto, jonka avulla voit tehdä Mac-tietokoneistasi verkon etäkäyttöä varten. Voit käyttää Takaisin omaan Maciin -toimintoa seuraavasti:

• Tiedostonjako: etsi tiedostoja ja kansioita etä-Macista ja vedä ne paikalliseen Maciin.
  • Näytönjako: käytä etä-Macia aivan kuin istuisit sen edessä. Voit avata ohjelmia ja muokata dokumentteja etä-Macissa käyttämällä paikallista hiirtä ja näppäimistöä.

Vaatimukset

Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöönoton ja käytön vaatimukset:

• Vähintään kaksi Mac-tietokonetta, jotka käyttävät samaa iCloud-tiliä ja joissa on OS X Lion 10.7.5 tai uudempi.
  • AirPort-tukiasema (AirPort Extreme, AirPort Express tai AirPort Time Capsule) tai muu UPnP- tai NAT-PMP-protokollaa tukeva Internet-reititin, jossa on uusin laiteohjelmisto. AirPort-tukiasemat vaativat laiteohjelmistoversion 7.6.1 tai uudemman Takaisin omaan Maciin -toimintoa varten.
  • AirPort-työkalu 6.3 tai uudempi.
  • Näytönjako vaatii tietokoneiden välille vähintään 300 kbit/s:n kaksisuuntaisen (sisään/ulos) Internet-yhteyden. Tiedostonjakoa voi ehkä käyttää hitaammallakin yhteydellä. Jos tiedostonjako ei toimi odotetulla tavalla, tarkista asetukset ja yhteydet.
  • Etäyhteydet salliva palomuuri. Jotkin palomuurit saattavat estää jotkin Takaisin omaan Maciin -yhteydet. Et ehkä esimerkiksi pysty yhdistämään työpaikalla olevaan Maciin kotoa käsin, mutta pystyt yhdistämään kotona olevaan Maciin työpaikalta käsin. Jos et ole varma, salliiko palomuuri Takaisin omaan Maciin -yhteydet, tarkista asia organisaatiosi verkon ylläpitäjältä.

Jos haluat käyttää ulkoisella kovalevyllä olevia tiedostoja AirPort Extremen tai AirPort Time Capsulen avulla, tarvitset Mac OS laajennettu (kirjaava) -muodossa alustetun USB-kovalevyn. Kun käytät sitä Takaisin omaan Maciin -toiminnon kanssa, kovalevy näkyy tukiasemana Finderin sivupalkin Jaetut-kohdassa.

Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöönotto

Ota Takaisin omaan Maciin -toiminto ensin käyttöön kaikissa Maceissa, joita haluat käyttää:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja valitse iCloud.
  2. Jos et vielä ole kirjautunut iCloudiin, anna iCloudin kanssa käyttämäsi Apple ID ja valitse Kirjaudu sisään.
  3. Valitse Takaisin omaan Maciin.
  4. Noudata Takaisin omaan Maciin -kohdan vieressä olevia käyttöönotto-ohjeita.
  5. Määritä suojausasetukset.

Jos haluat käyttää AirPort Extremeen tai AirPort Time Capsuleen liitetyllä kovalevyllä olevia tiedostoja, ota Takaisin omaan Maciin käyttöön tukiasemassa seuraavasti:

1. Varmista, että käytät samaa lähiverkkoa kuin AirPort-tukiasema, jonka haluat ottaa käyttöön.
  2. Valitse valikkoriviltä Siirry > Lisäohjelmat ja kaksoisosoita AirPort-työkalu.
  3. Valitse AirPort-tukiasema, jota haluat käyttää Takaisin omaan Maciin -toiminnon kanssa, ja valitse Muokkaa. Jos tukiasemaa ei näy, avaa luettelo käytettävissä olevista tukiasemista valitsemalla Muut Wi-Fi-laitteet. Ponnahdusvalikosta täytyy ehkä valita toinen verkkoliitäntä.
  4. Anna tukiaseman salasana. Salasana on eri kuin iCloud-salasanasi.
  5. Valitse Tukiasema-välilehti.
  6. Osoita Takaisin omaan Maciin -osiossa pluspainiketta ja anna toiminnon kanssa käyttämäsi Apple ID ja salasana. Vihreän tilailmaisimen pitäisi näkyä merkkinä siitä, että Takaisin omaan Maciin on käytössä.
  7. Tallenna muutokset valitsemalla Päivitä.

Yhdistäminen Takaisin omaan Maciin -verkossa olevaan etä-Maciin tai AirPort-tukiasemaan

Kun Mac tai AirPort-tukiasema on otettu käyttöön, voit muodostaa siihen etäyhteyden:

1. Valitse Finder-valikosta Asetukset ja osoita Sivupalkki-välilehteä.
  2. Valitse Jaetut-osiosta Takaisin omaan Maciin.
  3. Avaa Finder-ikkuna ja etsi sivupalkista Jaetut-osio. Jos jaettuja tietokoneita tai tukiasemia ei näy, vie osoitin Jaetut-sanan päälle ja valitse Näytä.
  4. Valitse etätietokone tai -tukiasema, johon haluat yhdistää, ja valitse Yhdistä nimellä. (Jaa näyttö etä-Macin kanssa valitsemalla Mac ja sitten Jaa näyttö.) Jos etsimääsi Macia tai tukiasemaa ei näy, valitsemalla Kaikki näet luettelon kaikista käytettävissä olevista Mac-tietokoneista ja tukiasemista.

Macin tai AirPort-tukiaseman poistaminen Takaisin omaan Maciin -verkosta.

Voit laittaa Takaisin omaan Maciin -toiminnon pois päältä milloin tahansa. Tällöin kyseinen Mac tai AirPort-tukiasema poistuu Takaisin omaan Maciin -verkostasi.

Noudata seuraavia ohjeita poistettavassa Macissa:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja sitten iCloud.
  2. Laita Takaisin omaan Maciin pois päältä poistamalla sitä koskeva valinta iCloud-asetuksista. Voit myös kirjautua kokonaan ulos iCloudista valitsemalla Kirjaudu ulos.

Poista tukiasema seuraavasti:

1. Valitse valikkoriviltä Siirry > Lisäohjelmat ja kaksoisosoita AirPort-työkalu.
  2. Valitse AirPort-tukiasema, jota et halua enää käyttää, ja valitse Muokkaa. Jos tukiasemaa ei näy, avaa luettelo käytettävissä olevista tukiasemista valitsemalla Muut Wi-Fi-laitteet. Ponnahdusvalikosta täytyy ehkä valita toinen verkkoliitäntä.
  3. Anna tukiaseman salasana. Salasana on eri kuin iCloud-salasanasi.
  4. Valitse Tukiasema-välilehti.
  5. Osoita Takaisin omaan Maciin -osiossa miinuspainiketta ja anna toiminnon kanssa käyttämäsi Apple ID. Vihreän tilailmaisimen pitäisi kadota näkyvistä merkiksi siitä, että Takaisin omaan Maciin on pois päältä.
  6. Tallenna muutokset valitsemalla Päivitä.

Näin saat apua

Lue, miten toimia, jos Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöönotossa tai käytössä on ongelmia

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: