AirPort-tukiasemat: Laajennetun langattoman verkon käyttöönotto ja määrittäminen (802.11n)

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten laajennettu langaton 802.11n-verkko otetaan käyttöön.

Tietoja muista vaihtoehdoista Wi-Fi-verkon laajentamiseen sekä seikoista, jotka tulee ottaa huomioon ennen verkon laajentamista, on tässä artikkelissa.

Käyttöönotto: Laajennetun verkon osat

➊  Ensisijainen Wi-FI-tukiasema (suoraan Internetiin yhdistetty tukiasema)
➋  Laajennettu tukiasema

Laajennetun langattoman verkon määrittäminen

Laajennetun Wi-Fi-verkon luominen edellyttää, että laajennetut Wi-Fi-tukiasemat sijoitetaan ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman kantaman alueelle.

Aloita laitteesta, joka määritetään ensisijaiseksi Wi-Fi-tukiasemaksi.  Määritä sitten laajennetut Wi-Fi-tukiasemat ja varmista, että ne ovat ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman kantaman alueella. Laajennettujen Wi-Fi-tukiasemien sopiva sijainti vaihtelee rakennusympäristön perusteella ja sen löytäminen saattaa vaatia kokeilua.

Jos Wi-Fi-tukiasemat on määritetty aiemmin, ennen aloittamista on suositeltavaa palauttaa tehdasasetukset kaikkiin laajennettuun langattomaan verkkoon liitettäviin Wi-Fi-tukiasemiin.

Ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman määrittäminen

1. Kytke virta päälle kaikkiin 802.11n-tekniikkaa käyttäviin Wi-Fi-tukiasemiin ja odota, että ne näkyvät AirPort-valikkoekstrassa.
  2. Avaa AirPort-työkalu. (Mac: Valitse työpöydältä Siirry > Ohjelmat, osoita Lisäohjelmat-kansiota ja avaa sitten AirPort-työkalu. Microsoft Windows: Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > AirPort.)
  3. Valitse ensisijainen Wi-Fi-tukiasema tukiaseman valitsimesta ja valitse sitten Jatka. Huomautus: jos näyttöön tulee viesti, jonka mukaan Wi-Fi-tukiasema on nollattu, jatka valitsemalla Peruuta.
  4. Valitse Manuaaliset asetukset. Anna tarvittaessa tukiaseman salasana.
  5. Valitse työkaluriviltä AirPort.
  6. Valitse Langaton.
  7. Valitse Langaton tila -valikosta Luo langaton verkko.
  8. Valitse Salli verkon laajentaminen -valintaneliö.
  9. Anna langattomalle verkolle nimi.
  10. Valinnainen: Langattoman salauksen oletusasetuksena on Ei mitään, jolloin verkkoon liittymiseen ei tarvita salasanaa. Apple suosittelee valitsemaan Langaton salaus -valikosta WPA2 Personal -salauksen ja luomaan 8–63 merkkiä pitkän salasanan.
  11. Valitse Radiokanavan valinta -valikosta Automaattinen.
  12. Valitse Päivitä.
  13. Seuraavassa ikkunassa saatetaan ilmoittaa, että ongelmia on ilmennyt. Ratkaise ongelmat ja valitse Päivitä.

Nyt voit lisätä laajennettuja Wi-Fi-tukiasemia verkkoon.

Laajennetun Wi-Fi-tukiaseman määrittäminen

1. Sijoita laajennetut Wi-Fi-tukiasemat ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman kantaman alueelle
  2. Varmista, että kaikissa 802.11n-tekniikkaa käyttävissä Wi-Fi-tukiasemissa on virta päällä, ja odota, että ne näkyvät AirPort-valikkoekstrassa.
  3. Avaa AirPort-työkalu. (Mac: Valitse työpöydältä Siirry > Ohjelmat, osoita Lisäohjelmat-kansiota ja avaa sitten AirPort-työkalu. Microsoft Windows: Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > AirPort.)
  4. Valitse laajennettu Wi-Fi-tukiasema tukiaseman valitsimesta ja valitse Määrittele. Huomautus: jos näyttöön tulee viesti, jonka mukaan Wi-Fi-tukiasema on nollattu, jatka valitsemalla Peruuta.
  5. Valitse Manuaaliset asetukset. Anna tarvittaessa tukiaseman salasana.
  6. Valitse työkaluriviltä AirPort.
  7. Valitse Langaton.
  8. Valitse Langaton tila -valikosta Laajenna langatonta verkkoa.
  9. Valitse Verkon nimi -valikosta laajennettava verkko.
  10. Anna tarvittaessa verkon ja laitteen salasana ja valitse sitten Päivitä.
  11. Seuraavassa ikkunassa saatetaan ilmoittaa, että ongelmia on ilmennyt. Ratkaise ongelmat ja valitse Päivitä.