Wi-Fi-tukiasemat: Verkkovierailuverkon (802.11a/b/g/n) käyttöönotto ja määrittäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten useita Wi-Fi-tukiasemia määritetään yhdeksi langattomaksi verkoksi (tunnetaan nimellä verkkovierailuverkko) Ethernetin avulla.

Käyttöönotto: Wi-Fi-tukiasemien yhdistäminen

Muodosta Ethernetin avulla yhteys  ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman LAN-portista  laajennetun Wi-Fi-tukiaseman WAN-porttiin. Ensisijainen tukiasema on suoraan Internetiin yhdistetty tukiasema.

➊ Ensisijainen Wi-Fi-tukiasema
➋ Laajennettu Wi-Fi-tukiasema

Verkkovierailuverkon määrittäminen

1. Kytke virta päälle kaikkiin 802.11n-tekniikkaa käyttäviin Wi-Fi-tukiasemiin ja odota, että ne näkyvät AirPort-valikkoekstrassa.
  2. Avaa AirPort-työkalu. (Mac: Valitse työpöydältä Siirry > Ohjelmat, osoita Lisäohjelmat-kansiota ja avaa sitten AirPort-työkalu. Microsoft Windows: Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > AirPort.)
  3. Jos määrität ensisijaista Wi-Fi-tukiasemaa, aseta Yhteyden jakaminen -asetukseksi Jaa julkinen IP-osoite.

Jos määrität laajennettua Wi-Fi-tukiasemaa, aseta Yhteyden jakaminen -asetukseksi Pois (siltatila).

4. Määritä AirPort-työkalun avulla langattoman verkon nimi, suojaus ja salasana täsmälleen samoiksi jokaisessa Wi-Fi-tukiasemassa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.