Wi-Fi-tukiasemat: Verkkovierailuverkon (802.11a/b/g/n) käyttöönotto ja määrittäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten useita Wi-Fi-tukiasemia määritetään yhdeksi langattomaksi verkoksi (tunnetaan nimellä verkkovierailuverkko) Ethernetin avulla.

Käyttöönotto: Wi-Fi-tukiasemien yhdistäminen

Muodosta Ethernetin avulla yhteys  ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman LAN-portista  laajennetun Wi-Fi-tukiaseman WAN-porttiin. Ensisijainen tukiasema on suoraan Internetiin yhdistetty tukiasema.

➊ Ensisijainen Wi-Fi-tukiasema
➋ Laajennettu Wi-Fi-tukiasema

Verkkovierailuverkon määrittäminen

1. Kytke virta päälle kaikkiin 802.11n-tekniikkaa käyttäviin Wi-Fi-tukiasemiin ja odota, että ne näkyvät AirPort-valikkoekstrassa.
  2. Avaa AirPort-työkalu. (Mac: Valitse työpöydältä Siirry > Ohjelmat, osoita Lisäohjelmat-kansiota ja avaa sitten AirPort-työkalu. Microsoft Windows: Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > AirPort.)
  3. Jos määrität ensisijaista Wi-Fi-tukiasemaa, aseta Yhteyden jakaminen -asetukseksi Jaa julkinen IP-osoite.

Jos määrität laajennettua Wi-Fi-tukiasemaa, aseta Yhteyden jakaminen -asetukseksi Pois (siltatila).

4. Määritä AirPort-työkalun avulla langattoman verkon nimi, suojaus ja salasana täsmälleen samoiksi jokaisessa Wi-Fi-tukiasemassa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.