Wi-Fi-tukiasemat: roaming-verkon käyttöönotto ja asetusten määrittäminen (802.11a/b/g/n)

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda yksittäisen langattoman verkon (roaming-verkon) Ethernet-yhteyden avulla määrittämällä käyttöön useita Wi-Fi-tukiasemia.

Käyttöönotto: Wi-Fi-tukiasemien yhdistäminen toisiinsa

Muodosta Ethernet-yhteys ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman lähiverkkoliitännästä (LAN)lähiverkkoliitäntälaajennetun Wi-Fi-tukiaseman WAN-liitäntään . Ensisijainen tukiasema on suoraan internetiin yhdistetty tukiasema.

➊ Ensisijainen Wi-Fi-tukiasema

➋ Laajennettu Wi-Fi-tukiasema

Roaming-verkon määrittäminen

1. Kytke virta päälle kaikkiin 802.11n-Wi-Fi-tukiasemiin ja odota, että ne näkyvät AirPort-valikkoekstrassa.

2. Avaa AirPort-työkalu. Valitse Macissa työpöydältä Siirry > Apit, klikkaa Lisäapit-kansiota ja avaa sitten AirPort-työkalu. Windowsissa käynnistä AirPort-työkalu valitsemalla Käynnistä > Kaikki ohjelmat > AirPort.

3. Jos määrität ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman, valitse Yhteyden jakaminen -asetukseksi Jaa julkinen IP-osoite.

Jos määrität laajennettuja Wi-Fi-tukiasemia, valitse Yhteyden jakaminen -asetukseksi Pois (siltatila).

4. Määritä jokaisen Wi-Fi-tukiaseman langattoman verkon nimi, suojaus ja salasana täsmälleen samaksi AirPort-työkalulla.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.