Painotuotteiden tai projektien tilaaminen Applelta ei onnistu iPhotossa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ratkaista Applen painotuotteita iPhotossa tilattaessa ilmenevät mahdolliset ongelmat.

Tarkista ensin internet-yhteys ja varmista, että käytät iPhoton uusinta versiota. Varmista myös, että Apple ID:n laskutustiedot ovat ajan tasalla. Valitse sen jälkeen alta tilannettasi kuvaava ongelma:

Tilauksen aloittaminen ei onnistu

1. Tarkista internet-yhteys. Jos internet-yhteys ei toimi, pyydä lisäohjeita palveluntarjoajalta.
  2. Selvitä, mitä iPhoto-versiota käytät. Apple tukee painotuotteiden tilaamista vain iPhoto 9.6.1:llä tai uudemmilla ja macOS:n Kuvat-ohjelmalla.
  3. Varmista, että olet kirjautuneena Apple ID:lläsi. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit luoda sellaisen.

iPhotossa näkyy luomaasi kirjaa koskeva varoitusviesti

Kun olet aloittanut kirjatilauksen, iPhotossa saattaa näkyä seuraava viesti: ”Yhdellä tai useammalla kirjan sivulla on kehyksiä, jotka eivät sisällä kuvia. Muuta sivujen asettelua tai sijoita kehyksiin kuvia ennen kirjan ostamista.”

Tämä viesti näkyy, jos valitset sivulle valokuvataustan, ennen kuin lisäät kuvan taustalle. Voit ratkaista ongelman lisäämällä kuvan taustalle tai muuttamalla sivun asettelun valkoiseksi tai värilliseksi vakiotaustaksi.

iPhotossa näkyy tiliäsi koskeva varoitusviesti

Kun yrität tehdä tilausta, iPhotossa saattaa näkyä seuraava viesti: ”Tilisi tiedot ovat muuttuneet. Tarkista laskutustietosi ja hyväksy ne.”

Voit ratkaista ongelman päivittämällä laskutustietosi Apple Online Storessa:

1. Valitse näytön vasemmassa laidassa olevasta Tilin asetukset -osiosta Muuta oletusarvoisia toimitus- ja laskutustietojasi.
  2. Kirjaudu sisään sillä Apple ID:llä, jolla teet ostoksia iPhotossa.
  3. Valitse Maksutiedot-kohdan oikealta puolelta Muokkaa.
  4. Anna tiedot uudelleen siinä muodossa kuin ne näkyvät luottokorttilaskussa. Jos osoitteesi on Yhdysvalloissa, muista käyttää viisinumeroista postinumeroa. iPhoto ei tue zip+4-muotoa.

Jos laskutustietojen päivittäminen ei ratkaise ongelmaa, yritä poistaa evästeet Safarissa. Huomaa, että evästeiden poistaminen Safarissa saattaa poistaa ne myös muista ohjelmista.

iPhotossa näkyy On tapahtunut odottamaton virhe -viesti

Kun yrität tehdä tilausta, iPhotossa saattaa näkyä seuraava viesti: ”On tapahtunut odottamaton virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.”

Voit ratkaista ongelman päivittämällä tietosi Apple Online Storessa:

1. Siirry Apple Store -tiliisi.
  2. Klikkaa Tilin asetukset -osiossa Päivitä Apple ID:n sähköpostiosoite ja salasana.
  3. Kirjaudu pyydettäessä sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi.
  4. Klikkaa Maksutiedot-kohdan vieressä Muokkaa.
  5. Anna kaikki tiedot uudelleen siinä muodossa kuin ne näkyvät luottokorttilaskussa ja klikkaa Tallenna.

Tiedostojen lähettämisessä on ongelmia

Jos et saa tilausnumeroa lähetettyäsi tiedostosi Applen palvelimille, tiedostojen lähettäminen ei ehkä onnistunut oikein.

• Varmista, että käytät iPhoto 9.6.1:tä.
  • Jos käytät palomuuri- tai verkonsuojausohjelmaa, salli iPhoton käyttää portteja 80 ja 443 tai poista ohjelmisto tilapäisesti käytöstä.
  • Poista muun valmistajan virustentorjunta- ja järjestelmän puhdistusohjelmat (kuten MacKeeper) tilapäisesti käytöstä. Ne saattavat häiritä iPhotolla tehtävää tilausta.
  • Varmista, että kaistanleveys riittää tilauksen tekemiseen. Yhteysnopeuden pitää olla noin 1,5 Mb/s, jotta tilausprosessia ei aikakatkaista.

Apple ID:n käytössä on ongelmia

Tarkista, että kaikki Apple ID:si tiedot ovat oikein:

1. Siirry osoitteeseen https://appleid.apple.com.
  2. Klikkaa Apple ID:n hallinta ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi.
  3. Käy läpi kaikki vasemmalla olevat osiot ja varmista, että niissä olevat tiedot pitävät paikkansa. Jos Osoitteet-osiossa on tyhjiä osoitteita, poista ne. Poista kaikki puhelinnumerot Puhelinnumerot-osiosta ja tallenna muutokset. Kun teet tilauksen, järjestelmä kopioi puhelinnumerosi iPhotosta Minun Apple ID:ni -sivustoon.

Kun olet päivittänyt tiedot, toimi seuraavasti:

1. Avaa iPhoto ja valitse kuva. Valitse jakovalikosta Tilaa painotuotteita.
  2. Klikkaa Tilin tiedot ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi.
  3. Klikkaa valikossa Muokkaa toimitusosoitetta ja valitse Lisää uusi osoite.
  4. Lisää osoite, jota haluat käyttää. Varmista, että luot uuden tunnisteen, esimerkiksi Koti. Valitse Tee tästä oletusosoite ja klikkaa OK-painiketta.
  5. Jos jokin muu osoite näkyy, valitse se ja klikkaa Poista tämä osoite. Vain oletusarvoisen kotiosoitteen pitäisi näkyä.

Lisätietoja

Lue lisätietoja Applen painotuotteista, mukaan lukien toimituskuluista ja tilauksen peruuttamisesta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.