iCloud: Kalenterin ja iCalin lisävianmääritys

Kalenterissa (tai iCalissa) voi olla kaksoiskappaleita tai muita käyttökelvottomia tietoja, joiden vuoksi iCloud-kalenteri ei näy eikä synkronoidu oikein. Noudata seuraavia ohjeita, jos Kalenterissa (tai iCalissa) olevissa iCloud-tiedoissasi on ratkaisematon ongelma, jonka olet rajannut kalenteritietoihisi.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Useimmat iCloud-kalenteriin liittyvät ongelmat voi ratkaista noudattamalla tässä artikkelissa annettuja ohjeita ja vianmääritysmenetelmiä.

Jos olet noudattanut kyseisiä ohjeita ja Kalenterissa (tai iCalissa) on edelleen ongelmia, joiden tiedät liittyvän itse kalenteritietoihin, alla olevassa artikkelissa kerrotaan, mitä muita toimenpiteitä voit suorittaa. Älä käytä tämän artikkelin ohjeita, ellet ole

1. varmistanut, että ongelmasi liittyvät nimenomaisesti kalenteritietoihin ja Maciisi
  2. kokeillut kaikkia vianmääritysmenetelmiä, joista kerrotaan artikkelissa iCloud: iCloud-kalenterin vianmääritys.

Suorita tämän artikkelin toimenpiteet sillä tietokoneella, jossa on ajantasaisimmat kalenteritiedot.

Huomautus: muista testata toimenpiteiden jälkeen, ilmeneekö ongelma edelleen.

Selvitä kalenteritietojesi tila

Tutustu artikkeliin iCloud: iCloud-kalenterien näkyminen iCalissa ja tarkista kalenterisi. Jotkin toimenpiteet riippuvat siitä, mihin ongelmalliset kalenterit on tallennettu. Yleisimmät Kalenterissa esiintyvät tietoihin liittyvät ongelmat johtuvat seuraavista syistä:

• lukukelvottomat tai yhteensopimattomat kalenteritiedot
  • toistuvat kalenteritapahtumat, joilla ei ole päättymispäivää (esimerkiksi syntymäpäivät)
  • kahdentuneet tapahtumat
  • liikaa menneisyyteen sijoittuvia kalenteritapahtumia (erityisesti sellaisia, jotka on synkronoitu aiemmin toisesta kalenteriohjelmasta).

Mikä tahansa yllä olevista voi aiheuttaa ongelmia OS X:n Kalenterissa (tai iCalissa) ja iCloudissa. Alla olevien ohjeiden avulla voit selvittää, onko kalenteritiedoissasi vastaavia ongelmia, ja voit ratkaista tällaiset ongelmat.

Varmuuskopioi kalenteri- ja muistutustiedot

Varmuuskopioi ensin kalenterit ja muistutukset artikkelin iCloud: iCloud-tietojen varmuuskopiointi ohjeiden mukaisesti. On erittäin tärkeää varmuuskopioida tiedot ennen tämän artikkelin toimenpiteitä, sillä niissä poistetaan ja muokataan tietoja. Jos poistat tietosi, kuten joissain tämän artikkelin kohdissa suositellaan, et pysty palauttamaan niitä, ellet ole varmuuskopioinut tietojasi.

Varmuuskopioi yksi kerrallaan kaikki kalenterit, jotka ovat Kalenterin (tai iCalin) kalenteriluettelon ICLOUD- ja OMASSA MACISSA -osioissa.

Huomautus: kalenteriluettelossa voi olla vain ICLOUD-osio, mutta joskus siinä voi olla sekä ICLOUD- että OMASSA MACISSA -osio.

Varmuuskopioi kalenterit, joita olet yrittänyt tuoda tai siirtää iCloudiin. Voit pitää kalentereista helpommin kirjaa tallentamalla viedyt ICS-tiedostot omaan kansioonsa (anna sille nimeksi esimerkiksi "omat Kalenteri-varmuuskopiot"). Näin voit helposti palata niihin myöhemmin ja välttää niiden sekoittumisen muihin vietyihin kalentereihin. Vastaavasti jos viet muistutuksia, tallenna ne omaan kansioonsa. Voit tehdä muita varmuuskopioita milloin tahansa tämän prosessin aikana.

Poista tilapäisesti käytöstä muut paitsi Applen kalenteritilit

Jos käytössäsi on iCloud-tilin ohella muita kalenteritilejä (esimerkiksi Microsoft Exchange tai Google-kalenteri), poista ne tilapäisesti käytöstä. Näin ne eivät häiritse, etkä muokkaa niiden tietoja vahingossa, kun suoritat tässä artikkelissa kuvattuja laajoja muokkaustoimenpiteitä.

Tilin poistaminen käytöstä Kalenterissa (tai iCalissa):

1. Valitse Kalenteri (tai iCal) > Asetukset ja sitten Tilit.
  2. Valitse Tili-sivupalkista tilit, jotka haluat poistaa käytöstä tilapäisesti.
  3. Poista valinta Tilitiedot-välilehden Ota tämä tili käyttöön -valintaneliöstä.

Poista iCloud-kalenteri käytöstä

Poista iCloud-kalenteri tilapäisesti käytöstä, jotta voit siivota kalenterisi ja lähettää uudet siivotut tiedot iCloudiin. Sen jälkeen voit tuoda kalenterit uudelleen ja siivota ne. Kun siivoat kalenterisi tietokoneessa, iCloudissa ei tarvitse suorittaa toimenpiteitä, ennen kuin olet valmis.

Varoitus: on tärkeää, että iCloud-kalenteritietosi on varmuuskopioitu icloud.com/calendarista, Kalenterista (tai iCalista) ja Muistutukset-ohjelmasta (tai iCalin Muistutukset-osiosta), ennen kuin poistat iCloud-kalenterit ja -muistutukset käytöstä tietokoneesta.

1. Varmista, että olet varmuuskopioinut kalenterit ja muistutukset sekä iCloudista että tietokoneesta artikkelin iCloud: iCloud-tietojen varmuuskopiointi ohjeiden mukaisesti.
  2. Avaa Järjestelmäasetukset.
  3. Valitse iCloud.
  4. Poista valinta iCloud-asetuspaneelin Kalenterit ja muistutukset -kohdasta.
  5. Valitse pyydettäessä iCloud-kalenterien ja -muistutusten poistaminen tietokoneestasi.

Tuo kalenterit, joita haluat käyttää iCloudin kanssa

Kun olet poistanut iCloud-kalenterin käytöstä, sinun täytyy tuoda uudelleen kalenterit, jotka varmuuskopioit aiemmin. Tuo uudelleen kalenterit, joita haluat käyttää iCloudin kanssa.

1. Avaa Finderissa kansio, jossa on osiossa 2 viedyt kalenterit.
  2. Kaksoisosoita jotain kalenteria, jonka veit aiemmin.
  3. Kalenterissa (tai iCalissa) näytetään Uusien tapahtumien lisäys -valintaikkuna.
  4. Valitse Uusien tapahtumien lisäys -valintaikkunassa kohdekansio, johon kalenterit tuodaan. Useimmiten kannattaa valita kalenterivalikosta Uusi kalenteri.
  5. Toista vaiheet 2–4 tuodaksesi kaikki kalenterit, jotka veit aiemmin ja joita haluat käyttää iCloudin kanssa.

Poista käyttökelvottomat ja kahdentuneet tapahtumat

Kahdentuneet (varsinkin menneet) tapahtumat voivat hidastaa Kalenteria (tai iCalia) erityisesti synkronoitaessa iCloudin kanssa. Voit etsiä ja poistaa kahdentuneet tiedot iCalissa helposti.

1. Avaa Kalenteri (tai iCal).
  2. Kirjoita piste oikean yläkulman hakukenttään.
  3. Kaikki kalenteritapahtumat näkyvät Kalenteri-ikkunan sivussa (tai iCal-ikkunan alaosassa) hakutuloksissa. Kalenterissa olevien tapahtumien määrästä riippuen tapahtumien tuominen näyttöön voi kestää useita minuutteja.
  4. Selaa tapahtumia. Poista otsikottomat tapahtumat valitsemalla ne ja valitsemalla Muokkaa-valikosta Poista.
    • Voit valita peräkkäisiä tapahtumia pitämällä vaihtonäppäintä painettuna, kun osoitat niitä. Voit valita muita kuin peräkkäisiä tapahtumia pitämällä komentonäppäintä painettuna, kun osoitat niitä.
  5. Poista tapahtumat, jotka ovat selvästi kaksoiskappaleita. Voit pitää yhden version kahdentuneesta tapahtumasta, mutta poista ei-toivotut versiot.
  6. Etsi tapahtumia, joiden otsikoissa on erikoisia merkkejä tai symboleja. Tällaisia ovat mm. korkeat ASCII- ja kaksitavuiset (Unicode) -merkit (esimerkiksi japanilaiset, kiinalaiset, korealaiset, Emoji- ja muut laajennetut ASCII-merkit). Yritä poistaa nämä merkit tai korvaa ne yksinkertaisemmilla merkeillä. Esimerkiksi jos tapahtuman otsikko on " Store -tapaaminen", anna tapahtuman uudeksi nimeksi "Apple Store -tapaaminen".
  7. Lajittele hakutulokset päivämäärän mukaan osoittamalla päivämääräkenttää.
  8. Selaa tapahtumia ja etsi jälleen kahdentuneita tapahtumia. Monesti on helpompi löytää kahdentuneet tapahtumat, jotka sijoittuvat samalle päivälle.
  9. Poista kahdentuneet tapahtumat valitsemalla ne ja valitsemalla Muokkaa-valikosta Poista. Voit pitää yhden version kahdentuneesta tapahtumasta, mutta poista ei-toivotut versiot.

Huomautus: Jos kahdentuneita tapahtumia on paljon ja niiden siivoaminen käsin veisi paljon aikaa, voit käyttää muun valmistajan työkalua. Sellaisia ovat esimerkiksi Busycal, Calendar Cleaner ja iCal Dupe Deleter. Lisätietoja näiden ohjelmien käytöstä saat niiden sisäänrakennetusta ohjeesta tai ottamalla yhteyttä valmistajaan.

Siivoa syntymäpäivät ja käytä syntymäpäiväkalenteria

Syntymäpäivät, jotka on lisätty manuaalisesti Kalenteriin (tai iCaliin), voivat joskus aiheuttaa ongelmia, kuten äärettömästi toistuvia tapahtumia, jotka hidastavat Kalenteria (tai iCalia) ja vievät resursseja tarpeettomasti.

Vaikka Kalenterin (tai iCalin) kalentereihin voi lisätä syntymäpäiviä, on parempi käyttää syntymäpäiväkalenteria. Syntymäpäiväkalenteri luodaan automaattisesti Yhteystietojen (tai Osoitekirjan) syntymäpäivätietojen perusteella. Syntymäpäiväkalenteri on helppo päivittää päivittämällä Yhteystietoihin (tai Osoitekirjaan) yhteyshenkilön syntymäpäivä. Syntymäpäiväkalenteri on oletusarvoisesti käytössä iOS:ssä. Lisätietoja syntymäpäiväkalenterista on iCloud-kalenterin ohjeessa ja OS X:n Osoitekirjan ohjeessa.

Näin voit ratkaista ongelmat, jotka liittyvät syntymäpäivien lisäämiseen manuaalisesti Kalenteriin (tai iCaliin):

1. Jos syntymäpäiväkalenteri on jo käytössä, poista valinta sen kohdalta Kalenterit-luettelosta Kalenterissa (tai iCalissa).
  2. Kirjoita Kalenterin (tai iCalin) ikkunan oikean yläkulman hakukenttään "syntymäpäivä" (ilman lainausmerkkejä).
  3. Lajittele hakutulokset otsikon mukaan, jotta niitä on helpompi tarkastella.
  4. Etsi hakutuloksista syntymäpäivät, joita ei ole juhlakalenterissa (esimerkiksi merkkihenkilöiden syntymäpäivät).
  5. Päätä jokaisen syntymäpäivän osalta, haluatko pitää sen. Jos haluat, avaa Yhteystiedot (tai Osoitekirja) ja tarkista, että kyseisestä henkilöstä on yhteystieto. Kirjoita syntymäpäivätiedot Yhteystietoihin (tai Osoitekirjaan). Lisätietoja Yhteystietojen (tai Osoitekirjan) kenttien päivityksestä on tässä artikkelissa
  6. Kun olet varmistanut, että syntymäpäivä on lisätty Yhteystietoihin (tai Osoitekirjaan), poista muualla kuin syntymäpäivä- tai juhlakalenterissa olevat syntymäpäivät. Tämä tehdään valitsemalla ne ja valitsemalla Muokkaa-valikosta Poista.
    • Huomautus: Voit valita peräkkäisiä tapahtumia pitämällä vaihtonäppäintä painettuna, kun osoitat niitä. Voit valita muita kuin peräkkäisiä tapahtumia pitämällä komentonäppäintä painettuna, kun osoitat niitä.

Kun olet siivonnut manuaalisesti lisätyt syntymäpäivät, voit ottaa syntymäpäiväkalenterin (uudelleen) käyttöön. Kun otat syntymäpäiväkalenterin käyttöön ensimmäistä kertaa, avaa Kalenteri (tai iCal) > Asetukset ja valitse Näytä Syntymäpäivät-kalenteri. Jos olet piilottanut syntymäpäiväkalenterin tilapäisesti yllä olevien ohjeiden mukaisesti, voit ottaa sen uudelleen käyttöön valitsemalla sen valintaneliön kalenteriluettelosta.

Varmuuskopioi kalenteritiedot (uudelleen)

Kun olet siivonnut kalenterisi, varmuuskopioi ne seuraavasti. Vaikka tämä saattaa vaikuttaa tarpeettomalta, ota varmuuskopio kalentereistasi, jotta ongelmatilanteessa on käytettävissä jotain, johon palata.

1. Luo työpöydällesi uusi Siivotut kalenterit -niminen kansio.
  2. Avaa Kalenterin (tai iCalin) kalenteriluettelo.
  3. Valitse luettelon ensimmäinen kalenteri.
  4. Valitse Arkisto > Vie > Vie.
  5. Kun kalenteri pyydetään tallentamaan ICS-tiedostona, pidä sen nykyinen nimi ja tallenna se työpöydälle Siivotut kalenterit -kansioon.
  6. Siirry seuraavaan kalenteriin ja toista vaiheet 4 ja 5 sen osalta. Jatka, kunnes olet vienyt kaikki kalenterit Kalenterista (tai iCalista).

Ota iCloud-kalenteri uudelleen käyttöön

Kun olet siivonnut ja varmuuskopioinut kalenterisi, ota iCloud-kalenteri uudelleen käyttöön:

1. Varmista, että olet varmuuskopioinut kalenterit ja muistutukset sekä iCloudista että tietokoneesta artikkelin iCloud: iCloud-tietojen varmuuskopiointi ohjeiden mukaisesti.
  2. Avaa Järjestelmäasetukset.
  3. Valitse iCloud.
  4. Laita valinta iCloud-asetuspaneelin Kalenterit ja muistutukset -kohtaan.

Kalenteriesi pitäisi nyt siirtyä Kalenterin (tai iCalin) ja iCloudin välillä ongelmitta. Jos olet poistanut muun kuin Applen kalenteritilit käytöstä vianmäärityksen ajaksi, voit nyt ottaa ne takaisin käyttöön.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.